Hor.OtTitres.com

Tiroiditis štitnjaču nakon isporuke

Tiroiditis štitnjače,

 koja se razvila nakon trudnoće naziva se nakon poroda. Ovaj postupak je uzrokovano neinfektivni imunološkog upale te stoga nazivaju tiroiditis štitnjače.

tireoiditis štitnjače

Postporođajna tireoiditis - vrsta autoimuni tiroiditis, koje sam spomenuo u mom članku „autoimuni tireoiditis”. Ovo stanje, za razliku od autoimuni tiroiditis - fenomen prolazna, i to radi na vlastitu tijekom vremena bez liječenja. Javlja se u 5-9% svih trudnoća.

tireoiditis štitnjače

Štitnjače, za razliku od drugih endokrinih žlijezda, ima sposobnost da pohrani velike količine hormona štitnjače. Ako je tkivo štitnjače nakon poroda tireoiditis je uništena i masivni izlazni hormona štitnjače u krvi. S tim i povezanih simptoma tireoiditis.

Video: Trudnoća faktor rizika za bolesti štitnjačeOva bolest je karakterizirana simptomima hipertireoidizma i nekim laboratorijskim kretanja. Uništenje tkiva štitnjače je povezan s prolaznim autoimune agresije, t. E. Iz nekog razloga, tijelo proizvodi antitijela protiv svojih žlijezda. I postoji dobar razlog.

Tijekom trudnoće, imunološki sustav potisnut oštro, a nakon poroda je aktiviran, a tu je propust u sustavu, greškom imunološki sustav počne napadati tkaninu svoja tijela. U ovom slučaju, to može biti napadnut ne samo štitnjača, ali i drugih organa i tkiva (npr bubrega ili vezivnog tkiva).

To imuna reakcija ne javljaju na sve, ali samo kod osoba s predispozicijom. To su prije svega žene-nositelji antitijela na TPO. Rizik od razvoja postporođajne tireoiditis dosegla 30-50%. U kasnijim trudnoćama rizik od recidiva od 70%.

Simptomi nakon poroda tiroiditis štitnjače

U razvoju tireoiditis štitnjače može se podijeliti u tri faze:

  1. faza tireotoksikoza
  2. fazi hipotireoze
  3. Funkcija Korak oporavak

simptomi  hipertireoza se pojavljuju, obično nakon 8-14 tjedana nakon rođenja. Simptomi se ne izgovara, postoje pritužbe lupanje srca, znojenje, drhtanje tijela, razdražljivost. U krvi je blagi porast u slobodnom T4 i TSH smanjena.

Neki od prve faze prolazi potpuno nezapaženo. Dakle, prvi simptomi hipotireoze se pojaviti na pozornici. tireostatikami bez liječenja, t. Za. Postupak je povezana s ne stimulaciju štitnjače, što je toksični difuznim gušavost i uništenja.

Međutim, ako je srca jaka, imenuje beta-blokatora, kao što su atenolol, propranolol. U situaciji blagim ili supklinička hipertiroidsmatski dojenja nije poništio.

Ako hipertireoza izgovara, potreba da se zaustavi hranjenja za diferencijalnu dijagnozu za difuzno otrovne gušavost. U tu svrhu, u produkciji štitnjače scintigrafiju, koja je nespojiva s dojenjem.

U difuznim toksične gušavosti je pojačan na nakupljanje radiofarmaka u tkivima štitnjače. Ako je dijagnoza potvrđena, taktike opisane u članku „Tri učinkovita metoda koja se bavi Gravesove bolesti.”

faza Hipotiroidizam razvija 19 tjedana nakon poroda. Simptomi hipotireoze je još manje specifičan. Obično je supklinička hipotireoza (klinika tamo, a postoje samo promjene u laboratorijskim uzorcima, t. E. blagi porast TSH, slobodnog T4 u granicama normale), ali ponekad hipotireoza tako teška da je TSH raste do 40-50 mU / L.

U tom slučaju potrebno je razlikovati istinito od postporođajne tireoiditis autoimuni tiroiditis komplicira razvoj hipotireoze. Razlika leži u činjenici da je kao rezultat praćenja nakon poroda tireoiditis će se održati i rad žlijezda će biti obnovljena.

No, u oba slučaja bit će potrebno nadomjesno liječenje u obliku L-tiroksina. Razlika u trajanju liječenja. U slučaju post-stvoriti tireoiditis - je uzimanje droge za 9-12 mjeseci, nakon čega se lijek otkazan. Kako uzeti lijek L-tiroksina, pogledajte ovaj članak.

Ako je otkaz dogodi nakon povećanja TSH, to je vjerojatnije, autoimuni tiroiditis, a liječenje se nastavlja tijekom cijelog života.

Treća faza - stupanj redukcije, to se odvija unutar 6-8 mjeseci bez ikakvih posljedica.

Dakle, ako nakon trudnoće što je pokazao simptome tireoiditis štitnjače, treba se brinuti, jer u većini slučajeva - to je nakon poroda štitnjače, koja funkcionira neovisno. Međutim, ako se simptomi nastave, vrlo je vjerojatno da imate početak jedne autoimuni tiroiditis. Kao i praktične savjete endokrinolog novih članaka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenjeHashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenje
Najčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditisNajčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditis
Autoimune bolesti ženskog štitne žlijezde: znakovi razaranja i liječenje tireoiditisAutoimune bolesti ženskog štitne žlijezde: znakovi razaranja i liječenje tireoiditis
Autoimuna bolest štitnjačeAutoimuna bolest štitnjače
Hashimotov tireoiditisHashimotov tireoiditis
Kodeks autoimuni tiroiditis u ICD 10Kodeks autoimuni tiroiditis u ICD 10
Dokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kućiDokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kući
Autoimuni tireoiditis različitih vrstaAutoimuni tireoiditis različitih vrsta
Kako spasiti buduće zdravlje djeteta i majke tijekom trudnoće, ako liječnik pronašao AITKako spasiti buduće zdravlje djeteta i majke tijekom trudnoće, ako liječnik pronašao AIT
Ait ili kada zaštita postaje prijetnja ...Ait ili kada zaštita postaje prijetnja ...
» » Tiroiditis štitnjaču nakon isporuke

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea