Hor.OtTitres.com

Što je normalna razina folikul-stimulirajućeg hormona

U životu svake žene postoji vrlo važna točka. Ovo je vrijeme kada žena može nositi i roditi bebu - reproduktivnog razdoblja. Kuća ulogu u ovom procesu vrši gonadotropina: folikul-stimulirajućeg hormona (FSH) i luteinizirajućeg (LH), hormon proizvedenog u ženskom tijelu u hipofize pod utjecajem stimulansa hipotalamo gonadotropin-otpuštajućeg faktora.

foto trudne mlade žene sjede u nizuU embrionalnom stadiju razvoja ženskog fetusa se javlja Kartica 6 milijuna jaja. U budućnosti, proces života nisu formirana, samo smanjiti. U vrijeme fertilnoj dobi njihov broj postaje 300 000. To sazrijeva tijekom cijelog reproduktivnog razdoblja od oko 300 do 500 stanica 1 mjesec. To razdoblje se suzile od 20 do 40 godina, jer se smatra da je djevojčica od 13-15 godina ne može u potpunosti podići dijete, a nakon 40 godina povećava rizik od genetskih i kromosomskih promjena.

Za razliku od muškog tijela, naznačen time, što je koncentracija FSH je relativno ravna razina 1.5-12.4mME / ml u žena tijekom dana i mjeseca slici konstantno mijenja ovisno o fazi ciklusa.

Što je norma?

Bilo koji self-poštujući laboratorij uvijek će vam pokazati referentnim vrijednostima standarda. Oni ovise o nizu važnih čimbenika: metoda laboratorijske dijagnostike, vrsti reagensa, srednje vrijednosti pokazatelja testa za ovu populaciju žena i mnogih drugih opravdanih razloga. Svi ovi čimbenici moraju razjasniti s liječnikom koji usmjerava istraživanje.

Referentne vrijednosti su norma za žensko
faza ciklusapokazatelji
Menstrualna (2-5 dana)5.3.-5.12. MIU / ml
Folikularni (4-14 dana)5.3.-5.12. MIU / ml
Ovulacijski (13-15 dan)4,7-21,5 MIU / ml
Lutealne (od 15 dana prije početka menstruacije)1,7-9 mIU / mL / ml
menopauza25-100 mIU / ml


Kod muškaraca, sve je lakše, kao što je gore spomenuto, za njih biti normalna razina 1,5-12,4 mIU / ml

Na početku ženskog ciklusa hormon za stimulaciju folikula To stvara povoljno okruženje za rast i sazrijevanje folikula. Nekoliko folikula padne pod tim utjecajem. Oni povećanje u veličini, promjena, ali samo jedan, iz nekog nepoznatog razloga folikul dosegne svoju maksimalnu veličinu. Tijekom tog procesa, pod utjecajem FSH, estradiol sinteze povećanja folikularnih granuloza stanicama. On je, pak, što inhibira oslobađanje hormona za stimulaciju folikula.

Iako maksimalne razine estradiola u završetka folikularnoj fazi istovremeno povećava koncentraciju FSH, što uzrokuje lomljenje zrele folikule (ovulacije) i početka lutealnoj fazi. Tijekom tog razdoblja, dosegnuvši vrhunac LH i progesterona. Ako jaje nije zadovoljen sa spermom, sve što se događa opet.

Analiza omogućuje gonadotropini utvrditi stupanj oštećenja hipotalamičko-hipofizno-gonadalne osi.

Pacijent tražiti liječnički savjet za identifikaciju:

 1. Uzroci neplodnosti.
 2. Kontrola hormonske terapije.
 3. Ne nosi trudnoću.
 4. Kada genetske i kromosomske sindroma (Shereshevscky - Turner).
 5. U patološkim procesima u hipofizi (Sheehan-ov sindrom), tumora prazan sella sindrom.
 6. Tijekom menopauze.
 7. Upalnim bolestima zdjelice organa.
 8. U endometrioze.
 9. Krvarenje iz maternice ne odnose na menstrualni ciklus.

Koji su uvjeti za test krvi?

 1. Krvni testovi kako bi se utvrdilo željeni nivo gonadotropina 6-7 dana ciklusa, odnosno na nalogu liječnika.
 2. Nužno, ova analiza treba provoditi ujutro na prazan želudac. Dva dana prije analize otkazati steroide, lijekove štitnjače.
 3. Potrebno je eliminirati pušenje, emocionalni i fizički stres.

Razlog za povećanje koncentracije standarda gonadotropina tijekom menopauze hormonska propadanje funkcije jajnika. Smanjio izlučivanje jajnika biološki aktivne tvari dovodi do dužeg stimulacija hipotalamusu i hipofizi. Pod utjecajem tih procesa povećava proizvodnju folikul-stimulirajućeg hormona, koji je prihvaćen kao norma za ovu fazu života.

Neki značaj u dijagnostici neplodnosti ima omjer FSH / LH. Ako dominiraju FSH, ovo je dokaz neuspjeha jajnika.

sindrom policističnih jajnika (Stein - Lcvcnthal) može biti jedan od najčešćih uzroka promjena u odnosu na norme i folikul-stimulirajućeg hormona za neplodnosti trudnoći. U tom slučaju postoji poremećaj hipotalamo-hipofiza reguliranje odnosa s ženskih gonada. Poboljšana proizvodnja LH. Promjena omjera tih pokazatelja. U ovoj bolesti povećava sintezu i sekreciju androgena.

Slične promjene se javljaju na drugim poznatim stanjima endokrini bolesti. Ovaj endokrine bolesti: hipotiroidizam, hiperprolaktinemije i sa th hipofize bazofilija, akromegalije, neuroendokrinog porijekla pretilost, anoreksija nervoza, hipotalamus-hipofiza promjene hypergonadotrophic ili hipogonadotropni disfunkcije, dijabetes drugog tipa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
On je odgovoran za ono što je TSH (štitnjača-stimulirajućeg hormona)On je odgovoran za ono što je TSH (štitnjača-stimulirajućeg hormona)
TSH norma kod ženaTSH norma kod žena
Hipofiza i njezini hormoniHipofiza i njezini hormoni
Analiza krvi FSHAnaliza krvi FSH
FSH je norma u ženaFSH je norma u žena
Hormona hipofize i njihove funkcijeHormona hipofize i njihove funkcije
Norma hormona kod ženaNorma hormona kod žena
Disfunkcije jajnika (poremećaj radova jajnika)Disfunkcije jajnika (poremećaj radova jajnika)
Reproduktivno zdravlje duoReproduktivno zdravlje duo
Norma hormona u žena antimyullerovaNorma hormona u žena antimyullerova
» » Što je normalna razina folikul-stimulirajućeg hormona

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea