Hor.OtTitres.com

Krv u mokraći žena

Svi smo svjesni da je potrebno provesti ispravan način života, vrijeme za posjet liječniku za testove i liječenje, ali vrlo malo ljudi stvarno brinu o svom zdravlju, ali se ne pojavljuju nikakve probleme. Jedan takav problem koji zahtijeva hitnu liječničku pomoć - ovo je krv u mokraći žena.

Uzroci krvi u mokraćikrv u mokraći - Hematurija, to je uvijek znak ozbiljnih problema sa zdravljem, a samo liječnik, nakon temeljitog pregleda, moći reći što je razlog za pojavu krvi prilikom mokrenja i odgovarajuće liječenje.

Urin zdrave osobe - to je svijetlo žute ili gotovo bezbojna tekućina, a promjene u boji, nečistoća i uporni neugodni zadah - ona ima unutarnje bolesti. Ako je pojava krvi u mokraći praćena bolovima, uzrok bolesti je najčešće bolesti mokraćnog mjehura i - glomerulonefritis, bubrežni kamenci, uretritis i tako dalje. Bezbolno mokrenje i crvene taloži može biti znak raka ili ozljede unutarnjih organa.

Prema količini krvi u izdanju urina:

  • bruto hematurija - prisutnost crvenih krvnih stanica može se vidjeti golim okom - to je bruto hematurija primijetiti sebe bolestan, već kao jedan ml krvi po 200 ml urina je dovoljno za promjenu boje u ružičastu ili crvenu;
  • microhematuria - mali broj crvenih krvnih stanica određuje se samo laboratorijske analize. Ovaj indikator ima vrijednost u liječenju bolesti bubrega - glomerulonefritis, pijelonefritis i zatajenje bubrega.

Uzroci krvi u mokraći ženaDanas znamo više od 150 liječnika bolesti, što dovodi do pojave krvi u mokraći. Hematurija može biti simptom hitnim kirurškim uvjetima i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć ili znak kroničnih bolesti, za dobivanje osloboditi od koje je potrebno dugotrajno liječenje i lifestyle prilagodbe. Po ovom simptom ne može se uzeti olako, i stavi je posjet liječniku na neodređeno vrijeme.

1. Jedan od najčešćih uzroka krvi u mokraći - bubrežnih kamenaca. Evo kako opisuje svoje osjećaje povrijediti, suočeni s takvim problemom kao krv u mokraći:

„Jednom je cijeli dan dizati utege u večernjim satima došlo je krv u mokraći, nisam pridaju mnogo važnosti, i mirno zaspao. U roku od nekoliko sati, probudio sam se od nepodnošljive boli, bol je tako jak da je nemoguće ostati na mjestu, ja sam htjela popeti na zid i vrišti od boli, čekaju dolazak hitne pomoći je jednostavno nemoguće. Moja obitelj požurili usred noći susjede - liječnici koji su me dva puta probušene lijekove protiv bolova prije dolaska hitne pomoći. U bolnici, nisam našao ništa, rekao je da je imao bubrežne kolike i poslao kući. Prije godinu dana, tijekom rutinskog pregleda, ultrazvuk bubrega mi je rekao da bubrega prikupljen „pijesak” i da će on sam. On ode van. "

Urolitijaze - patologiji metabolizam, zbog čega se u bubrezima akumulirati različite tvari koje tvore concrements - „pijesak”, a zatim „kamen” u bubregu. Fizička aktivnost, jaka napetost, stres situacija može izazvati kamen iz bubrega, a to uvelike utječe na unutarnju ljusku mokraćnog kanala, što uzrokuje njeno začepljenje i spriječava istjecanje urina. To može dovesti do rupture uretre ili razvoj akutnog zatajenja bubrega. Kada neučinkovitost terapijski tretman - prima spazmolitici, za relaksaciju mišića, pacijenti operiran.

2. Upalne bolesti - različitih upalnih bolesti bubrega često popraćeno pojavom krvi u mokraći. Glomerulonefritis, pijelonefritis se tijekom upalnih oštećenja žila i unesite crvenih krvnih stanica u uretru. Te bolesti se prati groznica, bol prilikom mokrenja i oticanje, simptome opijenosti. Bruto hematurija - znak teške tokova infekcije bubrega i pojave takvih simptoma treba odmah obavijestiti svog liječnika.

3. Rak - u razvoju tumora u tkivu mokraćnog sustava mogu biti oštećeni organi i žila, te u urinu pojavljuje ne samo u krvi nečistoće, ali i krvnih ugrušaka. Za ove patologije karakterizira bezbolno izlučivanje mokraće s krvlju za dugo vremena i bez ikakvih drugih simptoma bolesti su mokraćnog organa.

4. Ozljede mokraćnog organa - oštećenje mokraćnog mjehura, bubrega ili uretre sami mogu uzrokovati svježe eritrocita u mokraći.

5. Cistitis - je najčešći problem kod žena u reproduktivnoj dobi. Značajke strukture uretre kod žena ulaska mikroorganizama u mokraćnoj cijevi za vrijeme spolnog odnosa ili kada kupanje u otvorenim vodama, pogoršanje bolesti u hipotermiju i iscrpljenosti, sve to čini vođu cistitisa kod drugih bolesti. Ovaj oblik bolesti kao hemoragijski cistitis može uzrokovati ne samo jaku bol tijekom mokrenja, te opća slabost, ali i pojavu krvi u mokraći. Više informacija o simptomima cistitisa u žena čitati ovdje.

6. Primanje oralnih kontraceptiva - na recepciji hormonskih preparata, u nekim slučajevima, razviti zastoj krvi, smanjen tonus zidova krvnih sudova i upala unutarnjih organa, što može uzrokovati hematurija.

7. Povrede menstrualnog ciklusa - u menstrualnom ciklusu, menstrualni fluid nečistoće pogrešan pacijenata za pojavu krvi prilikom mokrenja.

8. Ponekad je uzrok promjene boje mokraće može postati lijek ili hrana s bojom hrane. Na primjer, kada se koristi repe sok u velikim količinama.

Razlozi za pojavu krvi u mokraći puno, ali u svakom slučaju, potrebno je vidjeti stručnjaka i proći sve potrebne testove kako bi se isključila postojanje ozbiljnih zdravstvenih problema.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Analiza mokraće, dešifriranja. Standardi urina. Normalni protein, eritrociti, leukociti, glukoza,…Analiza mokraće, dešifriranja. Standardi urina. Normalni protein, eritrociti, leukociti, glukoza,…
Hematurija (krv u urinu)Hematurija (krv u urinu)
Što su svi oblici urina i krvne testoveŠto su svi oblici urina i krvne testove
Zašto urina s krvi: glavni uzroci i simptomi bolestiZašto urina s krvi: glavni uzroci i simptomi bolesti
Učestalo mokrenje u muškaraca: uzroci, simptomi, liječenjeUčestalo mokrenje u muškaraca: uzroci, simptomi, liječenje
HematurijaHematurija
Krvarenje iz penisaKrvarenje iz penisa
Uzroci bijeli urin u muškaraca i ženaUzroci bijeli urin u muškaraca i žena
Normalna boja urina: glavni parametriNormalna boja urina: glavni parametri
Crvene krvne stanice u urinuCrvene krvne stanice u urinu
» » Krv u mokraći žena

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea