Hor.OtTitres.com

Liječenje akupresure

Riječ „akupresura” dolazi od dvije latinske riječi: acus - točke i pressurum - preše. Prema tome, riječ „akupunktura” dolazi od latinske riječi dva spoja: acus točke i puncturum - ubodne.

U kineskoj medicini, akupunktura tretman se zove Chen-Chiu terapija, gdje je „Chen” je izjava igle, i „Chiu” - gori, zagrijavanje akupunkturnih točaka s topline tinja američka komoljika cigara (moksoterapiya). Sve vrste masaže orijentalne medicine (u Mongoliji, Japanu, Koreji, Kini, Vijetnamu) temelje se na utjecaju orijentalne medicine liječnik prstima na određene akupunkturne točke i meridijane, i na taj način su sebi svrha masaža ili akupresura.

Akupresura, akupresura i zagrijavanje točke na ljudskom tijelu, su drevni oblici liječenja, to je naširoko koristi u istočnim zemljama: Mongolija, Tibet, Kina, Koreja i Japan. Prvi spomen akupresure pripadaju III-II stoljeća prije Krista. e. U drevnoj kineskoj više volumena raspravi „Huang neytszin” opisuje ovu metodu liječenja. Do I-II stoljeća. br. e. masirati način na linijama i točkama (meridijani linearni digitalni masažu) je široko distribuiran u Kini.

U modernim vremenima akupresura je rasprostranjena i dobila međunarodno priznanje. Međutim, u različitim dijelovima svijeta pod svojim imenom. U Kini, srednje i zapadne Europe i Sjeverne Amerike - akupresura naziva akupresure, te u Japanu - Amma i sustava prst masaža shi-atsu (u japanski „shi” - njegovi prsti „atsu” - pritiskom). Sorte vrijedi i akupresura tsubo-terapija - trajan utjecaj na BAP, kuglice promjera oko 1 mm, pričvršćen na ljudskoj koži, jednostavan flaster.

Terapijski AkupresuraAkupresura Liječenje - inherentno je izložena mehaničkim prsta (laktovima, šake ili drugi alat zamjenjuje) na biološki aktivnih točaka, koje se koriste akupunktura. U usporedbi s akupunktura akupresuri to ima neke prednosti: to je bezbolan i stoga se može primijeniti na osobe koje negativno u vezi s akupunkturom. Jednostavnost metode i visoke učinkovitosti dopustiti korištenje akupresure u klinici i kod kuće, i tako dalje. D.

Opće prednosti

  • To pomaže da se osloboditi stresa i napetosti;
  • poboljšava cirkulaciju krvi;
  • uklanja otpad iz tijela;
  • ublažava glavobolje, bolova u ramenima i vratu;
  • potiče zacjeljivanje ozljeda;
  • poboljšava imunološki sustav;
  • poboljšano sveukupno zdravlje i stanje organizma.

Akupresura obavlja priopćenja prstiju na biološki aktivne točke koje se nalaze na površini kože kako bi stimulirala prirodni sebi oporavak i liječenje tijela.

Utjecaj bodova nalaze na meridijane ljudskog tijela (pluća meridijan, debelog crijeva meridijan želuca meridijanu slezena i gušterača meridijan, Srce meridijan meridijan tankog crijeva meridijan mokraćnog mjehura, bubrega meridijan meridijan Perikardijum meridijan tri grijača, žučnog mjehura meridijan, jetra meridijan zadnesredinny meridijan perednesredinny meridijan) uz koju vitalne energije Qi organizam.

Kada kliknete na ove točke, ublažava napetost mišića i na taj način potiče cirkulaciju krvi i bolju vitalnost tijela, što pomaže ozdravljenje. Taj postupak je učinkovit u pomaganju osloboditi glavobolje, naprezanje očiju, bol u vratu, bol u leđima, artritis, bol u mišićima, kao i smanjenje napetosti zbog stresa. glavobolja liječenje To dobro reagira na akupunkturi uz akupresure.

To je također velika prednost za korištenje kao metoda balansiranja akupresura vitalnu energiju i održavanje dobrog zdravlja i cjelokupnog zdravlja. Ljekoviti dodir akupresura smanjuje napetost, poboljšava cirkulaciju i omogućuje tijelu da se opustite duboko. Također akupresura poboljšava imunološki sustav i tjelesnu otpornost na bolesti.

Prednosti i naznake akupresure


U drevnoj istočnoj medicini gotovo uvijek je u kombinaciji s akupresuri akupunkture i biljni lijek. Bolest živaca lica (lica, glosofaringealna, trigeminalna, sluh, i tako dalje) je bolje i učinkovitije liječi orijentalni akupresure i akupunkture.

Akupresure se može koristiti za impotenciju, kožne bolesti, alergije, mišića tikovi, enureza, neuritisa, neuralgije, perifernog živčanog sustava, hipertenzije i hipotenzije, glaukoma, kratkovidnosti, okluzivnu bolest, Raynaudova bolest, tirotoksikoza, bolesti Endocrinology, ginekološke bolesti, bolesti mokraćnog sustava , dijabetes, giht, jetre i žučnog mjehura, encefalitis, nervoza, depresija.

Kada je liječenje akupresura može postići preciznije doziranje po opterećenja pacijenta i njegove diferencijacije u različitim fazama bolesti, moguće je osigurati inhibitorni ili stimulativni učinak na stanje mišićne i živčanog sustava, na funkciju unutarnjih organa.

Akupresura ima mnogo selektivniji i ciljane učinke, a omogućuje istovremeno opustiti mišiće i potaknuti neke druge, a to je osobito važno kada je središnja spastična paraliza u nekim drugim varijantama spondylogenic sindroma. Akupresure se savršeno primjenjuje na suvremenom kompleksa regenerativnog liječenju bolesti živčanog sustava i unutrašnjih organa, te se može značajno smanjiti intenzitet terapije.

akupresura

Kontraindikacije za korištenje akupresure. Ne možete primijeniti masažu s visokim tjelesne temperature, zaraznih bolesti u akutnoj fazi (gripe, dizenterija, virusni hepatitis, itd), za vrijeme trudnoće za 2-3 mjeseci prije rođenja. Kod akutnih kirurške bolesti (prijeloma kosti, slijepog crijeva i slično) u terapeutskim bolestima u akutnoj fazi (moždani udar, infarkt miokarda, akutni pankreatitis i drugi). Nije za masažu kako bi se pacijentu oboljelom od raka (sarkoma, raka), leukemije i dr. Bolesti krvi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Primjena akupunkturePrimjena akupunkture
Japanska Shiatsu akupresura (shiatsu)Japanska Shiatsu akupresura (shiatsu)
Određivanje točaka u orijentalnoj mediciniOdređivanje točaka u orijentalnoj medicini
Liječenje kineske akupunktureLiječenje kineske akupunkture
Korejski Akupunktura Su JokKorejski Akupunktura Su Jok
Tehnika akupresure na hladnoTehnika akupresure na hladno
Zadnesredinny meridijan (VG)Zadnesredinny meridijan (VG)
Kineska medicinaKineska medicina
Tehnika akupresure u sinusTehnika akupresure u sinus
Moksoterapiya - zagrijavanje akupunkturnih točakaMoksoterapiya - zagrijavanje akupunkturnih točaka
» » Liječenje akupresure

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea