Hor.OtTitres.com

Monociti: norme, uzrokuje visoke i niske, i sposobnost djelovanja

54684486846846
sadržaj:
 1. Određivanje broja monocita prema spolu, dobi, biorhythms
 2. Razlozi za fluktuacije u razini monocita u krvnoj slici
 3. Neke značajke monocita
 4. Raznolikost oblika i vrsta definira funkcije
 5. Glavne funkcije monocita
 6. Da su monociti su mogućnosti?

Monociti su od 2 do 10% od ukupnog veze stanica leukocita. U literaturi možete pronaći i druge naslove monocita: jednojezgreni fagociti, makrofage, histocita. Te stanice karakterizira prilično visokom baktericidne aktivnosti, što se posebice očituje u kiselom mediju. U makrofaga stado centra upale iza neutrofili, ali ne odmah, ali nešto kasnije, da se na ulogu originalnih staratelja i ukloniti sve nepotrebne tjelesne proizvode (mrtve bijele krvne stanice, bakterije, ozlijeđeno stanice), formirana za njihov dolazak u upalnom odgovoru. Monociti (makrofagi) apsorbiraju čestice koje su jednake veličine sebi, očistiti žarište upale i nadimak „čuvara tijela.”

Određivanje broja monocita prema spolu, dobi, biorhythms

Normalni monociti u perifernoj krvi odrasle osobe u rasponu od 2 do 9% (nekoliko izvora od 3 do 11%), što apsolutne vrijednosti 0,08-0,6 x 109/ L. Promjene u sadržaju stanica u gore ili dolje u podacima podudara s biorhythms, obrok, mjesečno. Njegova funkcionalnost monociti će nastupiti kada se transformira u makrofagima, kako se broji u stanicama krvi, nisu u potpunosti zrelo stanovništvo.

Sposobnost makrofaga jasno žarište upale objašnjava poboljšanje stanica podataka u krvi žena u vrhunac razdoblja menstrualnog ciklusa. Deskvamacija (odbijanje) od funkcionalnog sloja endometrija na kraju lutealnoj fazi je nitko drugi nego lokalne upale, koji je, međutim, da bolest nema ništa za to - fiziološki proces i monocita povećan u ovom slučaju fiziološki.

54.684

Djeca monocita pri porodu i tijekom prve godine života odrasle malo iznad normalne (5-11%). Postoje još neke razlike između starije i djeteta, jer su - prvi asistent formiranje imunološke reakcije limfociti, i limfocita u djetetu u različitim razdobljima života, Kao što je poznato, Oni su ko-ovisni odnos s neutrofila. Međutim, kao i ostatak Zapadnog Balkana, omjer bijelih krvnih stanica nakon druge kijazmi (6-7 godina) je u neposrednoj blizini omjer bijelih krvnih stanica u odraslih.

Tablica: norme u djece monocita i drugi leukociti po dobi

54688488486

Razlozi za fluktuacije u razini monocita u krvnoj slici

visok Pokazatelji monociti opažena je u različitim patološkim procesima infektivnog i ne-infektivnog prirode. spušta Vrijednosti označene na prvom mjestu, ugnjetavanje mijeloične hematopoeze u koštanoj srži.

Glavni razlog za visoke vrijednosti monocita u krvi - je adekvatan odgovor tijela pokušavajući se zaštititi povećanjem aktivnosti specijaliziranih stanica s funkcije upija i probavlja patogena. Povišene monociti (više od 1,0 x 109/ L) predstavljaju analizirati sliku u krvi, pod nazivom monocitoza.5468446

Obično monocita povećan u sljedećim slučajevima:

 • Neki sasvim fizioloških uvjeta (nakon obroka, na kraju menstruacije u žena koje imaju dijete mlađe od 7 godina, itd ...);
 • Proguta (obično u dišnim putevima), neinfektivni sredstva (a često anorganske) prirode;
 • Infektivnih procesa uzrokovanih bakterijama (endokarditis, tuberkuloza, sifilis, malarija, bruceloza, tifus) ili virus (mononukleoza, hepatitis);
 • Neke bolesti krvotvornog sustava (u prvom redu - monocitne i mijeloidna leukoze);
 • Maligne bolesti tumora;
 • vezivnog tkiva (Sistemski eritemski lupus - SLE, reumatizam);
 • oporavka nakon infekcija i drugih akutnih stanja:
 • Operacije.

Obično kronični infektivni proces, akutne faze visoke monociti, situaciju u kojoj iznad normalnih monocita trajno zadržavaju. Međutim, ako su kliničke manifestacije bolesti za dugo vremena nisu dostupni, a broj monocita i ostati na svojoj višoj razini - to znači da se oproste kasno.

Smanjeni monociti sadržaja (monotsitopeniya) To je često posljedica ugnjetavanje monocita klice. Uz ovaj test krvi, obično kažu čovjek treba pažljivo ispitivanje i ozbiljan tretman, se provodi u bolničkom okruženju. Glavni razlozi za nižim cijenama: patološko stanje sustava krvi (leukemija), teške sepse, infekcije, a nakon toga je smanjenje neutrofila i kortikosteroid.

Neke značajke monocita

Većina monocita potječe iz koštane srži iz matičnih stanica i iz multipatentnoy monoblasta (Pretka) prolazi promielomonotsita i promonocitnih fazu. Promonocitnih - posljednja faza prije monocite iz nezrelosti koja govori više trošni blijedo jezgru i jezgrama ostataka. Promonocitnih sadrže azurofilnim granule (koji je, usput, također su zrele monociti) No, ipak, ove stanice se nazivaju agranulotsitarnoy zaredom, jer su granule monocita (limfociti, nezrelih stanica histogens elemenata) oslikana plavetnilo, a proizvod su proteina diskolloidoza citoplazmi. A (malen) broj monocita formirana u limfnim čvorovima i drugih organa vezivnih elemenata.

48468464

Citoplazma zrelih monocita sadrži različite hidrolitičke enzime (Lipaze, proteaze, verdoperoksidazu, carbohydrase), drugi biološki aktivni agensi, ali prisutnost laktoferin i mijeloperoksidaze može otkriti samo u tragovima.

Da bi se ubrzalo proizvodnju monocita u koštanoj srži, za razliku od drugih stanica (npr neutrofili), mogu tijelo slabo, samo dva do tri puta. Iza svih stanica koštane srži, mononuklearnih fagocitna odnose se razmnožavati vrlo slab i ograničen, zamjenjuju s tkivnim stanicama doći samo kroz monocita cirkuliraju u krvi.

Ulaska u perifernim krvnim monocitima žive u njoj ne više od 3 dana, a zatim prenese u okolno tkivo u kojem kraju dospijevaju u histocita ili različite visoko diferenciranih makrofaga (Kupfferove stanice jetre, pluća, alveolskih makrofaga).

Video: Što je monociti - Medicinski animacija

Raznolikost oblika i vrsta definira funkcije

Monociti (makrofazi, fagociti ili mononuklernye fagocita monocite) čine izuzetno heterogena oblicima manifestacije djelovanja Broj skupina stanica leukocita agranulotsitarnoy (Nezernistye leukociti). Zbog posebnosti njihove raznolikosti, te predstavnici razine leukocita spojene u jednu mononuklearnih sustav fagocit (ISF), koji se sastoji od:

 • Monocita periferne krvi - s njima je jasna. Ovaj nezrele stanice oslobađa samo iz koštane srži, a ne djelovati kao glavni funkciju fagocita. Ove stanice cirkuliraju u krvi do 3 dana, a zatim poslan u dozrijevaju tkiva.
 • makrofagi - dominantni MFS stanice. Oni su potpuno zrela, oni se odlikuju vrlo morfološke heterogenosti, što odgovara njihovoj funkcionalnoj raznolikosti. Makrofaga u ljudskom tijelu su:
 • makrofagi tkiva (Mobile histiocitima), koji se razlikuju izraženu sposobnost fagocitoze, izlučivanje i sintezu velikog broja proteina. Oni proizvode gidralazy da akumuliraju lizosomi ili otići u izvanstanični medij. Kontinuirano sintetizirati u makrofagima lizozim To je pokazatelj osjetljiv na aktivnost cijelog MP sustava (pod utjecajem aktivatora lizozim u krvi se povećava);
 • Visoko diferencirane makrofagi tkiva specifična. Koji također imaju veliki broj sorti i može se predstaviti:
 • Nepokretan, ali sposoban pinocitozom, Kupfferove stanice, se uglavnom u jetri;
 • alveolarni makrofagi, koji u interakciji s alergenima koji pada s udisanja zraka, i apsorbirati ih;
 • platycyte, lokalizirana u granulomske čvorovima (fokus kod upale) granulom zarazne (tuberkuloza, sifilis, guba, tularemijom, bruceloze, et al.) i infektivne prirode (silikoze, azbestoze), kao i izloženost lijeku ili oko strana tijela;
 • intraepidermalni makrofagi (Dendritičke stanice kože, Langerhansove stanice) - su dobro obraditi strani antigen, a uključeni su u prezentaciji;
 • Multinuklearne gigantskim stanicama, formiran spajanjem epithelioid makrofaga.

Većina makrofaga u jetri, plućima i slezeni, gdje su prisutni u odmaranje i aktivirati Oblici (ovisno o okolnostima).

Glavne funkcije monocita

Monocita njihova morfološka struktura je vrlo podsjeća na lymphoblasts, iako znatno razlikuje od limfocita koji su prošli stupanj razvoja i koji su postigli zreli oblik. Sličnost s visokim stanica leži u činjenici da su monociti također u mogućnosti pridržavati anorganske tvari (Staklo, plastika), ali to bolje eksplozija.

5484648486486

Pojedinca, svojstven samo makrofaga značajke zbrojiti svoje glavne funkcije:

 • Receptori smješteni na površini makrofaga, imaju veći kapacitet (potrebne limfocita receptora) vežu fragmente strani antigen. Tako hvatanje čestica stranih, makrofaga nosi strani antigen, te ga predstavljaju T-limfocitima (pomagača, asistenti) za prepoznavanje.
 • Makrofagi proizvode aktivnu imunost posrednika (pro-inflamatornih citokina koji se aktiviraju i usmjerene na područje upale). T-stanice također proizvode citokine i smatraju njihove glavne proizvođače, ali to prezentaciju antigena pruža makrofage, pa je nekad započinje s radom od T limfocita, stjecanja novih svojstava (ubojicu ili antiteloobrazovatelya) tek nakon makrofaga će donijeti i pokazati mu nepotrebno tijelo objekt.
 • Makrofagi sintetizirati izvoz transferin, uključeni u transport željeza iz usisnog položaju prema deponiranje prostor (koštane srži) ili korištenje (jetra, slezena), Kupfferove stanice u jetri cijepa hemoglobina u hema i globin;
 • Površine makrofagi (pjenaste stanice) nose receptore otočića pogodan za LDL (lipoproteina niske gustoće), zašto, što je zanimljivo, pa su i sami postali makrofagi jezgra aterosklerotskog plaka.

Da su monociti su mogućnosti?

546448486

Proces fagocitoze

Glavno obilježje monociti (makrofagi) - njihovo sposobnost fagocitoze, koji mogu imati različite varijacije ili se javljaju u kombinaciji s drugim oblicima njihovog funkcionalnog „revnosti”. Fagocitna sposobnost mnogih stanica (granulocita, limfocita, epitelne), ali je ipak prepoznao da su makrofagi u ovom slučaju nadmašiti sve. Sama fagocitoza se sastoji od nekoliko koraka:

 1. Vezanje na membranu (vezanje putem fagocitnih receptora putem opsonic - opsonizacije);
 2. prihvatanje - ulaz;
 3. Uronite u citoplazmi i obvolakivanie (Membranama fagocitne stanice omata progutati česticu, njezinog okolnog dvostruko membrane);
 4. Nadalje uranjanje i umotavanje obrazovanje izolirani phagosomes;
 5. Aktivacija lizosomskih enzima, produljeno „respiratorv burst” obrazovanje fagolizosom, probava;
 6. završen fagocitoza (Uništenje i smrt);
 7. nepotpuna fagocitoza (Unutarstanične postojanosti uzročnik nije u potpunosti izgubio održivost).

Određeni patogeni „obzhivshiesya” u sebi inhibiraju fagocitozu makrofagi vezivanjem na staničnu membranu, kao što je učinjeno mikoplazmičnih. Druge (Toxoplasma, mikobakterije, Listeria) spriječiti fuziju sa liposomima phagosome, odnosno formiranje fagolizosom. To znači da na taj način se podaci spriječili parazite sam lize. U takvim slučajevima, aktiviranje makrofaga će svakako trebati pomoć izvana, ona može pružiti limfocita koji proizvode limfokine.

Monociti brzo dolaze u aktivno stanje, početi svrhovito kretanje do mjesta gdje trebaju biti uključeni. Zatim, u većini slučajeva to nije teško prevladati sve ove faze, naravno, ako je bakterijska stanica nije vjerojatno da će biti veća makrofaga - to može blokirati enzima fagocit ili steći dodatna svojstva (mimika), s ciljem zaštite svoje.

U normalnim uvjetima, makrofagi mogu:

 • Pa prepoznati signal iz regije, uspostaviti sveobuhvatni mehanizam visoke koncentracije chemotaxin (to znači da negdje postoji „hrana”), poziv za aktivaciju (monocite i makrofage, za razliku od leukocita od granulocitne serije, nije svojstven intenzivne spontano migracije);
 • Uzmi tečaj na „zanimljiv” objekt (kemotaksije);
 • 5486486Čvrsto uporište na endotelnim tvari (adhezije) i prolazi kroz njega se direktno u području upale;
 • Čvrsto shvatiti odabrane „žrtve” (endocitoze);
 • Reagirati nepotpuno fagocitozu (endotsitobioz) na velike jedinice;
 • Probaviti apsorpciju čestica, bez gubljenja vlastite vitalnosti;
 • Prikaži overcooked hranu.

Dakle, monociti (makrofagi) su u mogućnosti da se presele poput ameba i sigurno obaviti fagocitozu, koja se odnosi na specifične funkcije stanice nazivaju fagociti. Zbog lipaze koji se nalazi u citoplazmi mononuklearnih fagocita, oni mogu uništiti mikroorganizme Lipoid zatvoren u kapsuli (npr mikobakterija).

Vrlo aktivan te stanice „izravnaju” s malim „autsajderima”, staničnih ostataka, pa čak i cijelih stanica, često bez obzira na njihovu veličinu. Očekivano trajanje života makrofaga, granulocita su daleko superiorniji, jer oni žive tjednima i mjesecima, ali zaostaje za limfocita odgovornih za imunološki pamćenje. No, to ne računajući monocite, „zaglavi” u tetovaže ili u plućima pušača, gdje oni provode mnogo godina jer ne imaju sposobnost da preokrenu iz tkiva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?
Bijelih krvnih stanica u djece: normalna dobBijelih krvnih stanica u djece: normalna dob
Norma monocita u krvi u djece i svojih poremećajaNorma monocita u krvi u djece i svojih poremećaja
Povećana monociti odraslih. Koji je razlog?Povećana monociti odraslih. Koji je razlog?
Povećana odrasle monocita u krvi. Koji je razlog?Povećana odrasle monocita u krvi. Koji je razlog?
Monociti povećao dijeteMonociti povećao dijete
Pokazuju da monocita u krvi?Pokazuju da monocita u krvi?
Što je monocita u krviŠto je monocita u krvi
Krvne stanice i njihove funkcijeKrvne stanice i njihove funkcije
Leukocitoza (povišeni bijelih krvnih stanica u krvi): norma ili patologije?Leukocitoza (povišeni bijelih krvnih stanica u krvi): norma ili patologije?
» » Monociti: norme, uzrokuje visoke i niske, i sposobnost djelovanja

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea