Hor.OtTitres.com

Giht

Giht naziva heterogena bolest povezana s odgođenim izlučivanjem i nakupljanja u tkivima ljudskog tijela mokraćne kiseline. Ova kiselina kristalizira tijekom vremena i oblici urata koji se odgoditi u raznim organima i sustavima, izazvati ih promijeniti i donijeti značajne nemir u svakodnevnom životu osobe.

U osnovi, ove promjene su povezane s disfunkcijom bubrega, kada bubrezi smanjuju izlučivanje mokraćne kiseline, to je ništa za napraviti, ali da se akumuliraju u krvi. Najvažnija manifestacija je giht artritis, periodičan karakter, kao što je bolest se može pojaviti kao tophi (artritičnih kvržica).

razlozi

Razlozi za izazivanje razvoj ove bolesti su mnogi i u svakom slučaju oni sami. No, moguće je identificirati neke zajedničke faktore rizika za različite kategorije stanovništva. Sličan patološki proces može dobro posljedicu konzumacije crvenog mesa i nekih vrsta riba u velikim količinama. Drugi uzrok bolesti može postati previše ovisni o crna kava, kakao, čaj ili čokoladu. U nekim slučajevima, giht postaje rezultat loših navika, poput prekomjernog konzumiranja alkoholnih pića, piva je osobito opasno u ovom području.

Često bolest dovodi do određenih tipova bolesti kardiovaskularnog sustava kao što je hipertenzija i hiperlipidemije. A ponekad i destruktivne promjene izazvati sposoban medicinskoj terapiji tumorskih bolesti i poremećaja imunološkog sustava, što dovodi do promjene u ljudskom tijelu. Također je vrlo visok faktor rizika za pacijenta od zatajenja bubrega.

simptomiBolest može utjecati na gotovo sve zglobove u tijelu, bez obzira da localizes giht na nogama ili lakat simptomi su gotovo identični. Često se upala razvija naglo uglavnom noću, a čovjek bez razloga na sve osjeća oštar kidanje bol u upaljenog zgloba. Usput najsličniji proces započinje u podnožju palca. Oboljeli zglob i buja znatno povećan u veličini, a prekriva poprima crvenu boju i postane dovoljno toplo. Čak i uz lagani dodir na zahvaćena područja bol povećava.

Kakav gihta bolesti

Prethodi pojavom artritičnog giht je formiranje bubrežnih kamenaca, jer se kristali guanin pohranjena ne samo u zglobovima. Također, na pozadini takve bolesti mogu razviti nefritis i drugih bubrežnih anomalije. Još jedan dokaz o bolesti, posebno u kronični oblik može formacija na tkaninama male bjelkaste kvržica, takvi zasloni mogu biti prisutni cijelo vrijeme, ali su hit uho najčešće. Ako je takvo obrazovanje otvoriti, onda se obično dodjeljuje masu bijelog, cheesy dosljednost.

liječenje

Brzo olakšanje akutnih napada kostobolni artritis nije složen i uključuje davanje pacijentu učinkovite lijekove, protuupalno prirode, kao moćni anestetike. Od najpopularnijih lijekova najčešće koristi kolhicin, iako se mogu koristiti i drugi protuupalni lijekovi. Mnogo je teže smanjiti učestalost pogoršanja i remisija povećanje.

Duže i učinkovito liječenje bolesti, posebno kronična vrsta terapije primjenjuju, koji je usmjeren na smanjenje razine mokraćne kiseline u krvi. U tu svrhu, pacijenti su ohrabreni da se drže dijetu i ne zloupotrebljavati alkohol previše.

U slučaju koji je doveo do razvoja gihta bilo koje druge bolesti, nakon olakšanje akutnih napada svim naporima usmjerenim na liječenje bolesti izazvala razorne promjene u ljudskom tijelu. To je također vrlo relevantne aktivnosti na normalizaciju metabolizma.

prevencija

Najučinkovitija prevencija od gihta je promijeniti svoje prehrambene navike, u nekim krugovima kao bolest još naziva dijeta bolest. Bolesni ljudi preporučuju se ograničiti na potrošnju proteinske hrane kao što su meso, riba, mahunarke i loboda i cvjetača. Isto tako, pacijenti pokazuju pokretačku aktivnost i smanjuje tjelesnu težinu, ako je to potrebno. Ali bolje izgubiti na težini postupno, kao previše brze promjene u glasnoći može biti u suprotnosti s daljnje povećanje koncentracije mokraćne kiseline u krvi.

Zapamtite, pravovremeno sprečavanje i zdrava prehrana može vam pomoći spriječiti ovu bolest u vrlo ranoj fazi.

To bi moglo biti zanimljivo, pogledajte tibetanskog medicine arthronosos, uključujući gihta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prehrana za bubrežnih kamenaca mokraćne kiselinePrehrana za bubrežnih kamenaca mokraćne kiseline
Norma mokraćne kiseline u krvi žena: ne bi prerano zaključkeNorma mokraćne kiseline u krvi žena: ne bi prerano zaključke
Simptomi gihta i njenom liječenjuSimptomi gihta i njenom liječenju
Mokraćna kiselina: Stopa krvi za žene i muškarceMokraćna kiselina: Stopa krvi za žene i muškarce
Gihta: podmukao bolesti simptomi i metode liječenjaGihta: podmukao bolesti simptomi i metode liječenja
Kako liječenje gihta kod kuće narodnih lijekovaKako liječenje gihta kod kuće narodnih lijekova
Zašto Giht je formirana na nogama i što učinitiZašto Giht je formirana na nogama i što učiniti
Giht. Kako liječiti?Giht. Kako liječiti?
Urata u mokraći u velikim količinamaUrata u mokraći u velikim količinama
Dijeta za gihtDijeta za giht

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea