Hor.OtTitres.com

Granulociti: Krv norma i patologija, koji ih tretira, funkciju i ulogu u tijelu

5468448486
sadržaj:
 1. Granulociti ili polimorfonuklearne stanice
 2. Kako pronaći granulocita u brojanja leukocita?
 3. Predstavnici zrnastih bijelih krvnih stanica, njihova glavna svrha
 4. Video: Što je granulociti - Medicinski animacija

Bijele krvne stanice (leukociti) su podijeljeni u dvije skupine, ili, kao što se obično naziva, ima dva reda: granulocita i agranulotsitarnoy. Prisutnost u citoplazmi pojedine populacije leukocita (neutrofili, eozinofili, bazofili) specifične granule klasificira ovih stanica za granulirane leukocita - granulocite. Drugi bez takve inkluzije predstavlja agranulotsitarnoy broj (limfociti, monociti).

Granulociti pripadaju prvoj liniji obrane protiv mikroba, te stanice prije ostalih primijetiti poremećaj i poslali u žarište upale, Oni također sudjeluju u provedbi faze učinka imunološkog odgovora.

Granulociti ili polimorfonuklearne stanice

Granulociti uključuju nepravilnog oblika jezgre koji se, pak, su podijeljene u segmente (segmente koji 2-5), tako da predstavnici granulocitnih serije su također nazivaju polimorfonuklearnih stanica. Ukratko, granulociti - to je sve stanice (eozinofili, bazofili, neutrofili), koji čine 75% svih leukocita, „Stan” u perifernoj krvi i ljudskog tkiva. Različiti oblici upala uključuju različite vrste granulocita, koji (na razini imunost posredovanu stanicama) je ona uvijek dobiva glavnu ulogu. Međutim, oni ne rade u izolaciji, kako unutar grupe i predstavnika cjelokupne zajednice na razinu leukocita, na primjer, neutrofili aktivno surađuju s makrofagima i eozinofili, imajući neke sličnosti s bazofila, također se često vidi u nekim reakcijama.

5468484864486

Granulocita preci su myeloblasts imaju sposobnost razlikovanja i proliferativne podjele. Normalno, kada sazriju, oni (myeloblasts) diferenciraju se u promyelocytes, mijelocita a zatim pripadaju dvije generacije: što je veći od roditelja (nezrele) obliku i njegovih podružnica (zrele) stanice su manje (ne biti zbunjen - zrele mijelocita i zrele granulocita). U stupnju myelocyte proliferativna sposobnosti granulocita do podjele kraja. U perifernim krvnim stanicama tih ne vidim, u normalnom stanju, oni ne napuste mjesto njegova rođenja - koštanu srž. Međutim, u ekstremnim situacijama u kojima su sva dostupna neutrofili sudjeluju u reakcijama (i cirkulira, a rezervni fond) i oni su ispunili svoju misiju, umire nakon 1-2 dana, krvne stanice stvara deficit koji se može boriti. To je kada dođu u pomoć nezreli granulociti (mladih), koji se nalaze u opće analize krvi (lijevi shift).

Granulociti nepretenciozan, otečene upala tkiva koji se ne može s krvlju, i, prema tome, i kisika, su im normalno okruženje, Postoji granulociti uzeti energiju iz anaerobne glikolize.

Granulociti dugo živjeti 2-3 do 10 dana (ovisno o vrsti i stanju), za razliku od nekih drugih članova razinu leukocita, na primjer, limfociti odgovorni za imunološki memorije da će jednog dana „upoznali” sa stranim proteinom, može dugo živjeti godine, kako bi zaštitili tijelo na sljedećem sastanku. Granulociti „zlo se ne može sjetiti”, budući da je, nakon što je ispunila svoju funkciju, umiru i zamjenjuju novim stanicama, ništa „ne znajući” o prethodnim događajima.

Kako pronaći granulocita u brojanja leukocita?Leukociti leukocita Broj pripadaju granulocitne serije predstavili su:

54684846

Norma općeg pregleda krvnih stanica duž granulocitne serije nisu posebno označeni, radi se o 50-70% svih leukocita (2500 - 7000 u 1 ml krvi). Međutim, njihov broj je lako izračunati prema formuli:

= granulocita (ukupni broj leukocita) - (limfociti + monociti).

Detaljnije informacije o standardima svake od vrsta bijelih krvnih stanica za djecu i odrasle mogu se pronaći u tablici ispod.

Tablica: norme granulocita (eozinofili, neutrofili) i drugi leukociti

54688488486

Povišeni broj često pokazuju upalne bolesti zarazne prirode. Porast razine pojedinih oblika može govoriti o drugim reakcije u tijelu: rastu bazofili u alergiji, eozinofila - s parazitnih infekcija i alergični previše. Fiziološki granulociti povećao:

 1. Tijekom trudnoće (druga polovina);
 2. Tijekom poroda;
 3. Prije menstruacije;
 4. Tijekom intenzivne fizičke aktivnosti;
 5. Nakon dobrog ručka.

Niže vrijednosti u većini slučajeva uzrok je osumnjičenog:

 • Hematološki patologija;
 • Virusne infekcije;
 • Kolagen.

Iako je popis bolesti za koje figure podiže ili spušta, naravno, mnogo šire. Očito, broj granulocita u žena trebala biti nešto veća, iako možda muškarci i žene preklapaju pokazatelji trebaju (ili treba) da se fizičkog rada i obilnom hranom?

Svaki razlog, što dovodi do smanjene proizvodnje granulocita u koštanoj srži, što se očituje u promjeni njihovog sadržaja u perifernoj krvi - broj zastupnika će se smanjiti granulocitne serije. Nadalje, hematološki patologija takve situacije kad se spusti granulocita, mogu se inducirati na određenim farmaceutskim sredstvima (antibiotici, sulfonamidi, i drugi antineoplastični lijekovi.) Ili biti rezultat određenih genetski bolesti. Međutim, takva pravilnost jasno pratiti: Proizvodi zrele oblike niske - osjetljivosti na infekcije respiratornog trakta, a koža je visoka.

U starije djece norma, u cjelini, odgovaraju odraslih standardima, štoviše, leukocita formula dijete studira u broju pojedinačnih stanica, ali ne i svi granulirani oblici masovno. Odnos pojedinih populacija bijelih krvnih stanica u djeteta je nešto drugačija od one odraslu osobu (drugi prijelaz: neutrofila nakon 6 godina porastao je u skladu sa smanjenjem limfocita).

U tijelu, neki granulociti slobodno kretati duž krvnih žila, a drugi da prione uza zid endotela i čekaju da budu „pozvan” da pomogne, pa granulata bijele krvne stanice se broje u formuli krvi, čine samo određeni dio cijele zajednice. Cijev samo granulociti pasti na ogradu analiza koje su kružile, i smatra svoj laboratorij, te su ljepljiva i da će ostati „iza kulisa”. Norma sve dostupne odraslih ljudi granulocita u krvi je oko 5,0 x 1011 ili u 1 2000-9000 cu. mm krvi. U djece do 3-6 godina, broj granulocita je nešto niži zbog visokog sadržaja limfocita da je za dijete ove dobi je norma.

Predstavnici zrnastih bijelih krvnih stanica, njihova glavna svrha

5468468468

Ukratko glavne karakteristike zrnatih bijelih krvnih stanica, želio bih da još jednom ukratko njihovih glavnih funkcija:

 1. Neutrofilni granulociti - glavni stanica, zaštitnu funkciju: oni stalno bori s raznim vanzemaljskim mikroorganizama i toksina (fagocitoza), tako da se zarazne bolesti sadržaja krvi se povećava nekoliko puta (neutrofilne leukocitoza). U teškim stanjima kruži neutrofili i fond rezervi mogu biti propustili, ali ne u potpunosti zrelo mlade oblike (metamyelocytes ili mlađe), u pravilu, nezreli granulociti ne ostaju u stranu i da spašavanje značajno modificira krvnu sliku (lijevi shift).
 2. Takvi predstavnici granulocita što bazofila i mast stanica, reagira s antitijelima IgE (E), pri čemu je broj znatno poveća na alergije i koja ih povezuje, provodi Reakcija neposrednog tipa (Granulocitni-ovisni tip). Primjer takve reakcije je anafilaktički šok razvija u sekundi nakon kontakta s strani antigen. Reakcijska odgođeno (4-12 sati) također se provodi pomoću granulocita u njima nego bazofili, eozinofili i neutrofili su uključeni.
 3. Oni koji žive u krvotok za nekoliko sati eozinofila (Slijedi kalupu tkanine) imaju vremena da se uništi i neutraliziraju stranih proteina i kompleksa antigen-antitijelo „” izvođenje fagocitozu, razvije plazminogena (fibrinolize u dijelu). Ali najbolje od svega, ove stanice znamo zbog citotoksično djelovanje protiv raznih vrsta parazita (Giardia, crva i njihove ličinke).

Tako, reakcije granulocita ovisne tipa zrnatih bijelih krvnih stanica koje su zahvaćene, ali daljnje događaje - veže imunoglobuline drugih razreda (IgG, IgM) u najvećoj mjeri u nadležnosti limfocita (T prva-populacija, a zatim B-stanice).

No, to je odgođeno tip reakcije koja se razvija nakon tri dana, ili tjedana i mjeseci nakon penetracije stranih tvari. Granulociti i tamo ne ostane na marginama, međutim, imaju važnu ulogu, slabije od ostalih članova imunološkom procesu kao trčanje humoralne imunosti.

Granulocyte aktivnost nije uvijek jednostavno i glatko. Opisani su u literaturi iu životu, postoje slučajevi kada se daje na informacije rođenja koja se odnosi na funkcionalne sposobnosti stanica granulocitne serije, izobličen, odnosno odvojene skupine zrnatih bijelih krvnih stanica zbog genetskih poremećaja postati funkcionalno neispravna:

 • 5486486sindrom lijeni leukocita (neispravno aktin lanci smanjeni kapacitet za kemotaksija);
 • Kronična granulomatoza (umanjena proizvodnja pojedinih dijelova HADPH-oksidaze, teški imunodeficijencije);
 • Chidiac-Higashi sindrom (mnogi anomalije lizosomalni aparata neutrofila, visoka osjetljivost na infekciju gnojni).

Osim toga, u kontaktu s nepovoljnih čimbenika granulocita vrebaju razne opasnosti koje pretvaraju stečena nedostatke i anomalije. Naravno, svaki od ovih poremećaja je loše za zdravlje, što ga čini ranjivim na raznim infektivnim agensima nalaze u okruženju.

Za više informacija o svakom od predstavnika razine leukocita može se dobiti iz odgovarajućeg detaljnije materijala s Internet stranica SosudInfo.ru. Ovo djelo je istraživački u prirodi, to sadrži samo opći pojam jedan, ali vrlo važnu ulogu, pod nazivom granulocita u blizini, ili naprosto - granulocita.

Video: Što je granulociti - Medicinski animacija

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako smanjiti bijelih krvnih stanica u krviKako smanjiti bijelih krvnih stanica u krvi
Što je to nezreli granulociti u analizi krviŠto je to nezreli granulociti u analizi krvi
Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?
Krv formirana? Shema hematopoeze.Krv formirana? Shema hematopoeze.
Bijelih krvnih stanica u djece: normalna dobBijelih krvnih stanica u djece: normalna dob
Uzroci povećane limfocita i neutrofila u niskom krvnomUzroci povećane limfocita i neutrofila u niskom krvnom
Što se neutrofila u krviŠto se neutrofila u krvi
Neutrofili: stab, segmentirana, niske i visoke, u odraslih i djeceNeutrofili: stab, segmentirana, niske i visoke, u odraslih i djece
Krvne stanice i njihove funkcijeKrvne stanice i njihove funkcije
Leukopenija dijete: govori o smanjenju bijelih krvnih stanica?Leukopenija dijete: govori o smanjenju bijelih krvnih stanica?
» » Granulociti: Krv norma i patologija, koji ih tretira, funkciju i ulogu u tijelu

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea