Hor.OtTitres.com

Sve hormona folikul stimulirajući (FSH, Follitopin)

Slika: beba dobrodošliSve oko nas se stalno kreće, mijenja. A ovi procesi, bez obzira na naše želje za nastavak razvoja i sigurnosti u svijetu. U isto vrijeme, sva živa bića žele očuvati stabilnost, unutarnju postojanost, otpornost na promjene okoline. Vrhovni inteligencija stvorila osobu koja je u skladu sa zakonima svemira. Oči kao skener očitava informaciju, to pojačava kroz druga osjetila, i prenose ga na glavno računalo - mozak. Ova složena struktura, temeljito neistraženo u ovoj fazi ljudskog razvoja, odgovarajući na sve vrste informacija, izdvaja microdozes neyromaterii, koji su vodiči našeg života. To biološki aktivne tvari: folikul stimulirajući hormon, luteinizirajuci (LH), tiroid-stimulirajući (TSH), somatotropin (hormon rasta), oksitocina, vazopresin, i drugi ne ispitana novu tvar.

Hipotalamus i hipofiza

Ove drevne strukture tijela, u kombinaciji živčani i endokrini sustav, stvarajući savršen sklad između svih internih procesa koji se odvijaju, i pogled na svijet. Zahvaljujući njima, obavljati sve funkcije života. Rast, razvoj, disanje, protok krvi, otkucaji srca, probavu, trudnoća, porođaj. Hipotalamus proizvodi otpuštanjem čimbenici koji pojačavaju proizvodnju hormona i statinima, koji inhibiraju proizvodnju biološki aktivnih tvari. Follitopin i lutropin (LH) su proizvedeni pod utjecajem gonadotropin.

Ona se pojavljuje u hipotalamusu gonadotropina impulsa, svakih 40-60 minuta. Spušta kroz portalnu venu na prednjeg režnja hipofize. Pod njezinim utjecajem, kao i hipofize impulzivno formirana Follitopin i LH.

FSH i LH utječe na stvaranje i izlučivanje spolnih hormona i spolnih stanica, kako u žena iu muškaraca.
Izlučivanje Follitopin i lutropin u ženskom tijelu je ciklična, a to određuje faza rad cjelokupnog ženskog reproduktivnog sustava. U tijelu, jači spol ponavljanje promatra, oni se proizvode u obliku visoravni.

U ženskom tijelu - valovit Naravnofoto žene

 • Kad je tijelo normalno proizvodi FSH, jajnici, a to potiče rast koji dospijevaju folikula.
 • Follitopin utječe na izlučivanje ženskog estrogena.
 • Ritmička razine FSH i LH potiče žensku mjesečni ciklus.

Kada folikul stimulirajućeg hormona doseže svoju maksimalnu vrijednost, veći doći folikul u jajniku te razina estrogena. Sve to pridonosi rupture zreli folikul. S druge strane, početi potisnuti estrogena Follitopin i lutropin povećati proizvodnju. Ova tvar pruža ovulacije i stvaranje žutog tijela. Corpus luteum oblikovan s maksimalnom zreli folikul jajnika i kada dođe do trudnoće, počinje proizvoditi progesteron - hormon trudnoće. Kada se oplodnja ne dogodi, FSH počinje da se poveća i cijeli rok počinje ponovno.

Muškarci - Plateau

 • FSH u muškaraca je odgovoran za proizvodnju sperme.
 • To utječe na formiranje sjemenih kanalića.
 • Stvara utječe na razinu proizvodnje estrogena i testosterona u muškom tijelu.

Testisi folikul stimulirajući hormon potiče stvaranje muških stanica seks spermija, a LH je odgovoran za proizvodnju i razinu muškog testosterona tijekom života od šest tjedana starosti embrija u maternici. Samo određeni bazalna razina FSH, LH i testosterona, u prisustvu skupa XY kromosoma 46, će biti u mogućnosti kako bi se osiguralo pravilno fetalni razvoj muškog tipa.

fotografije ljudiNakon toga, samo određeni pozadina razina FSH, LH, testosterona u krvi, a ne se podvrgnuti bilo neželjenih učinaka bilo vanjske ili unutarnje okruženje organizma, u mogućnosti kako bi se osiguralo stvaranje spolnih organa muškog tipa. Sve dok u isto vrijeme, prevladavanje zakon autonomne trend feminizacije fetusa. Prema ovom zakonu, za vrijeme fetalnog razvoja, postoji stalna formacija atrakcija fetusa, bez obzira na broj kromosoma 46 XX ili 46 XY, ženski tipa. Neispravni prevladavanje prepreka može manifestirati kršenje seksualne diferencijacije u budućnosti.

I za vrijeme puberteta i zrelog doba, samo konstantnoj razini FSH, LH pravilno formirane genitalije, moći će zadržati proizvodnju dovoljnih količina testosterona i zdrave sperme sposobna oploditi jaje.

S obzirom na sve ove složene procese u mnogim zemljama je razvila poseban odnos prema dječacima, dječaka. U Japanu, na primjer, postoji drevna izreka i oproštaj: dječak i šest godina treba tretirati kao kralja, od šest do dvanaest godina kao sluga (malo više aktivna, tako da se ne stvaraju na dijete pretilosti!), A sa dvanaest godina ili stariji kao prijatelj!

Kada se krvni testovi na FSH?

Ženski seks

Donirajte krv i uzeti u obzir analizu kako bi se utvrdilo razinu FSH:

 1. Kako bi se utvrdili uzrok neplodnosti.
 2. Faze ženskog ciklusa.
 3. U menopauzi.
 4. Kada postoji sumnja na bolesti (funkcije) tumori, poremećaji hipotalamus, hipofize, jajnici
 5. Kada trebate saznati uzrok razvojnih poremećaja seksualne isozrevaniya (rano, kasno).
 6. Zbog sumnje genetske bolesti (dalje preporučuje da se bukalne grebanja) varijacije kromosoma setovima
 7. Kada medikamentozno liječenje i praćenje njegove učinkovitosti.

muški

Donirajte krv i uzeti u obzir analizu kako bi se utvrdilo razinu FSH:

 1. Dijagnosticirati uzroke hipogonadizam (nerazvijenosti spolnih organa i znakova: hypergonadotrophic, hipogonadotrpni).
 2. Za dijagnosticiranje primarnim ili sekundarnim promjenama seksualnih poremećaja.
 3. U djece, kada su povrede pubertet, rast.
 4. Neplodnost u bračne parove.
 5. Pojasniti uzroke povrede stvaranja spermija, njihovu kvantitativnu i kvalitativnu sastava.
 6. U cilju kontrole liječenje hormonalnih lijekova.

Koji dan proći analizu kako bi se utvrdilo Follitopin mora imenovati liječnika. Takva odluka može preuzeti i uključujući analizu prijepisa liječnika: andrologist, endocrinologist, pedijatar, Ginekolog.

Follitopin otkriva suštinu patoloških procesa u tijelu. To je primarna bolest (što ovisi o patologiji gonada) ili sekundarne (i u suštini patologije hipotalamo-pituitarno sustava). Smanjena brzina FSH:

 • muškarci mogu ukazivati ​​na bolest testisa,
 • kod žena može biti povezan s poremećajem jajnika.

Dobro je znati

 1. Uzorak krvi se može uzeti samo na prazan želudac ujutro, najmanje 8 sati nakon uzimanja.
 2. Stupanj FSH mijenja pod utjecajem pušenja i uzimanja alkohola.
 3. Analiza se može promijeniti pod utjecajem droga: anabolici estrogena, prednizolon, oralnih kontraceptiva, agenti snizuje šećer, antikonvulzivi, kortikotropin, oktreotid.
 4. Krv se može promijeniti pod utjecajem dijagnostičkih zahvata, magnetske nuklearnog zračenja.
 5. Analiza promjena tijekom trudnoće.
 6. Kada iznad normalne FSH dovoljnom za jednokratnu mjerenje ovaj parametar, pri niskim vrijednostima mora ponovno dati krv. To je zbog impulzivne naravi formiranja ove tvari i mogu utjecati na rezultat analize.
 7. Pokazatelji promjena mora uzeti u obzir dob. Što više godina pacijentovih krvne slike se diže.
 8. U dekodiranje hormonalne pokazatelja za žene moraju uzeti u obzir dan ciklusa. Ispravno darovati krv 5-7 dana.

Isto tako uzeti mjeru potrebno u određenim hormonalnim poremećajima i genetskih bolesti:

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjačeHormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjače
Hipofize hormoniHipofize hormoni
Hormona hipofize i njihove funkcijeHormona hipofize i njihove funkcije
Normalne razine hormona štitnjačeNormalne razine hormona štitnjače
Regulacija endokrinog sustava živčanog sustavaRegulacija endokrinog sustava živčanog sustava
Što se visoka štitnjače stimulirajući hormon (TSH)Što se visoka štitnjače stimulirajući hormon (TSH)
Hipotalamusa hormoniHipotalamusa hormoni
Reproduktivno zdravlje duoReproduktivno zdravlje duo
Što je tiroidni stimulirajući hormon (TSH)Što je tiroidni stimulirajući hormon (TSH)
STH (somatotropinsko hormon)STH (somatotropinsko hormon)
» » Sve hormona folikul stimulirajući (FSH, Follitopin)

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea