Hor.OtTitres.com

Medicinski postupci normalizacije progesterona

Progesteron - to je u stvari kemijski je steroidni hormon. Njegova glavna svrha u žena - pomoć u restrukturiranju tijela za normalne trudnoće. Stoga je važan faktor za žene koje žele imati djecu, je prisutnost proizvodnje progesterona, u skladu s fiziološkim normama. I to je također važno znati kako povećati progesteron na najnižoj razini u tijelu.
Foto žene uzimanje tableta za povećanje progesterona
Glavne funkcije progesterona su:

 • Inhibicija menstrualnog ciklusa
 • proliferacija karcinoma endometrija
 • prevencija mišića maternice za prevenciju pobačaja
 • inhibicija ovulacije i početka krvarenja
 • Pripravak za dojenja funkcije putem razvoja alveole
 • sudjelovanje u zamjenu vode i soli
 • thermotaxis
 • Protein metabolizam i galaktoze.

Niska razina progesterona može dovesti do patoloških promjena i povećanja menstrualnog ciklusa, sve do okončanja apsolutnim menstruacije. Takav fenomen liječnici zovu amenoreje.

U nekim slučajevima, za normalizaciju menstruacije tek toliko da se poveća progesteron.

Odsutnost ili oštar pad hormona progesterona dovodi do nemogućnosti zatrudnjeti i roditi dijete, tako se ciklus može postati anovulacijski, kada je jaje izlazi, a oplodnja je nemoguće. No, čak i na prisutnost oplođenog jajašca postaje nesposoban da ga prihvati bez dovoljne razine progesterona maternice, stoga postoji smrt embrija.

Razlozi za padGlavni uzrok ove bolesti je kršenje ovulacijski proces. To se može dogoditi kada se ciste i jajnika tumorske tvorevine, upalni procesi u maternici i dodacima, uzimanje određenih lijekova, pobačaju.

U trudnoći, progesteron izlaz funkcija obavlja kroz posteljicu, pa kad je njegov neuspjeh je smanjenje koncentracije tog hormona. Smrt fetusa, prisutnost i razvoja u maternici koja je i faktor za stimulaciju sinteze hormona, može doprinijeti smanjenju razinu.

Normalno proizvodnju progesterona je pod kontrolom hormona hipofize i štitne žlijezde, tako da prisutnost patoloških procesa, oni također utječu na njegovu proizvodnju.

Simptomi niske vrijednosti progesterona

 1. Povreda psihičke sfere - razdražljivost, emocionalna labilnost
 2. nabubre grudi
 3. Pojava edema lica i ekstremiteta
 4. Povreda uobičajenog menstrualnog ciklusa.

liječenje

Kako bi se povećala razina progesterona liječnici često propisuju supstitucije tretman.

Tu injekcijski oblici lijekova koji pomažu podići razinu hormona koji se razmatra. Oni su dobiveni sintezom, a prodaje se u obliku otopine. Oni su namijenjeni za potkožno i intramuskularno davanje.

Priprema djufaston FotoOd u tabletama, znači da možete povećati razinu progesterona koristi najviše poznat sintetski analog koji je djufaston. Njegova uporaba se preporuča za profesionalce s dijagnozom kao lutealne insuficijencije.

Obično u roku od 6 mjeseci, naravno u, od 11 do 25 dana ciklusa, primaju 10 mg tvari dovoljno da se podigne progesteron radi trudnoće. liječnici često produljiti liječenje s ovim drogama, i dalje umjetno povećanje progesterona do drugog tromjesečja kako bi se izbjeglo odbacivanje fetusa. Ponekad uzimanje lijekova koji imaju sposobnost povećanja progesterona daje profilaktički trudnice, ako je prethodno utvrđeno je propustila pobačaj zbog niske razine ovog hormona.

Uz ove injekcije i tablete za liječenje neplodnosti može biti uzrokovana nedostatkom vlastite progesterona, podešavanje nosio iz trudnoće, regulirati takve lezije ciklus kao amenoreje i krvarenja.

Dobro primamljiva korekcije pomoću takvih lijekova izražena predmenstrualni sindrom.

Oni su ponekad propisane za ljude u složenoj liječenju BPH.

Treba napomenuti da je upotreba ovih lijekova često uzrokuje nuspojave kao što su pojave edema, ali također može povećati krvni tlak.

Ovi lijekovi su kontraindicirana u prisutnosti tumora dojke, sklonosti stvaranja tromba, poremećaja bubrega i jetre.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što je žuto tijelo?Što je žuto tijelo?
ProgesteronProgesteron
Postoje mjesečno u žena s ektopične trudnoće?Postoje mjesečno u žena s ektopične trudnoće?
Progesteron u krvi: kako, zašto i kada predati?Progesteron u krvi: kako, zašto i kada predati?
FSH je norma u ženaFSH je norma u žena
Razine progesterona su povišeni kod žena: Mogući razlozi za visoke koncentracijeRazine progesterona su povišeni kod žena: Mogući razlozi za visoke koncentracije
Može menstruacije postati smrtonosna prijetnja ženama?Može menstruacije postati smrtonosna prijetnja ženama?
Norma progesterona kod ženaNorma progesterona kod žena
Podignite progesteron: Medicina i narodnih lijekova u isto vrijemePodignite progesteron: Medicina i narodnih lijekova u isto vrijeme
Ti su smanjili progesteron? Idemo shvatiti zaštoTi su smanjili progesteron? Idemo shvatiti zašto
» » Medicinski postupci normalizacije progesterona

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea