Hor.OtTitres.com

Glavni simptomi bolesti bubrega

Video: Uzmi test na simptome bolesti bubrega!

Kao bolest bubrega manifestiraBubreg - tijelo koje se bavi povlačenju viška tekućine i otrovnih i štetnih tvari iz organizma. Infekcije, obiteljska anamneza, izlaganjem hladnoći, metaboličkih poremećaja, trauma, sjedilački način života i drugih štetnih čimbenika mogu uzrokovati disfunkciju tijela i uzrok njegove bolesti. Simptomi bolesti bubrega su vrlo slične, one glavne umanjena mokrenje, oteklina i bol bol.

Video: Bubreg liječenje - liječenje bolesti bubrega

Najčešće bolesti bubrega su:

 • pijelonefritis;
 • i policističnih bubrega cista;
 • urolitijaze (urolitiazu, IBC);
 • zatajenje bubrega;
 • hidronefroza;
 • glomerulonefritis;
 • bubrežnih kapak.

Prema statistikama, 3,5% ruske populacije pati od bubrežnih bolesti. Zbog karakteristične strukture urogenitalnog sustava u žena, oni su češći, ali su simptomi bolesti bubrega kod muškaraca izraženija.

Bubrežne bolesti mogu se podijeliti u 3 glavne skupine:

 • Formiranje se u bubrezima (pijesak, kamenje);
 • upala bubrega (paranephritis, pijelonefritis, urosepse);
 • poteškoće istjecanje urina (poliurija, hidronefroza, ANURIJOM).

Najčešći simptomi

Svi simptomi bolesti bubrega i kombiniraju s drugim, najčešće je primijetio:

 • Oteklina - kada se tekućina ne pojavljuje u potpunosti iz tijela, tu je pašteta lice i vrećice ispod očiju, najjasnije vidljiva manifestacija ujutro. Opsežna oteklina tijelo može pojaviti u osoba s pretilosti. u području edema tkiva, mekana i, blijede kože.
 • Simptomi trovanja: hipertermiju, slab apetit, glavobolja, slabost, umor (češći kod pijelonefritisa).
 • Boje ili urina pripravak -, gdje može biti promatrana gnoj (čir bubrega), krvi (hemoliza, tumor) blatna taloga (pijesak, kamenje bubrega).
 • Jednostrana (pijelonefritis) ili dvostrani (glomerulonefritis) bol bol. Akutne i jaka bol karakteristika bubrežnih kolika.
 • Bol, nemir i gori za vrijeme mokrenja, to također može biti rijedak (oligurija), palpitacije (poliurija) ili uopće ne postoje (anurija).
 • Povišen krvni tlak - razvija zbog poremećaja od bubrežnog krvotoka.


Lokalni simptomi bolesti bubrega su: ispupčen u lumbalnoj regiji i ispiranje kožnih nad mjestu lokacije bubrega.

Manifestacije u djece

Djeca ne mogu žaliti majčine nelagode s mokrenjem, i bolan bol u leđima ili trbuhu. To je razlog zašto djeca trebaju biti vrlo pažljiv s različitim mogućim simptomima nefrotskog bolesti:

 • Povećanje trbušne volumena mrvica.
 • Promjena svojstava urina (miris, boja).
 • Slabljenje mlaza prilikom hodanja „u malo” dječaka.

Starija djeca mogu sumnja bubrežna bolest, ako se žaliti bol u donjem dijelu trbuha i donjeg dijela leđa, plače prilikom mokrenja, odbijaju ići u lonac, više ili manje često ići na wc, razvio enureze, tu je hipertermija.

Ne daju vremensku vrijednost bilo kojeg simptoma, onda preskočite ozbiljan poremećaj bubrega, što može izazvati značajnu odgodu fizički razvoj djece.

Osim trčanje, neliječeni oblici nefrotskog bolesti može uzrokovati akutni zatajenja bubrega koja prijeti ne samo zdravlje, nego i na živote djece.

urolitijaze

Bol u donjem područjuZnakovi urolitijaze su vrlo slične druge simptome bolesti bubrega. ICD je češća kod žena, i ima svoje karakteristične značajke:

 • bubrežne kolike - oštar, grčevi, nepodnošljivim bol u području leđa, koji se proteže u želucu i genitalija.
 • mučnina, zimica, vrtoglavica, povraćanje.

U bubrežne kolike kamena polazi od zdjelice i mokraćovoda grč prolazi, oštetili zidine, također može biti potpuna blokada kanala. Budite sigurni da se konzultirati svog liječnika ili nazovite hitnu pomoć. Bol sindrom, u ovom slučaju na bazi analgetici i spazmolitike.

pijelonefritis

Pijelonefritis je najčešća bolest u djece s nefrotski. Kada je u pitanju upala tkiva bubrega i bubrežne zdjelice. Uzrok upale, obično povezana s diže prema gore duž uretre infekcije. Također, bolest može izazvati karijes, upala grla, upaljeno grlo i drugih žarišta infekcije u tijelu.

Simptomi pijelonefritisa kod djece su svrab, groznica, mučnina, pospanost, krv u mokraći, gubitak apetita, smanjenje volumena urina proizvedene, razdražljivost. Ne možete pokušati liječiti dijete na svoje vlastite. Za djecu, ovaj uvjet je razlog za hitno upućivanje specijalistu.

svojstvo simptomi pijelonefritisaBol i oteklina u fokusu jednog od bubrega. Pacijent je ukazao na ozbiljnost bolova u leđima, osjećaj „punine”, blijede kože, suha. Postoji svibanj biti nelagoda, osjećaj žarenja tijekom mokrenja, visokog krvnog tlaka, gubitak apetita.

Kronični pijelonefritis je prikazan oštar pogoršanje zdravlja, hipertermije, smanjen urina ili anurija.

glomerulonefritis

Glomerulonefritis obično nema lokalne simptome. Je zarazna-alergijska bolest, što je popraćeno zajednički metabolički poremećaji. U pravilu, pravo bubrega je zahvaćena, ali je moguće bilateralno upala. Glomerulonefritis može biti povezana s hemoragijska vaskulitisa, sistemski eritemski lupus, i tako dalje. D. Za točnu dijagnozu, potrebno je analizirati urin, primjećuje Hematurija, promjene u teksturi i boji urina, leucocyturia i proteinurijom.

Simptomi glomerulonefritisa također se očituje snažnu oticanje i oslabljenu izlučivanje tjelesne tekućine do hidrops. Tekućina se može „oploditi” unutarnje organe, što uzrokuje oticanje. Poremećena ravnoteža vode elektrolita, što doprinosi nastanku teške arterijske hipertenzije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prehrana za bubrežnih kamenaca mokraćne kiselinePrehrana za bubrežnih kamenaca mokraćne kiseline
Ljekovita dijeta bolesti mjehura i bubregaLjekovita dijeta bolesti mjehura i bubrega
Bubrega čišćenjeBubrega čišćenje
Upala bubregaUpala bubrega
Primjena Urolesan pomažu u liječenju bolesti mokraćnog sustavaPrimjena Urolesan pomažu u liječenju bolesti mokraćnog sustava
Hurt bubrege. Što učiniti?Hurt bubrege. Što učiniti?
Phytolysinum tijekom trudnoćePhytolysinum tijekom trudnoće
Pojedinačna cista: Simptomi, dijagnoza i liječenjePojedinačna cista: Simptomi, dijagnoza i liječenje
Subjektivna i objektivna simptomi bolesti bubrega, dijagnostički kriterijiSubjektivna i objektivna simptomi bolesti bubrega, dijagnostički kriteriji
Kada su pogođeni bubrega - simptomi urinarnog traktaKada su pogođeni bubrega - simptomi urinarnog trakta
» » Glavni simptomi bolesti bubrega

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea