Hor.OtTitres.com

Znakovi i simptomi dijabetesa u djece

Znakovi i simptomi dijabetesa u djeceOd svih poznatih dječjih bolesti dijabetes smatra se najviše rijetki. Međutim, to je jedan od najtežih i po život opasne bolesti djeteta. U tom smislu, potrebno je znati točno glavne manifestacije bolesti, tako da se u slučaju njegovog razvoja kako bi mogli početi na vrijeme izvršiti sve potrebne korektivne mjere.

Video: Dijabetes liječenje. Simptomi dijabetesa. Simptomi dijabetesa

Šećerna bolest u djece, u većini slučajeva to je tip 1. Svi njegovi glavni simptomi mogu razviti vrlo brzo i izazivaju pojavu komplikacija u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Roditelji uvijek važno da pažljivo prate stanje i zdravstveno stanje njihovog djeteta, a sa pojavom bilo kakve simptome dijabetesa, odmah potražiti liječničku pomoć.

Svi znakovi i simptomi dijabetesa kod djece mogu se podijeliti na: nije specifičan, prvi (rano) i medicinski.

Video: Znakovi dijabetesa u djece. Mladenački dijabetes - znakovi.

Nije specifične manifestacije

Unatoč činjenici da je dijabetes u djece često se brzo razvija, postoji niz nekih specifičnih simptoma, pojava koja može biti blaga i javljaju tijekom vremena.

Do sličnih simptoma dijabetesa uključuju takav nije specifične simptome, kao što su:

 • pretjerana suhoća kože izazvane dehidracijom;
 • kontinuirano ili epizodno pojava svrbeža;
 • Formiranje na kožu gnojenja i upalnih bolesti kože;
 • suha usta;
 • izgled kronični umor, letargija i pospanost;
 • slabost mišića;
 • iscjeljivanje proces bilo formirana na iscjeljenje tijela je odgođen za dugo razdoblje te je u pratnji gnojenja kože;
 • krvarenja zubnog mesa;
 • oštar pogoršanje vidne funkcije;
 • izgovara psiho-emocionalne nestabilnosti (djeluje od agresije, izljevi bijesa, uporni neraspoloženja, i tako dalje. d.).

Video: Prvi znakovi dijabetesa. Dijabetes - rano upozorenje.Pojava navedenih simptoma nisu uvijek izaziva strah i roditeljski oprez, budući da takvi simptomi mogu biti uzrokovani raznih razloga, nemaju izravan odnos prema bolesti.

Međutim, svi ljudi ne zaboravite da je u nekim slučajevima, njihovi potomci mogu razviti dijabetes tipa 2 i njeni simptomi često postanu pasivni manifestacija forma koja je u stanju ući Rih često dovodi u zabludu i ozbiljno pogoršati opće stanje zdravlja djeteta.

Prvi znakovi bolesti

Popis prvih znakova dijabetesa moraju znati sve roditelje. Njihovo pravovremeno prepoznavanje s naknadnim medicinske dijagnoze ne samo da će uspješno kontrolirati dijabetes kod djece, ali značajno smanjiti rizik od ozbiljnih posljedica ove bolesti.

Rani znakovi dijabetesa u djece:

 • Stalna žeđiznenadna pojava poliurija (mnogi roditelji često ga zamijeniti za jednostavnu urinarne inkontinencije);
 • polydipsia (važno je obratiti pažnju na dnevne količine potrošnje vode, budući da je nekontrolirano i stalan osjećaj žeđi je jedan od očitih manifestacija ove bolesti u osobi bilo koje dobne skupine);
 • dramatična i neopravdani gubitak težine (s razvojem dijabetesa u djece često je brza mršavljenja uz dobar apetit);
 • Česti i obilan (rezultat od simptoma dijabetesa može dehidrirati);
 • uporan miris acetona daha.

Identificirati sve od gore navedenih simptoma, u pravilu, ne uzrokuje njegovi roditelji nikakvih problema, međutim, važno je ne samo obratite pozornost na njihov izgled, ali i saznati pravi razlog njihovog nastajanja uz pomoć ispitivanje objekata i prolaz nekih dijagnostičkih testova.

medicinske indikacije

Do medicinskih simptoma i znakova dijabetesa uključuju rezultate testova i ispitivanja, što ukazuje na moguću prisutnost bolesti. Ove karakteristike rang:

 • Rezultati urina, se otkrivaju u prisutnosti šećera i acetona;
 • rezultati ispitivanja krvi pokazuju povišene stope dijete glukoze u krvi.

Međutim, anketa podaci nisu uvijek u stanju dijagnosticirati dijabetes u djece. Kada urina na prisustvo otkrivanje glukoze nije uvijek uzrok dijabetesa. U nekim slučajevima, šećer u urinu detektira kada postoji prekomjerna konzumacija slatkiša, s velikim uzbuđenja u prisutnosti bilo akutne infekcije ili crijevnih poremećaja.

Nakon otkrivanja glukoze u mokraći liječnici propisuju promjenu ponovna analiza. Ako su rezultati Resit ponovno otkriti prisutnost glukoze, medicinski stručnjaci šalju djecu na predaju krvni test za šećer.

Proučavanje rezultata šećera u krvi može biti uninformative zbog činjenice da mnoga djeca u ranom razvoju bolesti u razini glukoze u krvi je normalno. Ako roditelji ili liječnici postoje opravdani razlozi za sumnju na prisutnost dijabetesa u djece, to je dodijeljen prolaz krivulje pregled šećera, čiji rezultati pomoći da dobiju više pouzdane informacije i točnije dijagnosticirati bolesti.

faktori rizika

U nekim slučajevima, prisutnost određenih faktora rizika dijabetes u djece roditelja trebaju redovito traže kvalificirani dijagnostičku pomoć, čak iu nedostatku glavnih znakova bolesti. Ti faktori uključuju medicinskih stručnjaka situacije u kojima:

 • dijabetes bolestan majka;
 • oba roditelja pate od ove bolesti;
 • dijete slab imunološki sustav, što je često bolesni prehlade i virusne bolesti;
 • beba pri porodu težio više od 5 kilograma;
 • dijete postoje različiti metabolički poremećaji.

Ako bilo koji od tih faktora rizika su prisutni, roditelji trebaju obratiti posebnu pozornost na šećer u krvi kontrolirati svoje dijete.

Što roditelji trebali učiniti kada otkrije znakove bolesti?

Znakovi i simptomi dijabetesa u djeceKada manifestacije u djece bilo, čak i većina sumnjive i loše definirane, dokaz o roditeljima bolesti ne može odgoditi provođenje odgovarajućih dijagnostičkih testova.

Video: Dijabetes tipa 1. dijabetes djeca. Dijabetes u djece.

Medicinski stručnjaci preporučuju sve roditelje, čak iu odsustvu simptoma bolesti za kontrolu šećera u krvi za svoju djecu. U tu svrhu, možete redovito posjećuju dječje klinike i poduzeti odgovarajuće testove, ili kupiti instrument i test trake za analizu urina, koji će pomoći brzo i kod kuće identificirati razinu glukoze u urinu i krvi djeteta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Šećerna bolest u djece: znakovima i simptomima bolesnog djetetaŠećerna bolest u djece: znakovima i simptomima bolesnog djeteta
Hrana u dijabetes: kako jesti ispravno i da možete jestiHrana u dijabetes: kako jesti ispravno i da možete jesti
Komplikacije dijabetesaKomplikacije dijabetesa
Manifestacije dijabetesa kod muškaracaManifestacije dijabetesa kod muškaraca
Šećerna bolest u djece: Vrste, simptomi, liječenjeŠećerna bolest u djece: Vrste, simptomi, liječenje
Što je dekompenziranom dijabetesŠto je dekompenziranom dijabetes
Koji su simptomi šećerne bolesti kod ženaKoji su simptomi šećerne bolesti kod žena
Šećerna bolest: prvi znakovi i simptomi kod žena, stopa šećera u krvi, liječenjeŠećerna bolest: prvi znakovi i simptomi kod žena, stopa šećera u krvi, liječenje
Rani znakovi dijabetesaRani znakovi dijabetesa
Možemo li mandarine s dijabetesom tipa 2?Možemo li mandarine s dijabetesom tipa 2?
» » Znakovi i simptomi dijabetesa u djece

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea