Hor.OtTitres.com

Srce meridijan (c)

Meridijan srca se odnosi na sistem ručnih Yin meridijani, Man. Smjer energije u meridijanu centrifugalnim. Maksimalno vrijeme aktivnost kanala od 11 do 13 sati, dok je minimalna aktivnost od 23 do 1 sat.

Fiziološka funkcija pumpati krv. Je odgovoran za svijest - razmišljanja aktivnosti, dijagnostika ključ je jezik. On je odgovoran za krvne žile i njegove refleksije na lice sjaj. On zna znoj je odgovoran za transport krvi.

Simptom zalihost: srce boli, bol u ramenu pojasom, gornji boli ruka, osjećaj težine u prsima i udovima, zagušen lice, ponekad povišena tjelesna temperatura, razdražljivost, suha usta moguće.

Neuspjeh Simptom: naporne dispneja, lupanje srca, osjećaj depresije, tjeskobe, melankolije raspoloženje, blijeda lica, ukočenost unutarnje površine ramena, vrtoglavica zbog nedostatka cirkulacije krvi.Prema klasičnom konceptu meridijan ima unutarnji i vanjski vrata.

vanjski naravno - nastaje u pazuhu, na unutarnjoj površini ramena, unutarnja površina podlaktice s lakta strane, zatim prolazi kroz ručni zglob, suknje graškasta kost, prolazi kroz lakatni rubu ruke i završi u nokta petog prsta s unutarnje strane.

interni tečaj - potječe iz aorte i drugih velikih krvnih žila. Silazno ogranak bi trebao biti isti sa silaznom dijelu trbušne aorte u arterijama mezenterija i tankog crijeva, koja je omotana oko u spiralu. Uzlazno grana uzdiže do grla, okružuje ga i da se na temelju oka do vidnog živca. Od ove grane zajedno s karotidnih arterija grana proteže do mozga. Druga grana počinje iz srca i ide u pluća.

Meridian poena srce

Prema kanonima antičke orijentalne medicine, ovaj kanal - funkcionalnog sustava koja pogađa uglavnom na funkcionalnom stanju srca i krvni opticaj. Osim toga, drevni kanonima tvrde da je mentalna aktivnost, svijest i emocije pod kontrolom srca. Čovjek ostaje svježa i vesela tako dugo dok srce mu je super. Pogoršanje srca dovodi do niske aktivnosti, razdražljivost, pospanost, neodlučnost, i tako dalje. D. U vezi s ovom točkom energetskog kanala srca daje osnovnu vrijednost u liječenju raznih vrsta emocionalnih poremećaja stresa, neuroza, depresije i nekih drugih funkcionalnih bolesti. Akupresura u tim slučajevima daje „poboljšati ljudsko stanje uma i mirno srce.”

Karakteristika je da je Istok daje liječnicima važnu stanje kože i sluznica u dijagnostici različitih bolesti, a također utvrditi funkcionalno stanje srca. Orijentalna liječnici vjeruju da je „jezik - ogledalo srca i osoba -. Odraz njegovog statusa”

Srce također ima utjecaj na oči i uši. Nice „požar bjesni u srcu”, čini čovjeka budnim i „smanjenje energije od srca” je u pratnji pogoršanje sluha. Akupunktura je praksa utjecaj na meridijanu točke pozitivan učinak u funkcionalnim poremećajima kardiovaskularnog sustava, nesvjestica, nervoza, vrtoglavica. Isto tako eliminiraju se do određene mjere psiho smetnjama (strah, tjeskoba, tuga, itd).

Bodovi:

  • toniranje Shao-Chun 9C;
  • Shen Muškarci sedativ-7C;
  • sudionik Shen-Men 7C;
  • Lo kliknite Tun li 5C ide do meridijan tankog crijeva;
  • analgetik yin-B 6C;
  • Signal-ju tsyue (14 point);
  • simpatički Shu-Xin (15V).

Srce meridijan 9 sadrži biološki aktivne točke. Vidi. Sl.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Žučnog mjehura meridijan (vb)Žučnog mjehura meridijan (vb)
Osnovni pojmovi o tradicionalnoj kineskoj mediciniOsnovni pojmovi o tradicionalnoj kineskoj medicini
Korejski Akupunktura Su JokKorejski Akupunktura Su Jok
Meridijan mjehur (v)Meridijan mjehur (v)
Zadnesredinny meridijan (VG)Zadnesredinny meridijan (VG)
Mogući uzroci probadajuću bol u mom srcuMogući uzroci probadajuću bol u mom srcu
Meridijan debelog crijeva (GI)Meridijan debelog crijeva (GI)
Perikarda Meridian (MS)Perikarda Meridian (MS)
Što je meridijaniŠto je meridijani
Meridian tri grijača (TR)Meridian tri grijača (TR)
» » Srce meridijan (c)

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea