Hor.OtTitres.com

Kirurško liječenje štitnjače plus mišljenja tijeku operacije

Fotografija žene koja podvrgnut operaciji na štitnjačiAko čitate ovaj članak, a zatim - jedan ili drugi način zainteresirani materijala iz operacije na štitnjača. Razlozi za ovu interesa može poslužiti niz faktora: ili imate operaciju štitne žlijezde, ili postupak ste već imali, ili je to pitanje pojavio ispred svoje voljene osobe, prijatelja ili poznanika. To i ne čudi, jer je u našem vremenu bolesti štitnjače su toliko uobičajene da gotovo svatko mora biti zainteresirani, na što bolesti zahtijevaju operaciju štitnjače i što su posljedice mogle biti nakon operacije.

Indikacije za operaciju

Kao što možete zamisliti, nisu svi pacijenti s bolestima štitnjače imaju posezala za operaciju. To sve ovisi o tome što priroda tumora (tj čvor).

Prema međunarodnim standardima, ako čvor otkrije više od 1 cm - pacijent je u redu igla aspiracija biopsija. Na temelju njegovih rezultata su daljnji plan terapije. Vrlo često, rezultati biopsije, tumor je koloidni čvor. Oko 90% slučajeva - to je benigni proces koji nije opasan za život pacijenta. Često ti tumori ne zahtijevaju liječenje.

Ako s folikularne tumor štitnjače dijagnosticira, a zatim kirurgija je neizbježan. Budući da to može biti ili benigni postupak (folikularni adenom) i malignog (folikularni karcinom). Saznajte više o mjestu upravo kao prije operacije nemoguće. Histologist može odrediti tumor odnosi se na bilo koju vrstu tek nakon operacije.

Još jedan od najvažnijih indikacija za kirurški rješenje problema su maligni tumori - to jest rak.

Postoji nekoliko tipova bolesti štitnjače:

 • Papilarni karcinom - dolazi u 75-85% pacijenata;
 • Folikularne - 10-20% slučajeva bolesti;
 • Medularni - 5-8% patoloških stanja raka prostate;
 • Anaplastični - iznimno rijetka, manje od 1% slučajeva.

U slučaju kada se stavi u jednu od navedenih dijagnoza ne treba paničariti. Prema statistikama, više od 90% bolesnika ima dobar odgovor. Ono što je najvažnije - ne čekajte, što je prije moguće riješiti za konzultacije s kirurg-endokrinologa utvrditi naknadnom ispitivanju i raka štitnjače bolničkog liječenja.

Vrste operativnih zahvata

 1. hemistrumectomy - uklanjanje pola izvodi štitnjače (frakcija) bolesnika imaju tumor ili toksični folikularni nodularni gušavost.
 2. tireoidektomija - ukloniti apsolutno sve tkivo štitnjače. To se koristi za liječenje pacijenata s bolestima kao što su Gravesove bolesti, multinodularnom toksični gušavost, rak.
 3. Resekcija štitnjače - se koristi za uklanjanje dijela žljezdanog tkiva (rijetko), za liječenje pacijenata s Hashimotov tireoiditis (hipertrofična oblik autoimuni tiroiditis).

Moguće poslijeoperacijske komplikacije

kirurgija štitnjače FotoNaravno, s bilo kirurški postupak uvijek postoji rizik od komplikacija. Da, operacije na štitnjači - procedura je prilično sigurno, ali ipak ponekad imaju neugodne posljedice povezane s obavljanjem poslova.

Činjenica da je to vrlo blizu žlijezde susjedne važnih živaca, glavni krvne žile, paratiroidne žlijezde, jednjaka i dušnika. Upravo je složenost operacije na štitnjači, kao u slučaju oštećenja bilo koje od okolnih predmeta mogu se pojaviti smetnje u ljudskom tijelu, sa svim svojim posljedicama.

Prije uporabe liječnika štitnjače obavještava pacijenta o svim mogućim nuspojave ovog liječenja.Postoji pet glavnih problema koji se mogu pojaviti kasnije operacije:

 1. Pareze rekurentnog živca. On je jedan i dvostrani pareze grkljana mišića. U prvom slučaju je povrijeđeno zvučnosti glasa, ponekad pacijent može govoriti samo u šapat. U drugi - potpuni nestanak jasnim glasom i poteškoće u disanju.
 2. Postoperativni krvarenje. To je izuzetno rijetka! U osnovi je to posljedice rada za pacijente s difuzni ili nodularnog gušavost. Za na toksične gušavosti u krvi znatno poboljšana tkivo štitnjače.
 3. Supkntano hematom. Šav područje nakuplja u krvi ili ozbiljnim tekućinu, koja se uklanja pomoću šupljine ubodna rana.
 4. Gnojenja rana. Ovaj problem se javlja vrlo rijetko. Mogućnost upalnim procesom - jedan slučaj u tisuću.
 5. Postoperativni hipoparatiroidizam. Poremećena funkcija paratireoidne žlijezde koje proizvode paratiroidni hormon, koja je odgovorna za povećanje razine kalcija u krvi. Taj je problem privremen i događa se na sve, rijetko.

Bilo komplikacije koje mogu nastati nakon operacije štitnjače u potpunosti eliminirati. Dovoljno je pravilno i pravovremeno liječenje.

Komentari pacijenti koji su podvrgnuti operaciji žlijezda

U pripremi informativnog materijala je napravljen pregled pacijenata koji su bili podvrgnuti operaciji na štitnjača. Smisao ovog postupka je pružiti vam priliku da čitati svjedočanstva ljudi s kojima se suočavaju s zahvaćeni temu lice u lice. Neki su razgovarali o posljedicama operacije, odnosno ostavi negativne recenzije, dok drugi opisuju pozitivne trenutke doživjela postupke.

Dakle, nekoliko komentari će predstaviti u ovom članku:

Valery S., 36 godina. Yaroslavl.

Moja supruga je majka umrla od raka štitnjače. Stoga, za svoju smirenost, svjetlost čini ultrazvuk štitnjače godišnje. Kada je u 2010. smo odlučili imati drugu bebu, moja supruga je niz istraživanja, uključujući i ultrazvuk štitnjače. Pronašla mali čvor. Liječnici su rekli da je sve u redu, kažu, čekati pola godine, a onda bi drugi ultrazvuk. No, jedan je liječnik savjetovao da se biopsija (ogromne zahvaljujući njemu!).

Nakon analize transpired šokantne dijagnoze - papilarni karcinom. Odmah smo otišli u kirurg-endokrinologa. On je preporučio da se u potpunosti ukloniti štitnjača. Koje smo učinili. Zatim radioaktivni jod terapija.
Međutim, Sveta ožiljak je mala i ima da se tabletochku puta dnevno, ali je živ i zdrav.

Dvije godine kasnije, u drugom stanju, za vrijeme trudnoće je vidjela nešto veću dozu. Prošlo je sve dobro, a prošle godine je rodila mog malog sina dugo očekivani.

Stoga, iskreno zahvaljujem liječnika koji su nam pomogli! Vjerujte mi, bolje je obaviti operaciju i živjeti! Tableta se jednom dnevno - to nije problem!

Ilona Savina, 43 godina. Kolomna.

Prije nekoliko godina sam uklonio štitnjača. Liječnici su rekli da će biti bolje. Ali imam nešto što nije osobito osjećala. Pitam poslijeoperacijske hipotireozu - to je ono što je značilo je „bolje”? Sad stalno moram piti tablete. Ja stvarno ne znam, bilo je vrijedno imati operaciju štitnjače ili ne!

Tatjana P., 27 godina. Čehov.

U studenom prošle godine počela sam nešto smeta neki čudan depresija, astma, ponekad je čak i bolno gutanje. Poznati sestra (živimo u susjedstvu) je savjetovao da se obratiti endokrinologa da provjerite Vaše štitnjače.

U ožujku ove godine sam bio, sve isto, to što je rekla. Liječnik pronašao pečat, i rekao da imam nodularni gušavost. Rekao čvor uzeti biopsiju. Kao rezultat toga, ispostavilo se da sam imala folikularni tumor štitnjače.

Endokrinologa rekao da je hitno potrebno za rad.

5 dana nakon operacije sam bio pušten iz bolnice kući. Nakon dva tjedna rana zacijeli, ožiljak je bio mali, oko 1,5 cm, ne komuniciraju čak šavova i zalijepio ranu nekim čudom ljepila)) Srećom, tumor štitnjače, kako se ispostavilo, bila je benigna.

Sada živim na isti način kao i prije, a posebno bilo kakve promjene, ali sad nemam ništa na putu!

Nikolaj, 41 godina. Moskva.

Prije nekoliko godina bio sam s čvorovima gušavosti dijagnozom, ili točnije - multinodularnom otrovne gušavost. Budući da je razvijen za dugo vremena, rekao je liječnik koji je jedan izlaz - tireoidektomija štitnjače (ukupno uklanjanje).

I primili, slušao liječnika. I sada trpe zbog postoperativne hipotireoze uvelike oporavio.

Natalija Vasilyeva, 32 godina. Moskva.

Ja difuzno otrovni gušavost štitne žlijezde za više od 6 godina. Tijekom tog vremena, bilo je dva periodičan. Moj suprug i ja u braku već skoro 4 godine. To je vrijeme za razmišljanje o djetetu, više da u dobi od ribolova možete zamisliti.

Došao sam na njezinu endokrinologa. Rekao mi je da biste dobili osloboditi od hipertireoze je najbolje učiniti operaciju. U početku je bilo zastrašujuće! Čitao sam recenzije, konzultirati sa svojim mužem. A onda je odlučio - dobro, to je potrebno da će biti tako (beba jako željeli imati)!

Ja sam operirana (uklonjena cijela štitnjača). Nekoliko dana kasnije otpušten. Ubrzo je otišao na posao. Sada kada će ići na porodiljni dopust! Dakle, ja sam vrlo sretan da se usudio napraviti operaciju - to je bila ispravna odluka!

Marina Yu, 24 godina. Smolensk.

S obzirom na činjenicu da je prošle godine liječnik osjećao dovoljno velik jedinicu (kao što se ispostavilo koloidne), uklonjena sam jedan režanj štitnjače. I ne brinite, živjeti kao i prije! Nakon operacije, bez lijekova, čak sam ne prihvaćaju. Jedino je ostavio mali ožiljak, a onda - to je gotovo i ne vide.

Tatarinovich Irina, 48 godina. Sergijev Posad.

Čak iu 37 godina sam imala operaciju na žlijezde štitnjače (hipertireoza). On je rekao da gotovo nema posljedice će biti. No, tijekom operacije povratni živac dotaknuo i imao sam smetnje u glasu. Za proteklih 11 godina, s tim živjeti, ali još uvijek ne može naviknuti na to - vrlo je složen u poslovanju s kupcima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Štitnjače biopsija - trijezan pogled na problem (plus izjave bolesnika)Štitnjače biopsija - trijezan pogled na problem (plus izjave bolesnika)
Posljedice uklanjanja štitnjače kirurškimPosljedice uklanjanja štitnjače kirurškim
Single-čvor i multi-čvor netoksične gušavostiSingle-čvor i multi-čvor netoksične gušavosti
Štitnjače punkcija stranicaŠtitnjače punkcija stranica
Operacije uklanjanja štitnjače čvorovaOperacije uklanjanja štitnjače čvorova
Što je štitnjača nodularnog gušavostŠto je štitnjača nodularnog gušavost
Upozorenje! Čvor u štitnjačiUpozorenje! Čvor u štitnjači
Kako liječiti čvorova štitnjačeKako liječiti čvorova štitnjače
Što je nodularni koloid gušavost?Što je nodularni koloid gušavost?
Što je punkcija štitnjačeŠto je punkcija štitnjače
» » Kirurško liječenje štitnjače plus mišljenja tijeku operacije

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea