Hor.OtTitres.com

Mirno pred oluju, ili što očekivati ​​od štitnjača?

U vrevi svakodnevnih briga i problema ljudi često zaboravljaju o potrebi za praćenje svoje zdravlje, znajući da je tek kad je na rubu neprijateljski lica bolesti. Štitnjača - je tijelo koje mnogi oduzimaju njihovu pažnju, ali ponekad čak i njegov normalan rad - eutiroidne - može biti samo maska ​​pod kojima pametno skriva bolest.

Eutiroidne - što je to?

foto žene s eutiroidne štitnjačeGrčka riječ eutiroidne liječnici ukazuju na stanje ljudskog tijela, kada je iznos kruži u sistemskoj cirkulaciji hormona štitnjače i tireotropina, u potpunosti zadovoljava potrebe tkiva i organa. Inherentno eutiroidne štitnjače - je normalno stanje, ali često se koristi za karakterizaciju patologiju štitnjače, ne prati promjene u razini njegove sekretorne aktivnosti.Eutiroidne štitnjače čini privući pozornost na sebe kada pacijent počne smetati povećanje veličine štitnjače. Proliferacija eutiroidne tkivo štitnjače može biti i difuzna i oblik nodularni gušavost, Često veličina štitnjače u isto vrijeme su se u rasponu od 1-2 stupnjeva u klasifikaciji SZO.

Koji je razlog?

    Uzroci štitnjače euthyrosis nema mnogo, ali su izgovor za provesti dodatna ispitivanja i dati BIT štitnjače više pažnje nego inače.
  1. Prvo, klinička eutiroidne prati prilično čest stanje u našoj zemlji kao i nedostatka joda u potrošnji hrane koja je praćena rastom tkiva štitnjače ne samo difuzna, ali često s formiranjem koloidnih ciste.
  2. Sljedeća opcija koja zahtijeva pažljivo praćenje indikatora rada štitnjače - što je eutiroidne tijekom trudnoće, jer hormonska oluja koja se javlja u tijelu žene u poziciji prisiljavajući sve agencije za rad na drugačiji način, a to je, naravno, što se odražava u štitnjači. To može rasti tijekom trudnoće, zbog čega neki nemir za žene, ali u većini slučajeva ove promjene su opravdani potrebe organizma i brzina nestati nakon rođenja. Međutim, prisutnost štetnih čimbenika (kao što su izloženost zračenju ili područje vrata dostupne na rodbinu bolesti štitnjače), moguće je da nakon nekog vremena poslije poroda zahtijevaju daljnje konzultacije u endokrinologa.
  3. Isto tako može biti eutiroidne faza autoimuni tiroiditis, a njegovi se simptomi mogu pogoršati tijekom godina. Druga mogućnost, kada se bolest prostate nije samo dijagnosticirati, ali i pada u uspješnog liječenja lijekovima, liječnik može utvrditi dijagnozu kao medicinski eutiroidne.

Kao eutiroidne manifestira?

Ako govorimo o tome kada eutiroidne štitnjače nepromijenjena, tada simptomi će biti odsutan, ali u slučaju kada je u pitanju eutiroidne difuzni ili nodularnog gušavost, manifestacija, iako prilično siromašan, ali oni imaju mjesto za biti.

Budući da bolest štitnjače je mnogo vjerojatnije da će patiti fer seks, to je možda i ne čudi da je jedan od najčešćih pritužbi je kozmetički defekt koji je povezan s promjenama u obliku vrata zbog proliferacije tkiva štitnjače. Normalno, kada je povećanje nije previše štitnjače (1 stupanj), a zatim potražiti liječničku pomoć jedinicu, dok je razvoj nodularnog gušavost ili difuzne promjene 2-3 stupnjeva već bolesni su spremni prihvatiti. To je zbog uključujući i činjenicu da je povećana štitnjača uzrokuje kompresiju drugih organa, a kao posljedica simptoma kao što su grlobolja, kašalj, otežano gutanje hrane komada i disanja (pogotovo kad leži na leđima), a možete mijenjati produbljivanje glasa.

Trebam li se liječiti?

U većini slučajeva, ne treba liječenje i redovito praćenje na endokrinologa i periodično praćenje funkcionalnog stanja štitne žlijezde. Provjerite razine hormona štitnjače i TSH u venskoj krvi je potrebno najmanje jednom u svakih šest mjeseci, a ultrazvuk štitnjače - godišnje. Isto pravilo vrijedi i za pacijente s thyrotoxicosis, medicinske eutiroidne, dolazi nakon što je tečaj terapije tireostatikami također zahtijeva pozorno praćenje. U situacijama koje uključuju manjak joda štitnjača, što je loše je potreban za sintezu hormona, endokrinologa može propisati nadolijevanje element u tragovima, uz pomoć lijekova. Ako eutiroidne ostvarila uspješno liječenje hipotireoze, prihvatni hormonske nadomjesne terapije ne prestaje, ali liječnik može prilagoditi dozu ovisno o stanju pacijenta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Norma TSH i njegov ispravakNorma TSH i njegov ispravak
Kako ćete znati ako ste povećali štitnjačaKako ćete znati ako ste povećali štitnjača
Multinodularnom gušavost štitnjačeMultinodularnom gušavost štitnjače
Single-čvor i multi-čvor netoksične gušavostiSingle-čvor i multi-čvor netoksične gušavosti
Što je štitnjača nodularnog gušavostŠto je štitnjača nodularnog gušavost
Oni koji mogu razviti difuzno netoksične gušavost?Oni koji mogu razviti difuzno netoksične gušavost?
Multinodularnom gušavost uvećani štitnjače: Simptomi i liječenjeMultinodularnom gušavost uvećani štitnjače: Simptomi i liječenje
Tirotoksikoza i funkcionalna autonomija štitnjačeTirotoksikoza i funkcionalna autonomija štitnjače
Eutiroidne jednog čvor i multi-čvor netoksične gušavostiEutiroidne jednog čvor i multi-čvor netoksične gušavosti
Općenito o eutiroidne nodularnog gušavostOpćenito o eutiroidne nodularnog gušavost
» » Mirno pred oluju, ili što očekivati ​​od štitnjača?

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea