Hor.OtTitres.com

Bolje kad FSH povećati ili smanjiti? Istraživali smo u pletiva i skreće na visokim i niskim razinama tog hormona

Foto: Žena i muškaracU ovoj fazi razvoja modernih laboratorijske dijagnostike, i pojavu učinkovitih metoda za određivanje razine pojedinih parametara u krvi, pacijenti često dobivaju informacije o odstupanjima od norme tih ili drugih bioloških tvari. Što treba upozoriti visoki FSH i nizak FSH?

hormon za stimulaciju folikula - je glikoprotein koji se proizvodi u hipofizi, zajedno s luteinizirajućom (LH) pod utjecajem faktora gonadotropin hipotalamusu.

feedback zakon

Između endokrinih žlijezda postoji zakon povratne informacije. Prema načelu zakona vrši regulaciju pritiska i stimulacije FSH i LH iz hipofize. Kada je povišen nivo spolnih hormona, ona potiskuje proizvodnju FSH, a on je pao. Obrnuto, nizak sadržaj estrogena i testosterona potiče izlučivanje glikoproteina. Zatim gonadotropinom povećana.

U ženskom tijelu

U žena, postoji biološka proizvodnja ritam gonadotropov, koja varira tijekom dana, mjeseca i cjelokupnim životom. Njihov se broj povećao u jutarnjim satima, na kraju folikularne faze menstrualnog ciklusa prije ovulacije i menopauze.

Ženski ciklus sastoji se od dvije faze

Prvo: folikularna faza Se provodi pod utjecajem kumulativnog FSH i estrogena koje promiču kidanje folikula i jajašca izlaz peritonealnu šupljinu, jajovoda, prema muške sperme stanice.Nakon toga, druga faza počinje. Lutealne faze: LH postaje aktivan, koji potiče sintezu progesterona. A ako ženski i muški zametne stanice nisu ispunjeni, na osnovi razine povratne estrogena i progesterona potaknuti stvaranje glikoproteina, folikul stvoriti pozadinu. I on je, pak, utječe na sazrijevanje novog folikula u jajniku.

U muškom tijelu

U zrelih mužjaka razina folikul-stimulirajućeg hormona relativno ravna. Ona je odgovorna za formiranje i sazrijevanje spermija u Sertoli stanica (spermatogeneza). Po zakonu povratne informacije njeno oblikovanje strogo regulirani su količine dimenzija sperme testisa spermatogeneze faktori, pa čak i pod normalnim stopama testosterona u tim uvjetima može varirati gonadotropin koncentraciju u serumu. Osim toga poznato je da visoke doze muškog buke pokazuju depresivno djelovanje i fiziološke doze tih radnji ne pokazuju. Testosteron, kao i gonadotropin, neka vrsta impulsa. Vrhunac njihovog pojačanog lučenja ujutro.

Što bi trebao položiti račun visok FSH

Visoki FSH postavlja pitanja o primarnoj patologiji spolnih žlijezda u muškaraca (ili jajnici u žena).

Kod muškaraca:

 • Primarni ili hipergonadotropni hipogonadizam (agenezom gonada, aplazija testisa, jabučnog Klinefelter). Pod tim uvjetima nema dovoljno testosterona proizvodi dovesti do povećanog otpuštanja tropskih hormona iz hipotalamusa i hipofize. Testosteron se spušta.
 • Kongenitalna odsutnost spolne žlijezde, nakon ozljede, kirurški zahvati.
 • X-zrakama.
 • Upalnih bolesti orhitis.
 • Kriptorhizam.
 • Tumori spolnih organa.
 • Alkoholizam.

U žena:

 • Normalno, taj proces se pojavljuje u žena tijekom menopauze. Gonadotropin povećana. Razlog tome je propadanje jajnika. U pratnji krvarenja maternice, te daljnji nedostatak menstruacije.
 • Upalni endometrij procesi.
 • Shereshevscky sindrom - Turner
 • Tumori hipofize.
 • Ektopično proizvodnja hormona tumora pluća.
 • Autoimunih bolesti, tumori i ciste jajnika.
 • Infekcija.
 • kemoterapija
 • alkoholizam

Što bi trebao pritajiti FSH pozornost?

Niska FSH uočeno pri srednjim (hipogonadotropni gipogondizm) promjena u tijelu pod utjecajem patoloških procesa, ovisno o stupnju uništenja hipotalamus-hipofiza-gonadalne osi.

Kod muškaraca:

 • C-m Kallmann, idiopaticheky hipogonadotrofnog hipogonadizma.
 • Hipopituitarizam zbog traume, tumora operacije hipofize.
 • Nedostatak 5a-reduktaze.
 • Starost nedostatak androgena.

Tako HCG pao.

U žena:

 • Može smanjiti hipofiza insuficijenciju.
 • C. Sheehan-m.
 • Hiperprolaktinemija.
 • Jajnika neoplazma s povećanom proizvodnjom estrogena, androgena.
 • Policistični jajnici.
 • Smanjiti proizvodnju FSH može biti mentalni poremećaji, anorexia, produljeno natašte.

Normalne vrijednosti za žene i muškarce

Razina folikul stimulirajućeg hormona u menstrualnom ciklusu, izmjene:

 1. Folikularne faze: 2,8-11,3 mU / l
 2. Ovulacijske faze: 5,8-21 mU / l
 3. Lutealne faze: 1,2-9 mU / l

Kod muškaraca, vrijednost jedne stvari:

FSH bi trebao biti na razini 1,2-12,4 mU / L

Dijagnoza i odgovarajuće liječenje

Dr. fotografije, provođenje analiza na visokim FSHTestovi krvi su potrebne na prazan želudac. Žene se preporuča provesti anketu na 3-5 dana ciklusa. Prije puberteta gonadotropina u jedinstvenom omjeru 1: 1. U reproduktivnoj period FSH i LH u nastavku 1,5-2.

Liječenje ovisi o pravilnom i pravodobnom dijagnozom. Ne uvijek u ranom razdoblju dijagnosticiran genetskih sindroma, autoimune bolesti, rak, upala, raka, što otežava proces liječenja.

Većina bolesnika s hipogonadizam zahtijeva doživotnu hormonsku terapiju. Na primjer Klinefelterovim sindrom liječenje treba započeti što je ranije moguće testosterona pripreme. Takav tretman smanjuje i eliminira kliničke simptome osim neplodnosti:

 1. Povećana mliječne žlijezde (ginekomastija).
 2. Smanjena veličina testisa (hipoplazije).
 3. Stidne rast dlaka na ženskom tipu.
 4. Pretilost kod nekih pacijenata.
 5. Seksualna disfunkcija.
 6. Gubitak pamćenja i pažnje.
 7. Vrtoglavica, bol u srcu.
 8. Osjećaj groznica, otežano disanje.

Ranije se smatralo da se riješi problem neplodnosti takvih pacijenata nemoguće. U ovoj fazi razvoja lijekova, uz korištenje izvantjelesnim tehnika oplodnje i uzorkovanje genetski materijal izravno iz gonada u slučajnog potomstvo u tih bolesnika (uključujući podatke o prisutnosti zametnih stanica u testisima mužjaka).

Uzimajući u obzir ženskim pitanjima, primjer bolesti Shereshevscky Turner terapija za žene će biti u ranom korištenju lijekova koji potiču rast oralnih kontraceptiva regulirati ženske biorhythms, ako je potrebno thyroidin. Za liječenje policističnih jajnika odabranih kombiniranih oralnih kontraceptiva, lijekovi koji pomažu smanjiti otpornost na inzulin.

U svakom od slučajeva prikazanih morate vidjeti stručnjaka. Postoji nada!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Analiza krvi FSHAnaliza krvi FSH
Hipofize hormoniHipofize hormoni
FSH je norma u ženaFSH je norma u žena
Hormona hipofize i njihove funkcijeHormona hipofize i njihove funkcije
Simptomi nedostatka estrogenaSimptomi nedostatka estrogena
Norma hormona kod ženaNorma hormona kod žena
Što je stopa hormona TSHŠto je stopa hormona TSH
Hipotalamusa hormoniHipotalamusa hormoni
Ti su smanjili progesteron? Idemo shvatiti zaštoTi su smanjili progesteron? Idemo shvatiti zašto
TSH hormon hipofize: definicija ispravka norme i odstupanjaTSH hormon hipofize: definicija ispravka norme i odstupanja
» » Bolje kad FSH povećati ili smanjiti? Istraživali smo u pletiva i skreće na visokim i niskim razinama tog hormona

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea