Hor.OtTitres.com

Limfadenopatija: vrste, simptomi, lokalizacija i mogući uzroci, liječenje pristup

54684664
sadržaj:
 1. klasifikacija šape
 2. Simptomi i uzroci
 3. Tipična lokalizacija lezija
 4. Dijagnoza i liječenje sindroma
 5. Video: dr Komarovsky povećanih limfnih čvorova

Pojam „limfadenopatija” obično znači stanje u kojem je jedan ili više limfni čvorovi povećanje razmerah-, naznačen time što bolni sindrom etiologija može znatno varirati.

Vrlo često limfadenopatija stranice (šape) To je znak ozbiljne bolesti, i točne dijagnoze i početak liječenja može zahtijevati složene laboratorijska ispitivanja.

klasifikacija šape

Postoje mnoge značajke bolesti, određivanje prirodu toka, ozbiljnost i broj simptoma.

Ovisno o lokalizaciji objavljivanja lokalno (definirana grupa čvorova) i opću limfadenopatiju. Drugi oblik se smatra teža, kako je karakteriziran mnogih grupa limfnih čvorova. Regionalna (lokalno) patologija, obično utječe na limfni čvorovi iz iste skupine. Reaktivna limfadenopatija javlja kao odgovor na infektivne i upalne, autoimune ili alergijskih procesa.

O limfadenopatija nepoznatog podrijetla reći kada njen uzrok ostaje nepoznat.

Stručnjaci su podijeljeni na krilo ne-tumorske i tumorske oblicima, ali obje vrste su jednako opasni.

Već tijekom inspekcijskog specijalista stavlja uvjetno dijagnozu na temelju sljedećih pokazatelja:

 1. veličina limfni čvor je na čelu među ostalim kriterijima za ocjenjivanje, ali njegova normalna vrijednost varira ovisno o dobi pacijenta i čvora lokalizacije. Da su normalne veličine jedan do jedan i pol centimetara (1,0-1,5), koja se određuje palpacijom dostupnih čvorova.
 2. bol smatra znak pojave upale, formiranje čir može biti praćen (čir) ili nekroza limfnog čvora. Vjerojatnost razvoja tumora ne može se isključiti čak i ako se bol ne promatra na palpaciju čvorova.
 3. dosljednost limfni čvor može pružiti uvid u bolesti uzrokovane njegovom promjenom. Ako limfni čvor osjeća zbijeno, to može biti pokazatelj metastaze tumora. Meke ili elastična limfni čvorovi karakteristiku infektivnih i upalnih lezija.
 4. lem karakteristika tumora ili za druge vrste postupaka, uključujući, na primjer, tuberkuloze.
 5. lokalizacija pogođene limfni čvorovi.

564654664

Simptomi i uzroci

Od šest stotina čvorova na raspolaganju u tijelu zdravu odraslu osobu, slobodan da se osjećaju oni koji se nalaze u preponama, ispod pazuha, u submandibilarne regiji i na drugim mjestima dostupnim na palpaciju. Vrijedno je zapamtiti da je povećanje ili bolni limfni čvorovi u svim područjima je znak bolesti, priroda koja se može odrediti primjenom medicinsku pomoć.Osim promjena u limfnim čvorovima sami, postoje i drugi simptomi limfadenopatijom:

 • Oštar ili neopravdano smanjenje tjelesne težine;
 • Pojačano znojenje (posebno za vrijeme spavanja);
 • Nastavak groznice;
 • osip kože;
 • Neki porast unutarnjih organa (jetra i slezena).

Mnogi su mogući razlozi za to limfadenopatiju samo pokazatelj određene bolesti, koja se može identificirati i početi liječiti nakon inicijalnog pregleda i neke testove.

Neki od najčešćih razloga su:

 1. Infekcija limfnog čvora;
 2. Bakterijska bolest (tuberkuloza, sifilis, bruceloza, etc.);
 3. Virusnih bolesti (HIV, različiti oblici hepatitisa, citomegalovirus, i sl).
 4. Gljiva (aktinomikoza, histoplazmoza);
 5. Infekcije parazitima (toksopmlazmoz, giardijaza, toxocariasis);
 6. Infekcija klamidijom;
 7. Razvoj i rast tumora, bolesti i ozljeda tkiva;
 8. Reumatoidni artritis, sarkoidoza,
 9. Metastaze raka;
 10. Djelovanja lijekova (serumsku bolest).

Video: Što uzrokuje upalu limfnih čvorova?

Tipična lokalizacija lezija

54.646Submandibularne limfadenopatija je češća u drugim mjestima i često promatra u djece i adolescenata. Budući da limfni čvorovi u ovom području su prilično blizu zoni kontakta s raznim infekcijama, subkliničke priroda tečaja smatra se da je česta pojava u takvom slučaju. Djeca pate od ovog sindroma su nekoliko puta veću vjerojatnost od odraslih. Neki stručnjaci vjeruju da ovim problemima u djece mlađe od određene dobi - norme.

Ingvinalni limfadenopatija i obično se javlja u djece i mladih, te je prilično čest stanje u odraslih. Kao iu prethodnom slučaju, limfni čvorovi su također pate od raznih infekcija.

Limfadenopatiju cervikalne čvorovi obično označava infekcije usne šupljine, i žlijezde slinovnice javlja tijekom djetinjstva infekcija (zaušnjaci, rubeola, itd). Neki upala grla također može dovesti do takve posljedice. Difuzna vratne lipomatoza, tumori parotidne žlijezde također pojaviti na popisu mogućih razloga za povećanje čvorova na vratu.

Vrata maternice limfadenopatija se obično nalazi u djece i adolescenata. Dok otklanjanja uzroka sindroma šape se pokreće i čini sama osjećala u budućnosti.

Medijastinalni limfadenopatija se često može vidjeti u upalu pluća, tuberkuloze i raka pluća- pažnju treba posvetiti dinamikom (pozitivne ili negativne), što ukazuje na točnost i učinkovitosti na odabranu metodu liječenja.

Retroperitonealnog LAP se smatra jednim od znakova limfoma ili drugi tumor- budući da takva dijagnoza je dosta opasno, liječnici su savjetovali da ne liječiti problem je neodgovorno.5465484

Parotidne žlijezde mogu postati upaljene zbog bolesti oka (keratikonyunktivit) u slučaju adenovirusne infekcijei. Takozvani „mačka ogrebotina bolest” često ima sličan učinak.

Povećanje intratorakalnih limfnim čvorovima smatra se jednim od najopasnijih simptoma, jer često znak formacije, rast ili metastaza tumora na grudima. Hilar limfadenopatija se najčešće vidi u bolesnika prosječne dobi (9/10 bolesnika nakon 40 godina) - u mladih ljudi nalazi se samo u četvrtini slučajeva. Patološki procesi u peritonealnoj šupljini također dovesti do povećanja intraabdominalnog limfnih čvorova.

Medijastinalni limfadenopatija, iako je čest simptom, ali bolest može biti teško odrediti čak i iskusnog liječnika. Takav učinak može biti tumor jednjaka ili pluća. Povećanje lijevoj supraklavikularne limfnog čvora je često rezultat rasta u svom metastaza raka želuca.

64645464U nekim slučajevima, razvoj aksilarne limfadenopatijom može voditi normalan ozljedu ruke, infektsionnnoe poraz ( „Mačka ogrebotina bolest”). Aksilarne limfne čvorove, baš kao prepona i Submandibularne, imaju tendenciju da postanu upaljene i rasti na prvom mjestu s najmanje zdravstvenih problema. Dijagnoza „aksilarne limfadenopatija” često se stavlja u zloćudnim tumorima dojke. Posjet mammologist i test za tumorskih biljega može pomoći da shvate uzrok sindroma.

Limfadenopatija pluća u većini slučajeva je normalna limfnog tkiva reakcije na određene podražaje, SARS, uključujući i upalnih procesa.

Razvoj raka dojke je uvijek u pratnji povećanje limfnih čvorova, no potonji ne znači uvijek takve ozbiljne zdravstvene probleme. Neke specifične bolesti može se manifestirati upravo na ovaj način, pa konzultacije s mammologist potrebni u svakom slučaju.

Sekundarna limfadenopatija ima pune bezbolne limfne čvorove, koji se ponekad čini teško identificirati. Uzrok problema je disfunkcija imunološkog System neke kemijske tvari i lijekova, smatra se da potencijalni katalizator za razvoj sindroma.

Uporan LAP javlja u kronične infekcije i karakteriziran određene simetrije lezija (pazuha, Submandibularne čvorova). Tipično, takva dijagnoza je napravio, ako ne postoji bolest ili lijek koji može imati sličan učinak, ali sindrom traje nekoliko mjeseci. Uporni limfadenopatija su uobičajeni simptomi zaraze HIV-om,

Abdominalne šape može ukazivati ​​crijevnih infekcija metastatskog debelog crijeva i leukemije.

Angioimunoblastički vrsta limfoma otkrivena je i opisana relativno nedavno i također može uzrokovati limfadenopatiju. Smatra se da su takvi slučajevi su potencijalno opasni.

Video: limfnih čvorova i mehanizmi upale

Dijagnoza i liječenje sindroma

Limfadenopatija na dijagnozu može biti samo ako je primarni održao sveobuhvatan pregled pacijenta i prikupljanje potrebnih informacija. Obično obuhvaća postupak ispitivanja općenito i biokemijski krvi, tumorskih biljega, HIV i hepatitisom markera. Ultrazvuk trbuha i radiološkoj su također potrebni za izradu pouzdane dijagnoze.

Od šape je manifestacija određene bolesti, liječnik pokušava utvrditi uzrok problema.

Opasnost za pacijenta su, prije svega, netradicionalne metode liječenja, kao što su ovi alati ne spriječiti bolest uzrokovana šape, napretka i utječu na sve nova područja.

metode Izbor liječenja limfadenopatijom ovisi o raznim čimbenicima, u svakom slučaju,, uključujući individualne karakteristike pacijenta, podaci procijenjeni bolesti dobivene nakon prolaska sveobuhvatan pregled kompleksa.

Video: dr Komarovsky povećanih limfnih čvorova

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
LimfadenitisLimfadenitis
Lokacija limfnih čvorova u ljudskom tijelu: osnovne funkcijeLokacija limfnih čvorova u ljudskom tijelu: osnovne funkcije
Raznolikost i liječenje abdominalne adenopatijuRaznolikost i liječenje abdominalne adenopatiju
Upaljene limfni čvoroviUpaljene limfni čvorovi
LimfadenitisLimfadenitis
Upala limfnih čvorovaUpala limfnih čvorova
Limfadenitis (povećani limfni čvorovi) u vratu, preponama, ispod pazuha - uzroci, simptomi,…Limfadenitis (povećani limfni čvorovi) u vratu, preponama, ispod pazuha - uzroci, simptomi,…
Uzroci LimfedemUzroci Limfedem
Limfadenopatiju dojke: znakova, simptoma i tretman metodeLimfadenopatiju dojke: znakova, simptoma i tretman metode
Povećani limfni čvorovi u preponama kod muškaraca i ženaPovećani limfni čvorovi u preponama kod muškaraca i žena
» » Limfadenopatija: vrste, simptomi, lokalizacija i mogući uzroci, liječenje pristup

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea