Hor.OtTitres.com

Štitnjače i trudnoća: učinak, hormoni pravilo pri planiranju

Video: Hormoni štitnjače i trudnoća

„Štitnjače i trudnoća?„” Kako štitnjača tijekom trudnoće „” ono što se smatra normalnim parametrima štitnjače tijekom trudnoće? „- ova pitanja tiču ​​se svakih razumne buduće mame. To su pitanja koja ću pokušati dati punu i detaljan odgovor na niz članaka „štitnjače i trudnoće”. Već možete pročitati u članku „joda u trudnoći”, koja govori o važnosti ovog mikroelemenata u posebnom stanju žene.

Štitnjače bolest u žena i osobito u trudnica nije takva rijetkost ovih dana. Takav razočaravajuće zaključak može biti da bi saznali da je bolest štitne žlijezde zauzimaju vodeću poziciju među svim patologije endokrini sustav. A to patologija uglavnom nalaze u žena reproduktivne dobi.

Zašto je to važno  štitnjače i trudnoća koegzistirao bez mana? Kako se nedostatak / višak joda, hormoni štitnjače na razvoj fetusa? A kako je u takvim okolnostima on sam uzima trudnoće, poroda i razdoblje nakon poroda? Pročitajte pažljivo.

Video: progesterona tijekom trudnoće, progesteron je što?

Štitnjače i trudnoća u brojkamaDakle, kako ne bi bila neutemeljena, želim vam predstaviti rezultati istraživanja provedenog od strane naših rasvjetna tijela u području endokrinologije - Fadeyev VV, Lesnikova SV, Melnichenko GA Oni ispituju 215 žena u različitim fazama trudnoće.

I to je ono što su pronašli. Većina žena s visokim titrom antitijela štitnjače - 25,6%, u drugom mjestu - žena s difuznim gušavost (24,2%), u trećem - čvoraste guše (3,8%), a zatim 1,86 (hipotireoze %) i difuzno toksični gušavost (0%).

Može se zaključiti da je oko 45% ispitanih žena bili različitih bolesti štitnjače. Razmislite o tome! To je gotovo polovica svih trudnica.

U većini slučajeva, ne-trudnica znati oni ne znaju da imaju problema sa štitnjačom, jer većina bolesti (npr difuzna gušavost) mogu se pojaviti u ranim fazama bez ometanja funkcije, a time i bez kliničkih manifestacija.

Zašto tijekom trudnoće počinje pojavljivati ​​kliniku bolesti? Budući da tijekom trudnoće postoje obilježja funkcioniranje štitne žlijezde, a ne samo, kao i njegov rad i nadbubrežne žlijezde i hipofize.

Video: Dijagnoza endokrinog neplodnosti

Značajke štitnjače tijekom trudnoće

Promjene počinje štitnjača iz prvih tjedana trudnoće i tih promjena javljaju u smjeru poticanja svog rada. To se događa upravo u vrijeme kada je fetus embriogeneza, odnosno karticu i formiranje fetalne organe, uključujući živčani sustav. Ovaj cijeli proces osigurava majku s hormonima štitnjače. Normalna proizvodnju hormona povećava za 30-50%.

  • Najpotentniji stimulator štitnjača je humani korionski gonadotropin (hCG). To je hormon kojeg izlučuje posteljica i operativno slično hipofize štitnjače stimulirajući hormon (TSH). Kada CG postaje puno, a to se događa u prvih tjedana trudnoće, proizvodnja TSH smanjuje.

Nakon 10-12 tjedana pojaviti „ogledalo” promjene, odnosno korionski hormon smanjuje i tiroidni stimulirajući hormon povećava. Dakle, 20% žena u prvom tromjesečju

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hipotireoza i trudnoćaHipotireoza i trudnoća
Štitnjače i trudnoća: simptoma, liječenje i prevenciju bolesti organaŠtitnjače i trudnoća: simptoma, liječenje i prevenciju bolesti organa
Problemi kao posljedica nerazvijenosti zaštiteProblemi kao posljedica nerazvijenosti zaštite
Hipoplazija štitnjačeHipoplazija štitnjače
Posljedice formiranja čvorova u štitnjačePosljedice formiranja čvorova u štitnjače
Simptomi hipertireoze i uzrokuSimptomi hipertireoze i uzroku
Terapije shchitovidkiTerapije shchitovidki
Kako i zašto je provjeriti štitnjačaKako i zašto je provjeriti štitnjača
Što su hormoni štitnjače, potrebno je uzeti ženuŠto su hormoni štitnjače, potrebno je uzeti ženu
Znakovi bolesti štitnjače - 8 znakoviZnakovi bolesti štitnjače - 8 znakovi
» » Štitnjače i trudnoća: učinak, hormoni pravilo pri planiranju

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea