Hor.OtTitres.com

Liječenje osteoporoze - i nefarmakološke metode farmalogicheskie

Foto starijih ljudi koji su uključeni u sportu za liječenje osteoporozeOsteoporoza - sistemska bolest skeleta, uz istodobno smanjenje slanost, gustoću i oslabljen microarchitectonics kosti. Kao rezultat tih fenomena kosti postaje krhka i frakture javljaju u blagom ozljede. Ovaj članak će vam reći kako za liječenje osteoporoze.

Da znam kome se obratiti, najprije morate odrediti: liječnik liječi osteoporozu? To ovisi o uzroku. Obično tretira osteoporoza opće prakse. Kada frakture - traumatologist. Ako razvila osteoporozu zbog endokrinih bolesti - endokrinologa.

Nefarmakološke intervencije

Bez obzira liječnik ili osteoporozu liječenje, to je uvijek počinje s preporukama ne-farmakološkim metodama.

Ograničavanje unos alkohola

apsorpciju kalcija, kao vitamin A, je prekinut na zlouporabe proizvoda.

Prestanite pušiti!

To omogućuje veću koštanu masu u mladosti i da se smanji njegov gubitak stopu.

tjelesna aktivnost

Za one s sjedilački način života karakterizira brzim gubitkom minerala kostiju. Redovito, individualno vježbanje treba biti obavezna komponenta liječenja za osobe svih dobi, koji dopuštaju nezdravih stanja.
razlikovati:

  1. Vježbe s utezima opterećenje vlastitog tijela;
  2. Trening snage;
  3. Osposobljavanje i usavršavanje ravnoteže.

Kompleksi, pojedinačno odabrati i sastoji se od ove tri vrste vježbanja, smanjuju učestalost padova među starijim ženama.Vježbe koje djeluju s opterećenjem od tjelesne težine, smanjiti stopu gubitak kosti i ako se izvodi kao sastavni dio složenog liječenja, onda može dovesti do povećanja koštane mase. Međutim, više učinkovite vježbe za izdržljivost i snagu.

Za povećanje koštane mase, a time i snagu kralježnice, preporučuju hodanje, vježbe snage i aerobik.

Za liječenje osteoporoze u ženskoj vježbe visokog intenziteta, posebno sa skakanje - kontraindicirana.

Sve fizičke programi trebaju biti individualni i uzeti u obzir dob, stupanj ozbiljnosti osteoporoza, komorbiditet i sadašnje stanje pacijenta.

hrana

Od hrane samo 30% kalcija asimilirane, ali soli, proteina i kave kad prekomjerna potrošnja poveća zazor stopu. Protein je također sastavni dio zgrade kostiju, tako da se ne može isključiti u potpunosti. Zanimljivo je da je od kave s mlijekom se ne apsorbira ni kofein, kalcija ili mlijeko.
Vitamin D dolazi od biljne hrane je malo, mnogo više od toga ribom, naročito masnu. Nedostatak često događa sa smanjenjem njegove sinteze u koži zbog nedostatka UV izloženosti.

Samostalno liječenje osteoporoze mogu biti samo nefarmakološke metode. Međutim, posjeta liječniku je potrebno.

farmakološka intervencija

bisfosfonati

Danas je lijek prvog izbora za liječenje osteoporoze.

Bisfosfonati imati depresivan utjecaj na osteoklasta, inhibiciju te razaranje kostiju i stimuliranju formiranja kostiju.
Korištenje danas:

  • Albendronat
  • Lendronat / kolekalciferol (kopleksny vitamin D lijeka iz albendronatom - "Fosavans")
  • Ibadronat
  • Zolendronovaya kiselina
  • risedronat

Lijekovi iz ove skupine uzimaju svaka dva tjedna za 3-5 godina. potrebno je istovremena produžena primjena kalcij 500-800 mg / dan (ili hrane lijeka) i vitamina D u dnevnoj dozi od 800 IU: supstrat za obnavljanje kosti.

stroncij ranelat

Ovaj lijek ima dvosmjernu akciju: stimulira stvaranje i mineralizaciju kostiju i smanjuje njegovo uništavanje. Mehanizam djelovanja stroncij ranelata nije poznat. Treba imenovati kolekalciferola i kalcij u dozama koje ovise o potrošnji hrane.

Žene najviše učinkovito liječiti stroncij ranelat: nakon tri godine takvog liječenja za 41% snizzhaetsya rizik od frakture kralješaka.

estrogeni

Efektivna samo u žena u postmenopauzi, oni mogu liječiti žene mlađe od 60 godina ili stariji od 60 godina, pod uvjetom da nizak rizik od komplikacija u srcu. Ovaj problem je riješen individualno, zajedno s ginekologom, uzimajući u obzir rizik od komplikacija i mogućih kontraindikacija.

Selektivni modulatori receptora za estrogen

Nije hormoni, ali lijekovi djeluju na njihove receptore - i stoga imaju isti učinak kao i estrogena. Relativno skupo, ali nije značajno povećati učestalost tumora. Važno je da je učestalost modulatora menopauzi navale vrućine estrogenski receptor ne smanjuju.

Ove skupine, jedna raloksifena odobren kao lijek za liječenje osoba s osteoporozom. Za liječenje - to je druga linija za prevenciju - prvi.

Pripreme se temelji na PTH

Teriparatid se koristi u SAD-u, Europi, a od 2004. - u Rusiji. Na svojoj prijem i aktiviranih osteoblasta sintetizirati kost. Dugotrajna uporaba paratiroidnog hormona u prekomjernim dozama, dovodi do razaranja kosti prevlasti na sintezu.

Liječenje osteoporoze u žena s teškim oblicima bolesti najučinkovitije Teriparatid.

kalcitonin

Kalcitonin lososa je 20-40 puta učinkovitiji od čovjeka, pa se sintetizira stvoriti lijekove protiv osteoporoze. Od tih skupina lijekova kalcitonin lososa liječi najskuplji. Učinkovito je njegov sastanak s alfakaltsiferolom, kolekalciferol i kalcija.

Kalcij i vitamin D

Učinkovitost tih lijekova je dobro poznata. Pojedinačno, oni nisu kao učinkovit kao u višenamjenski.

Citrat, kalcijev karbonat i trifosfat jednako učinkoviti i selekcije je baziran na značajkama prenosivosti, praktičnost i niska prijem.

kirurško liječenje

Tako često tretiraju slomljenih kostiju, jer osobe s osteoporozom, kosti sporog oporavka i fiksacija prijeloma samoizlječenja nije uvijek učinkovita. crtež prijeloma kukaTo se posebno odnosi na frakture bedrene kosti. Ovo područje koštane manje opskrbe krvi nego u susjednoj - i stoga liječiti najduže. Dugotrajno laganje, što zahtijeva liječenje prijeloma, najopasnija za starije osobe: oni su razvili Hipostatska upalu pluća zbog kardiovaskularnih komorbiditet, što je dovelo do smrti.

Stoga, za upotrebu u liječenju frakture osteosinteze: popraviti fragmente metalnih konstrukcija. To omogućava pacijenta za početak hodanja rano. Starija očekivano trajanje života nakon liječenja s unutarnje fiksacije prijeloma u vrata femura je veća nego nakon konvencionalnog fiksacije. Također, u ovoj skupini bolesnika učinkovito protetska vrata femura.

Vertebroplastika - ista metoda fiksacije, ali za liječenje fraktura kralješaka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Osteoporoza - uzroci, simptomi i znakovi, dijagnoza i liječenjeOsteoporoza - uzroci, simptomi i znakovi, dijagnoza i liječenje
OsteoporozaOsteoporoza
Kako pobijediti osteoporozeKako pobijediti osteoporoze
Lijekovi s kalcijem tijekom menopauzeLijekovi s kalcijem tijekom menopauze
Kalcitonin upute za uporabuKalcitonin upute za uporabu
Kakav osteoporoze kosti bolestiKakav osteoporoze kosti bolesti
Sadržanu u narodnoj medicini u liječenju osteoporozeSadržanu u narodnoj medicini u liječenju osteoporoze
Osteoporoza kostiju, uzroci i posljediceOsteoporoza kostiju, uzroci i posljedice
Bolesti kostiju mramor (osteopertoza)Bolesti kostiju mramor (osteopertoza)
Osteoporoza Liječenje narodnih lijekovaOsteoporoza Liječenje narodnih lijekova
» » Liječenje osteoporoze - i nefarmakološke metode farmalogicheskie

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea