Hor.OtTitres.com

5 Pitanja o razinama prolaktina i analiza njegova

;

;

U ljudskom tijelu svakog dana proizvede više od stotinu različitih hormona, od kojih svaka ima svoje specifičnosti i utječe na određene vrste metaboličkih reakcija. Na primjer, samo rad ljudske seksualne sustava se regulira preko desetak hormona koji se proizvode u hipotalamusu, hipofize i jajnika ili testisa. Osim ove skupine na reproduktivne sposobnosti organizma i posredno utječu na druge hormone, npr tiroksina proizveden shchitovidkoj i T3.

Naravno, problem je u bilo koji od linkova u propisu će dovesti do sve vrste patoloških stanja, tako da je važno znati pod kojim simptoma treba otići do liječnika. U ovom članku ćete naučiti hipofiza hormon prolaktin, i znati kada je potrebno da ga i provjeriti kako bi se test za to prolaktin biti autentičan.

1. Što je prolaktin?

U mozgu, nalazi se mali zaobljeni tijelo zove hipofiza. To stvara cijelu skupinu bioaktivnih tvari koje utječu na gotovo sve organe interne sekrecije, jedan od njih je prolaktin (još poznat kao mammotropin, luteotrophic hormona ili LTG). Osim toga, istraživači su otkrili da hormon u malim količinama mogu biti proizvedeni u epitela maternice, masno tkivo, i prostate kod muškaraca.

prolaktin

;LTG u svojoj strukturi - molekule proteina, čija funkcija je da regulira razvoj mliječne žlijezde u djevojčica tijekom adolescencije i postaje dojenje u žena koje su rodile. On također sudjeluje u kalcij i fosfor i metabolizma vode i soli, podupire imunološki sustav tijela i nosi oko 250 različitih funkcija.

Valja napomenuti, unatoč činjenici da je glavni akcijski mammotropina usmjerena na proizvodnju mlijeka, ovaj hormon je također određeno ljudi - to utječe na erektilnu funkciju i neke druge biološke procese. Dakle, predstavnici jači spol ne bi trebao biti iznenađen ako se iznenada posjetiti liječnika potrebu da imenuje krvni test za prolaktin.

2. Kada je potrebno provjeriti razinu prolaktina kod žena?

Broj prolaktina u krvi žena obično ima tendenciju da se promijeniti u skladu dan menstrualnog ciklusa i tijekom trudnoće i razdoblja dojenja djeteta. Međutim, postoje situacije u kojima se testiraju za prolaktin je potrebno utvrditi i praćenje liječenja bolesti, su one glavne:

 • izostanak menstruacije, ali trudnoća nije dogodilo;
 • nepravilno mjesečni ciklus ili pojava krvarenja maternice;
 • bolno nabubre, te oporavlja mlijeka iz bradavice, ako
  Ova žena nije trudna i ne doji;
 • neuspješna pokušaja zatrudnjeti u roku od godinu dana;
 • produženo glavobolja nepoznatog podrijetla;
 • Problemi s vidom u kombinaciji s bilo kojim drugim od gore navedenih
  simptomi.

Analiza prolaktina u tim slučajevima, liječnik će izvršiti potpunu sliku o bolesti i postaviti ispravnu dijagnozu.

3. Kada istražuje prolaktina kod muškaraca?

Kao što je već spomenuto, postoje države gdje je to potrebno poduzeti prolaktin i muškaraca. Obično se to manifestira simptomima:

 • glavobolje, uzrok koji ne može biti dugo saznati;
 • potencije problemi druge prirode;
 • povećanje grudi u volumenu, ili - ginekomastija;
 • Izbor mlijeka iz bradavice ili kao tekućine (galaktoreja);
 • zamućen vid.

Svi ti znakovi upućuju na promjene u količini ovog hormona u krvi, ali u kojem smjeru je devijacija i što to znači za nas, i da će testirati za prolaktin.

4. Kako se pripremiti za isporuku ove analize?

Od mammotropin - hormona koji je odgovoran prvenstveno za uspostavu laktacije, proizvodnih povećava u odgovoru na mehaničke simulacije bradavice. Iz toga slijedi da bi ih se testira na prolaktin ispravno, morate barem jedan dan (najmanje 24 sata) prije uzimanja uzoraka krvi kako bi se uklonili stimulaciju bradavica i odnos.

;

;


S obzirom na činjenicu da je ljudsko tijelo svi organi i sustavi su blisko povezani, bilo psiho-emocionalni stres ili teška tjelesna aktivnost može utjecati na razinu LTG u krvi. Dakle, to će biti točna za dan ili dva prije uzimanja uzoraka krvi za analizu prolaktina izbjegavate živčani iskustva, osim što nije preporučljivo sauna.

Posljednji obrok bi trebao biti najkasnije u roku od 8-10 sata prije uzimanja uzorka krvi za analizu razina koncentracije prolaktina, a omogućeno da piju jutro postupka malu količinu čistog nisu gazirane vode.

Imajte na umu da biste dobili dobre rezultate, trebali isključiti pušenje za oko 2-3 sati, a odustati od konzumiranja alkohola najmanje 2 dana.

Ponekad liječnik može odrediti poseban dan menstrualnog ciklusa, kada je žena morat će se testirati na prolaktin. Ako vaš liječnik ne daje određeni vremenski okvir, preporuča se da se testira u procjepu od petog do osmog dana od dana menstrualnog ciklusa. Ako niste u mogućnosti da doniraju krv u ovom trenutku, samo imajte na umu u koji dan menstrualnog ciklusa koje ste učinili, tako da liječnik može pravilno procijeniti rezultat.

Što se tiče najbolje vrijeme da se prolaktin, onda ne bi trebalo biti u skladu sa standardima. Ova analiza se upisali između 8 i 11 sati, ali imajte na umu da je od trenutka kada ste se probuditi dok se postupak ne smije biti više od tri sata. U suprotnom, rezultat će biti nepouzdani, a test krvi za prolaktin morati ponoviti još jedan dan.

5. Kako pravilno procijeniti rezultate?

Ovdje su približne granice koncentracije prolaktina pravila u krvi ne-trudnica i dojilja - 45-527 mU / L. Kod muškaraca, brojke su nešto drugačiji - 55-359 mU / L.

Ako uzimate bilo kakve lijekove ili održati u ambulanti u bilo specijalista, budite sigurni da obavijestite svog liječnika, jer neki lijekovi i neke bolesti mogu utjecati na razinu prolaktin, povećanje ili spuštanje.

Rezultati istraživanja mogu se tumačiti ispravno samo medicinski specijalist i reproduktivnog sustava (npr ginekolog-endokrinologa). Nacrtaj sam svaki zaključak se ne preporuča kao test krvi za prolaktin je vrlo specifičan, te granice svojih pravila može varirati ovisno o mnogim čimbenicima, uključujući i kemikalije koje su korištene u laboratoriju.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rijeke mlijeka ili da li je potrebno da se boji hiperprolaktinemijeRijeke mlijeka ili da li je potrebno da se boji hiperprolaktinemije
Hipofize hormoniHipofize hormoni
Hormona hipofize i njihove funkcijeHormona hipofize i njihove funkcije
Što je hormon prolaktinŠto je hormon prolaktin
Povišen prolaktin u ženaPovišen prolaktin u žena
Povišen prolaktin, zašto i što hormon je visoka?Povišen prolaktin, zašto i što hormon je visoka?
Što je prolaktin, a to utječe na žensko tijelo?Što je prolaktin, a to utječe na žensko tijelo?
Koji su simptomi adenoma hipofizeKoji su simptomi adenoma hipofize
HiperprolaktinemijaHiperprolaktinemija
Norma prolaktina u muškaraca i povećanjeNorma prolaktina u muškaraca i povećanje
» » 5 Pitanja o razinama prolaktina i analiza njegova

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea