Hor.OtTitres.com

Primjena akupunkture

Praksa akupunkture i moxibustion se temelji na teoriji meridijana. Akupunktura, prema toj teoriji, Qi (vitalne energije) i krvi koja cirkulira u tijelu kroz sustav kanala, zovu meridijani, koji povezuje unutarnje organe s vanjskim organima i tkivima. Nakon akupunkture ili moxibustion stimulira određene točke na površini tijela, točke se nalaze na meridijanima, to je regulirano protok Qi (vitalna energija) i, sukladno tome, bolesti, koja se provodi na ovaj način i liječenje. Ove stimulirana točke nazivaju se akupunkturne točke ili acupoints.

Akupunkturne točke za akupunkturu

Akupunkturne točke su više od desetak glavnih meridijanima. Ima 12 pari redovitih meridijana koji se sustavno distribuira na obje strane tijela, a dva glavna pomoćna meridijani se nalaze duž središnje linije trbuha i leđa. Ti meridijani se nalaze preko tristo akupunkturnih točaka, od kojih svaki ima svoj vlastiti terapijski učinak. Na primjer, Ho-gu točke (GI 4) koji je smješten između prvog i drugog metakarpalnih kostiju, što pomaže u smanjenju boli i glavobolje u ustima. Shen-ljudi točku (P 7) smješten na medijalnoj kraju poprečnog nabor zgloba može uzrokovati sedaciju.

U akupunkturne klinikama, akupunktura praktikant prvo odabire odgovarajuće acupoints na različitim meridijanima na temelju utvrđenih zdravstvenih problema. Onda ti akupunkturne točke stavlja vrlo tanke posebne akupunkturnih igala. Iglice su izrađene od nehrđajućeg čelika i imaju različitu duljinu od 2,3 cm do 10,8 cm, sve igle i sterilni jednokratnu upotrebu. Izbor igle obično se određuje prema mjestu akupunkturne točke i postići željeni učinak. Ako igla pravilno postavljen i željenu dubinu, pacijent je obično (ali ne nužno), osjeća bol, tuga i ukočenost.Iglice ostaju na mjestu ubrizgavanja za oko 15-30 minuta. Tijekom tog vremena, igla se može manipulirati kako bi se postigao efekt toniranje Qi. Manipulacije iglom, obično je povezan s dizanje, guranje, uvijanje i okretanje, sve ovisi o specifičnosti liječenje bolesti. Tu je i electroacupuncture koji koristi električnu struju različite frekvencije i napona.

Spajanje električne struje na akupunkturne igle

liječenje

Proces učestalosti tretmana i trajanje postupaka profesionalne medicinske prosudbe. Ukupni tijek liječenja početku može sadržavati deset do petnaest tretmana.

Stručni liječnik uvijek upozoriti pacijenta o mogućnosti eksplozije u početku liječenja. Pacijent može biti na početku liječenja blagog pogoršanja bolesti, prije dolaska u stanje poboljšanja. To je prilično uobičajena značajka tretmana akupunkture.

Pacijenti bi trebali naučiti o vrstama igle se koriste prije tretmana. Trenutno postoji samo sterilni i za jednokratnu upotrebu igle.

Različite vrste akupunktura igle za akupunkturu

Učinkovitost tretmana akupunkture uvelike ovisi o pravilnom i točne dijagnoze bolesti. Učinkovitost rezultat ovisi o iskustvu i vještini liječnika. Samo sa profesionalnim akupunktura pristup će dati željene rezultate.

Glavni princip akupunkture je da koristite vlastite tjelesne resurse. Kada dobijete minimalnu lijekove akupunktura, izuzetno je važna prednost, s obzirom na činjenicu da su mnogi alergijske bolesti pati u našem vremenu. Akupunktura nema gotovo nikakvih nuspojava, što znači da je siguran za ljudsko tijelo.

svjedočenje

 • Glavobolje, bolova u vratu i leđima, zubobolje;
 • Išijas, trigeminusa, lica živaca;
 • osteochondrosis, nesanica, tikovi, neuroze, migrena, išijas;
 • Neurološke bolesti i urološke - urolitiazu, erektilne disfunkcije u muškaraca, impotenciju, neplodnost;
 • Gastrointestinalne bolesti - kolitis, gastritis, hemoroidi, zatvor;
 • Ginekološki poremećaji - menstrualnih poremećaja, cistitis, neplodnost;
 • Smanjenje viška tjelesne težine (upotreba Akupunktura za mršavljenje);
 • bolesti kože - atopičnog dermatitisa, psorijaze, ekcema, seborični dermatitis, itd.,
 • Bolesti štitne žlijezde - hipotireoza, hipertireoidizam;
 • Bolesti imunološkog sustava - čestih prehlada, smanjuje imunitet, sindrom kroničnog umora;
 • Bronhopulmonarna bolest - bronhijalna astma, bronhitis, rinitis, itd,.
 • Stres i depresija.

Ovaj popis ne mora biti konačan. Akupunktura može izliječiti bolest, ali može znatno ublažiti stanje.

kontraindikacije

 • Akutne zarazne bolesti;
 • Organski bubrega i srca;
 • Pogoršanje kronične infekcije;
 • tumori;
 • Visoka tjelesna temperatura.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mogu li koristiti akupunkturu u liječenju neplodnosti?Mogu li koristiti akupunkturu u liječenju neplodnosti?
Određivanje točaka u orijentalnoj mediciniOdređivanje točaka u orijentalnoj medicini
Liječenje kineske akupunktureLiječenje kineske akupunkture
Korejski Akupunktura Su JokKorejski Akupunktura Su Jok
Meridijan mjehur (v)Meridijan mjehur (v)
Zadnesredinny meridijan (VG)Zadnesredinny meridijan (VG)
Kako liječiti akupunkturaKako liječiti akupunktura
Perikarda Meridian (MS)Perikarda Meridian (MS)
Što je meridijaniŠto je meridijani
Moksoterapiya - zagrijavanje akupunkturnih točakaMoksoterapiya - zagrijavanje akupunkturnih točaka
» » Primjena akupunkture

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea