Hor.OtTitres.com

Neutrofili: stab, segmentirana, niske i visoke, u odraslih i djece

546884486486
sadržaj:
 1. Mladi, mladi, štapovi, segmenti
 2. Nakon što su dva standarda izjednačio Perekrestov
 3. Neutrofila i limfocita - omjer
 4. Od rođenja do dospijeća
 5. Kako oni rade?
 6. Uvijek i svugdje prvi
 7. U nekim slučajevima, broj neutrofila se smanjuje?
 8. anomalije neutrofila

Neutrofili među bijelih krvnih stanica zauzimaju poseban položaj, oni, zbog njihove brojnosti, na vrhu popisa svih razina leukocita i granulocitne serija - odvojeno.

Bez neutrofili ne može učiniti bilo upalni proces, jer se granule ispunjena baktericidnih tvari, njihove membrane nose receptore za imunoglobulin G (IgG klasa), dopuštajući im da se vežu antitijela ovog specifičnosti. Možda je glavni koristan značajka neutrofila je njihova visoka sposobnost fagocitoze, neutrofili su prvi doći u žarište upale i odmah prijeći na uklanjanju „nezgode” - jedini neutrofila stanica je u stanju apsorbirati odjednom 20-30 bakterija koje prijete ljudskom zdravlju.

Mladi, mladi, štapovi, segmenti

neutrofila norma Općenito analiza krvi odrasla kao postotak 45-70% (1-5% ubodna + 60-65% segmentirani), ali za bolju jasnoću slike je više prikladan za korištenje više opisni vrijednost - apsolutni sadržaj neutrofilnih granulocita. U normalnog odraslog čovjeka periferne krvi i broja od 2,0 do 5,5 Giga / litri.

Možda gledajući obliku opće analize krvi, čitatelj je primijetio da Grof „neutrofili” je podijeljen u 4 dijela:

 • Mijelocita, koje inače ne bi trebao biti (0%);
 • Mladi - može slučajno "wormed" i normalna (0-1%);
 • Štapići: oni su malo - 15%;
 • Segmenti čine većinu neutrofila (45-70%).


Nezreli neutrofili (metamyelocytes ili mlađi) u perifernoj krvi ne traži, u normalnim uvjetima, oni ostaju sa mijelocita u koštanoj srži i stvoriti rezervu, ali ako su oni naći u krvotok, to je samo u rijetkim slučajevima. Veće vrijednosti ovog parametra, tj, pojava mladih oblika u krvi na neprihvatljivu količinu (pomak lijevo) pokazuje ozbiljan zdravstveni (leukemija, ozbiljne infektivna-upalni procesi).

468844884

Mladi stanice (nezreli granulociti) kada se gleda pod mikroskopom razlikuju od zrelih leukocita segmentirani oblik jezgre (labav sočan „potkove” u mlade). Štapovi (ubodne leukociti - ne sasvim zrelo obrasca) slični su srž zakrivljene oklop (otuda i ime).

Povišene ili visoke razine neutrofila (veće od 5,5 x 10 g / l) se naziva neutrofilije (neutrofilne leukocitoza). Za smanjene ili niske razine neutrofila uzeti broj stanica manji od 2,0 x 10 ° / l - je neutropenija. A onda, i druga država ima svoje razloge, koje će se raspravljati kasnije.

Nakon što su dva standarda izjednačio Perekrestov

U nekim slučajevima, broj neutrofila se smanjuje?

Uzroci neutropenije je također vrlo raznolik, no treba imati na umu: da se radi o niskim vrijednostima uzrokovane drugim poremećajima ili izloženosti određene terapijske mjere, ili stvarno niskim brojevima koji mogu ukazivati ​​ozbiljnih bolesti krvi (krvne tlačenja). Bezrazložna neutropenija uvijek zahtijeva ispitivanje, a potom, možda, postoje razlozi. To može biti:

 1. Tjelesna temperatura iznad 38 ° C (reakcija na infekciju inhibirati, razine neutrofila pada);
 2. Bolesti krvi (aplastična anemija);
 3. 58646648648Velika potreba u neutrofila u teškim infektivnih procesa (tifus, bruceloze);
 4. Infekcija potisnutog proizvodnju granuliranih leukocita u koštanoj srži (ili oslabljenih pacijenata koji pate od alkoholizma);
 5. citostatika liječenje zračenjem, koja se primjenjuju
 6. Doziranje neutropenija (nesteroidni protuupalni lijekovi - NSAID, određeni diuretici, antidepresivi i drugi).
 7. Kolagen (reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus);
 8. Osjetljivost leukocita antigeni (Visoki titar protutijela leukocita);
 9. Viremija (ospice, rubeola, gripa);
 10. Virusni hepatitis, HIV;
 11. Generalizirani infekcije (sepsa) - Neutropenija pokazuje snažan tijek i lošu prognozu;
 12. Reakcije preosjetljivosti (raspada, hemoliza);
 13. Endokrina patologija (disfunkcija štitnjače);
 14. Povećana pozadinsko zračenje;
 15. Učinak otrovnih kemikalija.

Glavni razlozi niske neutrofili gljivične, virusne (pogotovo) i bakterijske infekcije, i niske pozadina na neutrofila osjećati dobro sve bakterije koloniziranje kožu i prodire sluznicu gornjih dišnih puteva, gastrointestinalni trakt - začaranom krugu.

Ponekad zrnati bijele krvne stanice i sami su uzrok imunološke reakcije. Na primjer, u rijetkim slučajevima (za vrijeme trudnoće), žensko tijelo u granulociti dijete vidi nešto „strano” i težak da biste dobili osloboditi od njega, počinje proizvoditi antitijela usmjerena na ovim stanicama. Takvo ponašanje majke imunološki sustav može negativno utjecati na zdravlje novorođenčeta. Polimorfonuklearni leukociti u krvi analize dijete će se smanjiti, a liječnici će morati objasniti svojoj majci što isoimmune neonatalni neutropenija.

anomalije neutrofila

54.684

Da bismo razumjeli zašto neutrofili, tako se ponašaju u određenim situacijama, potrebno je bolje razumjeti ne samo karakteristike svojstvene zdravih stanica, ali i da se upoznaju sa svojim patološkim stanjima, kada je stanica je prisiljena doživjeti neobične uvjete za sebe ili ne može ispravno funkcionirati zbog naslijeđena, genetski defekti izazvani:

 • 546864486468Prisutnost u jezgri više od 5 dijelova (hypersegmentation) odnosi se značajkama megaloblastičnu anemiju i ukazuje na probleme s bubrezima ili jetre;
 • Vakuolizacijom citoplazme smatra manifestacija degenerativnih promjena u infekcijom (stanice aktivno sudjeluju u fagocitoze - sepsa, absces);
 • Prisutnost stanica Uzrok ukazuje da su iskusili neutrofili ekstremnim uvjetima (endogeni omamljenosti) u kojoj su dozrijevanje (grubo granule u stanici - toksični preciznost);
 • Pojava blizu teladi Slučaj žitarice Amato često ukazuju na šarlah (iako to ne isključuje i druge infekcije);
 • Anomalija Pelgera-Hyueta (pelgerovskaya anomalija autosomno dominantno nasljeđe), naznačen time, smanjenja osnovne segmenata i neutrofila podsjeća naočale. Psevdoanomaliya Pelgera-Hyueta može se promatrati na pozadini endogene intoksikacije;
 • Pelgerizatsiya neutrofila jezgre - rani znak povrede granulopoiesis, promatrana u mijeloproliferativnih poremećaja, ne-Hodgkinovim limfomom, teške infekcije i endogene intoksikacije.

Stečene anomalije i urođene mane neutrofila nije najbolji način utječe na funkcionalnu sposobnost stanica i zdravlje pacijenta, u kojem se krv leukociti se nalaze u kvaru. Povrede kemotaksiju (sindrom lijen leukocit), enzimska aktivnost neutrofila odsutnošću odgovora stanica na primjenjuje signal neispravnosti (receptor) - svi ti čimbenici imaju značajno smanjiti tijela obranu. Stanice koje trebaju biti prvi u same upale „bolestan”, tako da ne znam što se čeka ili ne može ispuniti svoje zadatke, čak i ako u tom stanju će doći na mjesto „nužde”. Ovdje su važne - neutrofila.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?
Uzroci povećane limfocita i neutrofila u niskom krvnomUzroci povećane limfocita i neutrofila u niskom krvnom
Što se neutrofila u krviŠto se neutrofila u krvi
Smanjena razina neutrofila u krviSmanjena razina neutrofila u krvi
Pelgerovskaya anomalija leukocitiPelgerovskaya anomalija leukociti
Norma u krvi neutrofila u djece i uzroci odstupanjaNorma u krvi neutrofila u djece i uzroci odstupanja
Norma u krvi neutrofila u trudnoćiNorma u krvi neutrofila u trudnoći
Razlozi za pad neutrofila u krvi i metode korekcijeRazlozi za pad neutrofila u krvi i metode korekcije
Granulociti: Krv norma i patologija, koji ih tretira, funkciju i ulogu u tijeluGranulociti: Krv norma i patologija, koji ih tretira, funkciju i ulogu u tijelu
Uzroci krvi povišenim monocitaUzroci krvi povišenim monocita
» » Neutrofili: stab, segmentirana, niske i visoke, u odraslih i djece

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea