Hor.OtTitres.com

Štitnjače biopsija - trijezan pogled na problem (plus izjave bolesnika)

Ovaj članak je napisan za ljude s kojima se suočavaju s nužnošću teškim izborom: hoće li pristati na biopsija iglom štitnjače, može procijeniti problem u potpunosti i da se više uravnotežen i obrazloženu odluku. Ovdje ćete saznati stavove današnjih vodećih endokrinolozima na problem nodularnog gušavost i mišljenja i stavova običnih građana koji su već pretrpjeli postupak zove biopsija štitne žlijezde.

Poznavanje postupkom

Slika - biopsija štitne žlijezdeFino igla biopsija štitnjače - moderna vrlo informativne dijagnostičke postupke, uključuje vađenje stanicama štitnjače kvržica aspirata. Dobivena biološki materijal se nanosi na staklo za mikroskopom, koji se prenose na stručnjaka za citologije. Na temelju nalaza mogu biti vrlo pouzdano procijeniti prisutnost ili odsutnost maligni fenotip u čvorovima shchitovidki i za biopsiju štitnjače ispravljenih naknadne politiku liječenja.

Do sada najuspješniji vođenje postupka štitnjače biopsija može biti pod kontrolom ultrazvučni senzor. Ovaj mali poboljšanje uobičajene metodologije smanjuje postotak lažno negativnih rezultata i uninformative, jer liječnik ne može samo da sonda sklop, ali i vidjeti debljinu svog zida i procijeniti strukturu drugih čvorova u tkivu prostate ovisi o raspoloživosti.

Postupak težnja biomaterial obavlja bez primjenom analgetika, jer obično nije bolno nemir dok usporedivi s senzacija intramuskularne injekcije.

Indikacije i kontraindikacije za biopsiju

Na prvom mjestu, biopsija štitnjače je potrebno razjasniti morfološku strukturu čvorova, koji se nalaze duboko u tkivo štitnjače. Međutim, potrebno je skrenuti pozornost na činjenicu da nije svaka generacija mora se bušiti s citologije. Prema standardnim statističkim podacima, više od polovice našeg državnog stanovništva u dobi od 37-40 godina ima čvorova u štitnjači. Stoga, nakon što je informacija, kao endokrinološke svjetska zajednica je došao na zajednički nazivnik i razviti kriterije po kojima bi se utvrdilo da li postoji potreba za obavljanje biopsija od pacijenta ili dovoljno ograničiti redovitog praćenja stanja u tijelu tijekom vremena.

Dakle, biopsija štitne žlijezde, cijena koja je često kamen spoticanja za pacijente treba provoditi ako:

 1. Stupanj čvor je dovoljno velikih dimenzija: prema WHO takvi čvorovi se smatraju promjera većeg od 1 cm, te u SAD endokrinologiju biopsije, samo kada dođe do pol centimetara.
 2. Tu je nagli porast u rasutom formiranju preko (mjerenje mora biti najmanje u dvije projekcije). Pod brzim rastom značilo da veličina jedinica u šest mjeseci povećan je za 23 mm ili više.
 3. Sumnjiv echo stvaranje uzorak čvor: imaju mikrokalcifikati dodatna krvnih žila ili tkivo gušći struktura u usporedbi sa susjednim čvorova. Otkrivanje tih naznaka može uzrokovati težnja odredište čvor biopsija čak i kad je relativno mali (manji od 10 mm).

Također otežavajuće čimbenici mogu utjecati na liječnički odluke: nasljedstvo, naročito ako se prijavljeni slučajevi štitnjače u rođaka prvog stupnja, ozbiljna doza zračenja, djeteta ili adolescentnoj dobi, kao i lokalizacije upitne čvora u prevlaci.Apsolutna kontraindikacija takva studija kao fina igla biopsija nije i može se dati svim pacijentima kojima je potrebna.

To će pokazati rezultate biopsije?

Svi zaključci izvedeni od strane pacijenata može se podijeliti po svojoj prirodi u nekoliko skupina:

 • točkast benigni (ne stanice raka nalaze);
 • intermedijera ili dvosmisleni (Modifikacije,
  karakteristika neoplasticnim procesima);
 • malignih promjene (bilo koja vrsta raka štitnjače);
 • uninformative punkcija (kada je studija nije uspješno dovršena).

Ako abnormalne stanice raka u razmazima nisu pronašli, onda daljnje taktike će biti smanjen na godišnjoj preventivno savjetovanje endokrinologa s krvnim testovima na TSH i slobodnog tiroksina plus - ultrazvuk štitnjače.

Fotografija - fino igla biopsija štitne žlijezdeUpitne podaci, kao i maligne prirode stanica, su izravni put na operacijskom stolu. Jedina razlika je da je rak željeza odmah ukloniti, a ako je samo sumnja neoplazije, prvi kirurg izrezano na zahvaćeno područje i šalje ga na brzom histološke dijagnoze, što je rezultiralo u izdanju iznosu od daljnje intervencije je odlučio.

U slučaju ne-informativnih studija, onda može biti na dva načina: prvi - pacijent uzima čašu s potezima i prikazuje ih u drugu citolog vješt sekunde - re-montaža se vrši punkcija.

Posljedice manipulacije

štitnjače postupak Biopsija obično prolazi bez komplikacija, ali ponekad se može promatrati izgled malog oticanja ili hematoma u području uboda, koja je povezana uz obilno opskrbe krvi shchitovidki. Rjeđe moguće trenutna pojava hipertireoze simptomi: povećan broj otkucaja srca, blaga groznica, blage tremor u rukama. Sve ove nuspojave povezane s osobitosti strukturom štitnjače i specifičnog liječenja nije potrebno, budući da izrezana neovisno proteklih 3-5 dana.

Jasno upoznati s postupkom opisanim u nastavku mogu biti u smanjenom obliku.

politika cijena

Biopsija štitne žlijezde - postupak skupim, u prosjeku, njegova cijena je oko 2500-5000 rubalja, što je, naravno, često izazivaju negativne reakcije u bolesnika. Ne zaboravite da je manipulacija cijena utječe na ugled liječnika i ustanove u kojoj se provodi. Međutim, činjenica da je samo ova metoda pruža gotovo 90-95% povjerenja da je u ovom neostruma pacijenta (karcinom štitnjače) ili ne, što je neprocjenjivo dijagnostička studija.

Biopsija Trošak štitnjače u nekim medicinskim centrima

 1. Klinička Dijagnostički centar „Izmailovo” ih NMHTS. NI Pirogova (Http://pirogov-center.ru/patient/) - cijena 3500 trljati.
 2. Medicinski centar „O klinici» (https://onclinic.ru/klientam/stoimost_uslug/) - 3600 rub.
 3. FGBU „SRCPM» (https://gnicpm.ru/1834/98187/2) - 3000 rub.

Mišljenje i izjave

Sve što je napisano gore - su rezultati dugoročnih promatranja liječnika različitih specijalnosti, ali za naše čitatelje upoznati s postupkom opisanim sveobuhvatno, naša redakcija provela malu anketu među pacijentima s čvorovima štitnjače. Povratne informacije smo dobili bili ne samo sasvim kontrastno, ali stvarno zanimljivo.

Ksenevich Tatjana, 42 godina. Voronjež.

Kada je rekao ultrazvuk sam da imam veliki čvor u štitnjači, bio sam jako uplašen. Liječnik je odredio biopsiju, ali prijatelji me odvratiti, jer je bolje u štitnjači opet ne ide. Bojim se da to učini, ali kad godinu dana kasnije se ispostavilo da je site je povećan za 1,4 cm, endokrinolog mi je prisiljen napraviti biopsiju štitnjače. Sam postupak je vrlo neugodna, ali kratkog vijeka, hvala Bogu! Rezultat, kao što sam objasnio moj liječnik otkrio onkologije. Sada sam priprema za operaciju.

Ladutko Ana, 37 godina. Omsk.

Štitnjače zabrinut za dugo vremena, ali redovito sam promatrao liječnika. Bio sam zabrinut samo kad je pronašao kvrga na vratu. JA uzeti biopsiju štitnjače - i požalio. Prvo, to nije ozlijeđen u vratu pojavio kao oteklina ili nešto što me smeta gotovo tjedan dana u drugi, rak je dijagnosticiran, ali mislim da ako nisam popeo s iglom, onda ništa ne bi dogodilo

Eugene R., 43 godina. Moskva.

Svatko se boji biopsije štitnjače, a ja kažem, da se boje raka. Ona je dva puta napravio, ipak, dođe malo skuplje, ali zdravlje - skupo. Svi zaključci dobiveni su dobri, ali za čvorove, rekao je još uvijek gleda.

Masha Zhukovskaya, 19 godina. Moskva.

Nemojte bušiti štitnjače je vrlo zastrašujuće. Iako sam pročitao na internetu da će se izvršiti tanka uboda igla, još uvijek trese. I bojala što sam trese, liječnik neće biti u mogućnosti doći, ali se ispostavilo nije tako loše. kurac sam bio malo bolan, ali opet tu je osjećaj punoće u vratu, koji je prošao samo kroz negdje dan.

Alice K., 40 godina. Smolensk.

Tako se dogodilo da sam bio propisan biopsiju štitnjače nego jednom. Bilo liječnicima imamo ovdje u gradu su nepismeni, ili jednostavno iznuditi novac. Radim biopsiju tri puta! Dva puta sam zajednicu, bilo je jako bolno, pa čak i rekao da nisu dobili ništa i podatke „uninformative”. Treći put, otišao u Moskvu, a ja sam se sve opet: kvalitativne i profesionalni, dobro, iako nije bilo tumora

Anastasia L., 39 godina. Moskva područje.

Došao do endokrinologa s shchitovidkoj slučajno - na stručnom ispitu, čini se da postoje dva čvora. Hormoni prošao - sve normalno. Oba čvorovi u lijevom režnju, jedan 0,8h0,6 i drugi 1,1h0,7. JA uzeti biopsiju - tu je i dobro, ali par dana nakon zahvata groznice i lupanje srca, iako to nikada nije dogodilo.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Single-čvor i multi-čvor netoksične gušavostiSingle-čvor i multi-čvor netoksične gušavosti
Štitnjače punkcija stranicaŠtitnjače punkcija stranica
Što je štitnjača nodularnog gušavostŠto je štitnjača nodularnog gušavost
Dijagnoza čvorova štitnjače i fino iglom punkcijeDijagnoza čvorova štitnjače i fino iglom punkcije
Terapije shchitovidkiTerapije shchitovidki
Kako provjeriti štitnjačaKako provjeriti štitnjača
Štitnjače scintigrafijaŠtitnjače scintigrafija
Dimenzije štitnjača u normiDimenzije štitnjača u normi
Što je punkcija štitnjačeŠto je punkcija štitnjače
Analiza je krvi na TTGAnaliza je krvi na TTG
» » Štitnjače biopsija - trijezan pogled na problem (plus izjave bolesnika)

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea