Hor.OtTitres.com

Transplantacije srca: priroda i stvarnost rad, čitanje, držanje, prognoza

5468486486468

Transplantacija srca kao zasebnu sferu medicine nastao na spoju kardiologije i imunologije - znanost koja se bavi ljudskim imunitet i ima kritična pitanja u odbijanju ozdravljenja i transplantacije ( "Sjedni" biomaterial).

Prva studija, provedena na području transplantacije srca počela pedesetih godina prošlog stoljeća. Operacije su bile neuspješne, oni su provedena od strane liječnika u Južnoj Africi i SAD-u 80-ih. Prvi transplantacije srca provodi se u SSSR VI 1988 Shumakov. S obzirom na činjenicu da je imunološki temelj reakcije „graft - domaćin” je prethodno nedovoljno studirao, kvalitetu života i njegovo trajanje nakon operacije nisu ispunili željene rezultate, a kako su izgledi neizvjesni.

Na ovom stupnju, razina znanja omogućuje takve operacije s minimalnim rizikom od komplikacija i dovoljnog trajanja života nakon transplantacije srca (nešto manje od polovice pacijenata nakon operacije živjeti više od 10 godina).

U nekim slučajevima, možda čak i re-transplantacije, na primjer, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu prema magazinu Forbes, David Rockefeller, u dobi od 99 godina pretrpjela šesti transplantaciju srca.

Indikacije na korak

548648486468486

Operacija transplantacije srca je među najrjeđi operacija u kirurgiji srca. To je ne samo zbog visokih financijskih troškova, ali i sa sljedećim nijansama:

 • Ograničen broj donatora - osobe s potvrđenom moždane smrti, ali sa zdravim srcem,
 • Dugo razdoblje od vrijeme potrebno za izbor donatora prema listi čekanja, osobito za transplantacije srca, dijete
 • Etička pitanja, uključujući i iz religiozne točke gledišta (posebno, čovjek prema kršćanskim idejama smatraju živ, ali njegova srca),
 • Problemi postoperativnom liječenju pacijenata koji se odnose na trajanje i visoke cijene razdoblje rehabilitacije,
 • Kratko vrijeme čuvanja srcima donatora (do šest sati).

Međutim, unatoč izazovima takvog plana, operacije, iako rijetko, ali još uvijek drži, a vrlo uspješno.

Također, određeni uvjeti moraju biti ispunjeni pri planiranju operacije:

 1. Dob primatelja (osoba koja će se transplantirati srce) je manje od 65 godina,
 2. Pacijent marljivost i želja da se slijediti stroga planira daljnje liječenje i promatranje.

Što bi trebao biti srce donator?

Donator srce može postati osoba koja je u komi s potvrđenom moždane smrti, srčana aktivnost koja podržava opreme u jedinici intenzivnog liječenja. U pravilu, ovi teški bolesnici promatrana u bolnici nakon nesreće ili udaraca. da je u stvari je osoba već mrtav, kao i disanje mu ventilator i srce radi uz pomoć lijekova. Ali ako takvo srce posaditi drugu osobu, ona će djelovati samostalno u novom tijelu. Kako bi se uklonili srce iz tijela pacijenta, ona zahtijeva suglasnost pacijenta ili rodbinu, napisane tijekom svog života. Ako nema rodbina ili pacijent ostaje neidentificiran, a srce mu je mogao uzeti bez službenih dokumenata.

Srca donora je spreman za transplantaciju

Srca donora je spreman za transplantacijuNakon počinjenja nekoliko ljudi, uključujući i glavni bolnički liječnik, gdje je donator je ispunjena s traženim dokumentima, liječnik dolazi iz centra transplantacije, uvijek pruža pomoć medicinske sestre. Zatim operacija provedena na ogradu darovanog srca stavlja u posudu s kardioplegičkim rješenje i transportirati do centra.

Slijede kriterijima za izbor srcima donatora:

 • Izostanak bolesti srca, potvrđuju i rezultati EKG, Ultrazvuk srca i koronarna angiografija (Koronarna angiografija, obavlja donatori starije od 45-50 godina)
 • Odsustvo malignih tumora
 • Odsustvo zaraze HIV-om, virusni hepatitis (B, C),
 • Kompatibilnost krvi skupina donor i primatelj ABO sustava,
 • Približna veličina srčanog davatelja i primatelja, procijeniti u skladu s rezultatima ultrazvuk srca.

Koliko dugo čekati na operaciju?

Da se pacijent presadili novo srce, želite stvoriti popis čekanja na transplantaciju srca. Ovi centri surađuju s medicinskim ustanovama, što potencijalno može promatrati potencijalne donatore. - Trauma bolnice, neuroloških, itd Povremeno, centar šalje zahtjev bolnici prisustvo mogućeg srca donora, a zatim uspoređuje potrebu za transplantaciju i dostupne donatora prema gore navedenim kriterijima odabira. Smjer središtu transplantacije bolesnik prima nadležni liječnik - kardiolog i / ili srčani kirurg.

Nakon sastavljanja liste čekanja mogu uzeti dovoljno vremena, a ako je prikladno donatora i nije pronađena, pacijent može umrijeti od kongestivnog zatajenja srca, a ne čekajući operaciju. Ako se utvrdi da je donator, operacija će se provoditi u narednim tjednima nakon toga.

S obzirom na činjenicu da je glavni pokazatelj u CHF je predvidio preživljavanje pacijenata manje od godinu dana, trebate tražiti donatorska je u ovim kritičnim vremenima.

Troškovi operacije za transplantaciju srca

U svijetu zakona o zabrani trgovine organima, može se povezati samo i mrtvački transplantacije. Dakle, pacijent odlazi u samo srce slobodno. Plaćate samo za troškove operacije, medicinska pomoć prije i nakon transplantacije, a trošak razdoblja rehabilitacije. Cjelokupni Iznosi se razlikuju i kreću se od 70 do 500 tisuća dolara, u prosjeku oko 250 tisuća dolara. U Rusiji postoji mogućnost slobodnog pružanja stanovništva s vrstama high-tech pomoći i uplatom kvota (u CHI sustava) operacije, ali u svakom slučaju, točna cijena i mogućnost slobodnog djelovanja treba provjeriti sa svojim liječnikom - transplantacije.

54684468468

U Rusiji postoji samo jedna točka kontakta, obavlja odabir davatelja, djeluje na području Moskve i Moskve. Izravno transplantata srca provodi se:

 • Savezni centar za istraživanje transplantacije i umjetne organe. VI Shumakova u Moskvi (FGBU "ih FNTSTIO. VI Shumakova")
 • Znanstveno-istraživački institut cirkulacije patologiju. E. Meshalkin Novosibirsk,
 • FGBU „Sjeverozapadna Federalno Medical Research Center. VA Almazov „u St. Petersburgu.

S obzirom na činjenicu da u našoj zemlji nisu u potpunosti razrađen zakonodavne i pravne principe doniranja organa, srce presaditi kirurgija su rijetki, na primjer, ukupno 200 operacija provedena su u 2014. godini, dok je oko 28.000 održano u transplantologicheskih operacijama SAD-a. Iz istog razloga (zabrana odstranjivanje organa u bolesnika mlađih od 18 godina) djece kojima je potrebna transplantacija srca, potrebno skupo liječenje u inozemstvu (Italija i Indija). No, u svibnju 2015. usvojila dokument o postupku za utvrđivanje moždane smrti u bolesnika starijih od 1 godine, što ga čini moguće za daljnji razvoj zakonodavnog okvira u području darivanja djece.

Kontraindikacije na korak

Kirurgija svibanj biti kontraindiciran u sljedećim slučajevima:

 1. 4648648684Teške plućne hipertenzije (povišenog krvnog tlaka u plućnoj arteriji),
 2. teško dijabetes mellitus vaskularnih lezija, bubrega, retine,
 3. HIV infekcije, aktivni TB,
 4. Akutnih zaraznih bolesti,
 5. Teška bubrežne i jetrene insuficijencije,
 6. Sistemske autoimune bolesti (sistemski eritemski lupus, reumatoidni artritis, itd),
 7. Kronične opstruktivne plućne bolesti, teške,
 8. Alkohol ili zlouporaba droga,
 9. rak,
 10. Duševne bolesti u akutnoj fazi.

Priprema za operaciju

546848486

Kada pacijent se šalje transplantacije centar, i odluci da ga stavi u redu za transplantaciju srca, to je dodijeljen plan ankete. Potrebna analiza uključuje:

 • Fluoroskopija ili radiografija u prsnoj šupljini,
 • krvni testovi za markera HIV infekcije, virusni hepatitis, sifilisom,
 • Klinička analiza krvi, određivanje i koagulacije krvi grupe
 • Analiza mokraće,
 • Ultrazvuk srca, EKG, ako je potrebno - CAG
 • Inspekcija srčani kirurg
 • Inspekcije ENT i zubni (eliminirati žarišta kronične infekcije u usnoj šupljini i ždrijela)
 • Pregled ginekologa ili urologa (za muškarce i žene, respektivno).

Da bi se u bolnici na operaciji u centru za transplantaciju, ako se utvrdi da je donator, pacijent bi trebao uvijek biti u posjedu izvornika i kopije sljedećih dokumenata:

 1. Putovnica, zdravstvena kartica, snils,
 2. Izvod iz vodilice institucija s rezultatima ankete,
 3. Smjer medicinske ustanove u mjestu prebivališta pacijenta.

Kao što je operacija se izvodi?

Transplantacija srca počinje s tijelom skinuti s tijela donatora i stavljajući ga u kardioplegičkim rješenje za vremensko razdoblje ne duže od 4-6 sati. U ovom trenutku ne postoji preoperativna priprema primatelja (uvođenje sedativa i analgetika - premedication). Nadalje, uvjeti rada se izvodi u općoj anesteziji presjeka prednja prsa zida primatelja, veliki brodovi su spojeni na stroj srce-pluća (ASE), provodi funkcije „umjetnog srca” za vrijeme rada.

8546848486

Nakon toga odsječeni desne i lijeve klijetke srca, dok je atrij održavaju. A da pritom zadrže svoju atrijske sinusnog čvora je aktivan, pacemakera rada srca i elektrostimulator.

Nakon što su ušivenim atrij davatelja i primatelja atrija, postavljen privremeni pacemaker za odgovarajućom otkucaja srca nakon operacije. Thorax sašivena, primjenjuje se aseptički zavoj. Vrijeme operacija traje nekoliko sati, ponekad i više od šest godina.

Sljedeći korak je provesti srčanog transplantata i imunosupresivnu kardiotonik (podupire) srca aktivnost terapije. Imunosupresija (uglavnom koristi ciklosporin) potrebne za prepreke odbacivanje transplantiranog reakcije i bolje njegov presatka.

Vožnja uklanjanje srca primatelja i transplantacije:

548684468

Video: Trčanje srce zamjena kirurgija (18+)

komplikacije

Komplikacije u ranom postoperativnom razdoblju uključuju krvarenje iz kirurške rane i infektivnih komplikacija. Prvo je uspješno liječi ponovnim otvaranjem ranu i šivanje izvora krvarenja. Prevenciju zarazne (bakterijske, gljivične i virusne) komplikacija je primjena antibiotika i odgovarajućih načina imunosupresije.

U kasnom postoperativnom periodu mogu razviti odbacivanje organa i disfunkciju koronarnih arterija sa razvojem ishemije miokarda darovanog srca.

pogled

Prognoza povoljan nakon operacije - više od 90% pacijenata uspješno prolaze kroz prvu godinu, oko 60% - prvih pet godina, a malo manje od pola operiran (45%) živi s donora srca za više od 10 godina.

Stil života nakon operacije

5468846684486

Stil života nakon operacije presađivanja srca sastoji se od sljedećih komponenti:

 1. Uzimanje lijekova. Ovaj dio života pacijenta nakon operacije je vjerojatno najvažniji. Pacijent treba pažljivo pratiti vrijeme primjene lijeka, i strogo slijediti propisani doziranja liječnika. U osnovi se radi o preuzimanju cito i hormonalni lijekovi koji tlačiti vlastiti imunitet usmjerene protiv stranih tkiva srca.
 2. Fizička aktivnost. U prvom mjesecu pacijent mora biti u skladu sa strogim restriktivnim režima, ali je uobičajena dnevna aktivnost i dalje biti prisutan. Nakon nekoliko mjeseci, pacijent može ponovno početi voziti automobil, a nekoliko može početi svjetlo vježbe (gimnastika, hodanje, itd).
 3. Snaga. Potrebno je voditi zdrav život, u potpunosti eliminirati upotrebu alkohola, pušenja i prehrane s izuzetkom štetnih hrane (masti, pržena, dimljena, itd itd).
 4. Zaštita od infekcija. Pacijent treba izbjegavati posjete gužve mjesta u prvih nekoliko mjeseci nakon operacije, izbjegavanje kontakta s bolesnim zaraznih bolesti u budućnosti, dobro operite ruke prije jela, pije samo prokuhanu vodu i termički dobro crafted hranu. To je zbog činjenice da je imunosupresija mogao povećati učestalost bakterijskih, gljivičnih i virusnih bolesti nakon početka imunosupresivne terapije.

Općenito se može zaključiti da je život nakon operacije, naravno, uvelike se razlikuje, ali i kvaliteta života bez otežano disanje, lupanje srca i oteklina mijenja na bolje.

transplantacija srca sa stanovišta religije

5468484648

Ranije, kada je transplantacija tek počeo razvijati, predstavnici različitih vjera imaju mješoviti pogled na transplantaciju srca. Konkretno, predstavnici kršćanstva vjerovali takva operacija nije ugodno Bogu, jer je u stvari osoba poduzela „uživo” srce i jedna osoba može dobiti iz kome, čak i nakon nekoliko mjeseci (anegdota slučajeva u medicini). Međutim, s obzirom na činjenicu da liječnici jasno razlikovati pojam „komi” i „moždane smrti”, u posljednjih nekoliko godina, sve više svećenici kažu da služiti nakon njegove smrti kako bi spasili još jedan ljudski život - pravi kršćanski misiju, zbog temelju toga doktrina je pojam žrtve. Donacija iz svoga srca - nije dobro za drugu osobu?

Video: 1 kanal reportaža o transplantaciju srca

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Leukemija - Kakav bolesti?Leukemija - Kakav bolesti?
Protetske srčane zaliske: Mitralni, aorte - rad, prije i poslijeProtetske srčane zaliske: Mitralni, aorte - rad, prije i poslije
Život nakon transplantacije bubrega: mogućim komplikacijama i prognozeŽivot nakon transplantacije bubrega: mogućim komplikacijama i prognoze
Što krvna grupa univerzalna?Što krvna grupa univerzalna?
Adrenalin upute za uporabuAdrenalin upute za uporabu
Kardio i njeno liječenjeKardio i njeno liječenje
Paroksizmalne ventrikularne tahikardije i njegovo liječenjeParoksizmalne ventrikularne tahikardije i njegovo liječenje
Klijetke septuma defekt srcaKlijetke septuma defekt srca
Nakon koronarne premosnice srcaNakon koronarne premosnice srca
Ljudski kardiovaskularni sustav: kontrolu i prevenciju bolestiLjudski kardiovaskularni sustav: kontrolu i prevenciju bolesti
» » Transplantacije srca: priroda i stvarnost rad, čitanje, držanje, prognoza

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea