Hor.OtTitres.com

Meridijan jetre (f)

Meridijan jetre (F) se odnosi na sustav za stopala Yin meridijana par. Smjer energije u meridijanu centrifugalnim. Maksimalna aktivnost ovog signala, vrijeme od 1 do 3 sata, minimalnu aktivnost od 13 do 15 sati.

Jetra je odgovorna za nakupljanje krvi i regulacije. Prijevoz i izlučivanje raznih supstanci zna ligamente. Prozor jetre su oči, na noktima se pojavljuje sjaj.

Simptom zalihost: žutilo kože, bjeloočnice žutica očiju, glavobolja, manje bolova u leđima. Bolno i teško mokrenje. Razdražljivost, bijes, impulzivnost, lako zapaljiv.

Neuspjeh Simptom: blijede kože, vrtoglavica, crijeva, poremećaj spolnog hladnoća, slabost u donjim ekstremitetima, bol u zdjelici i hip području, zamagljen vid, umor. Depresija, anksioznost.

Prema klasičnom konceptu unutarnjeg i vanjskog udaraAkupunturnye točke meridijana jetre

vanjski naravno - potječe od nokta prvog pete, i dalje prema unutra dorzumu stopala, a zatim tele. Nadalje, prebacuje se na unutarnju površinu tibije i femura, doseže ingvinalne puta i pubis zatvara genitalije, prolazi srednji trbuh liniju i povezuje se perednesredinnym meridijan na mjestima Qu-gu, Zhong-Chi, Guan-juana, prolazi kroz želudac, posegnite hipohondrija, a završava u šestom interkostalnog prostora.

interni tečaj - nastaje na bok okružuje genitalije, ulazi u zdjelice diže okružuje želudac i razgranat u jetri, nakon čega okružuje žučnog mjehura i spiralno pada bočno prema dolje do točke Chang-muškaraca nakon ležećem da Qi muškarce i uključuje u prsa. Ide u pluća, a zatim spustio na prosječnu grijač, okružuje Chung-Wan. Postoji jedna grana počinje od trbuha, ide duž jednjaka i ždrijela, usmjeren na oči i diže do točke buy-Hui, ovdje kombinira s zadnesredinnym meridijan.

Arhaičan liječenje jetre starih orijentalnih liječnika nije spriječilo ih gotovo pravi lijek prema meridijanu određenih bolesti. .. Jedan od glavnih koncepata antičkog funkcije jetre - jetra je krv skladište, odnosno, on je služio kao spremište i regulaciju krvi: Kada jetra gubi sposobnost da razviju razne krvarenja. Ovi podaci potvrđuju moderna istraživanja. Također je poznato da je jetra može držati oko 50-60% od BCC. Još jetre izlučuje biološki aktivne tvari ( „K” vitamin et al.), Koji su neposredno uključene u funkciji zgrušavanja krvi.

Koncept drevne medicine da „gnjev povrijediti jetru,” ima pravo, kao stanje ljutnje u ljudskom tijelu se oslobađa u norepinefrin krvi i adrenalin, koji je u pratnji izbacivanja krvi iz krvnih skladišta, uključujući i jetru. Na temelju ovog koncepta, učinak na meridijanu točke to je pokazao učinkovit u metroragija.

Drugi drevni koncept - Jetra kontrolira područje rebara i poraza, bol u rebra području. Da razriješi ove bolovi se često koriste u smislu meridijana i šapnuti poena jetre jetre. Tumačenje drevnih orijentalnih liječnika kontrolirati jetrene tetive zaslužuje posebnu pozornost. Ako abnormalne funkcije jetre može se pojaviti različite bolesti mišića: ud grčeve, grčenje mišića, opisthotonos itd ovih poremećaja je posljedica „interna - jetreni poremećaji utjecaja” ... U modernoj medicini, fenomen se može objasniti činjenicom da je jetra sudjeluje u različitim biokemijskim procesima metabolizma, i naravno u mišićno tkivo. Ovi podaci mogu potvrditi praktičnih rezultata. Na primjer, mnogi akupunkturne točke meridijana jetre (Yin Bao F.9 i dr.) Učinkovito izvršiti pozitivan utjecaj na razne bolesti mišićno-koštanog sustava. Zbog svih tih razloga, možemo reći da je ogromna stoljetna iskustva drevnih orijentalnih liječnici ne bi trebali u svakom slučaju treba odbaciti kao nešto zastarjela i sama nadživio. Udari fino promatranje drevnih orijentalnih liječnika, u mnogim slučajevima to se pokazalo tačnim.

Tumačenje da oči - ogledalo jetre služi kao potvrda toga. Mnogih bolesti i bolesti jetre popraćena žutica bjeloočnice i dijagnostika gepatotserebralnoy distrofija uglavnom na temelju prisutnosti prstena Kayser - Fleischer. Kao rezultat toga, možemo reći da je u modernim vremenima, važno je ne drevni filozofski rasuđivanje i pogledi, koji su uglavnom arhaičan i metafizička i praktične podatke, koji su u mnogim slučajevima korisno.

Biološki aktivni točka kanal može se upotrijebiti u sljedeće bolesti. Žutica, povećanje jetre, umor, zamagljen vid, vrtoglavica, temperament. Također glavobolje različite prirode i migrene, sinkopa, i hipotonus, impulzivnosti i jednostavno razdražljivost, tjeskoba i Spastic uvjetima. Bol u prsima, interkostalna neuralgija, bol u donjem dijelu leđa i donjih ekstremiteta. Meridijan funkcija jetre koristi povredu mokraćnog sustava (urinarne inkontinencije i kašnjenja et al.), Kao i bolesti genitalnih organa. utječe na jetre točke meridijana u kombinaciji s plućima točke meridijana dermatoza (infektivnih, alergijskih).

Bodovi:

  • Qu toniranje Quan F8;
  • sedativ križanje Jiang F2;
  • Tai Chun suučesnik F3;
  • analgetsku du Zhong F6;
  • simpatički Gan Shu F18;
  • Muškarci signal Qi F14;
  • Idi F5 evo par.

Energije jetre kanal 14 sadrži biološki aktivne točke. Vidi. Sl.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Bolesti jetre u tibetanskom mediciniBolesti jetre u tibetanskom medicini
Zašto bilirubina u krvi može se povećati? Uzroci, dijagnoza.Zašto bilirubina u krvi može se povećati? Uzroci, dijagnoza.
Simptomi bolesti jetre - glavne dijagnostičke kriterijeSimptomi bolesti jetre - glavne dijagnostičke kriterije
Srce meridijan (c)Srce meridijan (c)
Požutjele tijelo: liječenje mogućih uzroka žutiloPožutjele tijelo: liječenje mogućih uzroka žutilo
Meridijan mjehur (v)Meridijan mjehur (v)
Zadnesredinny meridijan (VG)Zadnesredinny meridijan (VG)
Meridijan debelog crijeva (GI)Meridijan debelog crijeva (GI)
Perikarda Meridian (MS)Perikarda Meridian (MS)
Policajac - metode borbePolicajac - metode borbe
» » Meridijan jetre (f)

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea