Hor.OtTitres.com

Tipični simptomi meningitisa u djece

Kao rezultat virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, meningitis se može razviti u djece. Simptomi meningitisa u djece treba prepoznati što je prije moguće, što prije liječenje započne povoljniji će biti ishod bolesti. Često meningitis virusnog i bakterijskog porijekla ima iste simptome, te pomaže da se utvrdi uzročnik lumbalna punkcija i mikrobiološku istraživanja.

simptomi

Meningitis u dijeteTo je akutna nastup bolesti s općim infektivnim simptomima - visoke temperature, koji je praćen, groznica, bol mišića, razdražljivost, letargija, apatija.

Prvi znakovi meningitisa u djece - jaka, ponekad naglo, glavobolja i povraćanje. Bol je čest i prštala karaktera. Dijete se može žaliti na bol u čelo, vrat, a ponekad - u kralježnici. Osjećaju lošije kada okreće glavu, pokrete tijela, glasne zvukove ili jako svjetlo. Mala djeca pojaviti povećana osjetljivost kože, što pokazuje anksioznost kada dotaknu.

Još jedna značajka meningitis - povraćanje koje nastaje neovisno o obroku. Nakon pražnjenja reljefa želuca dolazi. Uzrok povraćanja je povišen intrakranijalni tlak, koji nastaje iz povećane proizvodnje cerebrospinalnog likvora.

Ako dijete je vrlo mala, a može se vidjeti ispupčen napetost fontanelle, poboljšanu vaskularne uzorak na glavi, u teškim slučajevima, moguća odstupanja od lubanje šavovima. Roditelji djece treba upozoriti kada se dijete već duže vrijeme zabrinuti ili monotono prodoran vrišti, baca natrag glavu. U novorođenčad često razvijaju napadaja i privremeni prestanak disanja, vidi plavu nasolabial trokut.Odmah ili na drugi ili treći dan se pojavi ukočen vrat, što je rezultat meninga iritacije. Liječnik može postaviti sljedeće značajke:

  • Dijete ne može doći bradu na prsa.
  • Noga savijena u koljenu, a zatim pokušati da u potpunosti ispraviti. Kada meningitis to nije moguće.
  • Kada pokušate podići glavu s jastuka refleksno savijena i noge.

Meningitis može se naći na određenom položaju djeteta na krevetu. Maleni je čovjek leži na boku, bacajući glavu natrag, koljena povukao u želucu. Ovaj stav donosi olakšanje za dijete.

Svi ovi simptomi mogu uzrokovati paniku među roditeljima koji pokušavaju pronaći liječnika koji je meningitis. To je upala moždanih ovojnica, samo 10% slučajeva je uzrokovana bakterijama.

virusni meningitis

To mogu komplicirati tijek virusne infekcije, oštećenje moždanih ovojnica javlja na pozadini od drugih znakova bolesti (bol i bol u grlu, kašalj, curenje iz nosa, proljev). uzrok Meningitis je najčešće enterovirusi, rjeđe - herpes virusi, zaušnjaka, mononukleoza, krpeljni meningoencefalitis.

hydromeningitis

To je najčešće uzrokovana virusima, ali može dovesti do bolesti i bakterija (uzročnika tuberkuloze, sifilisa, yersiniosis), kao i crva. Na čelu znakove povećanog intrakranijskog tlaka (glavobolja, povraćanje, soja vrat). To se može utvrditi analizom likvora, koji se dobiva lumbalnom punkcijom. Kada hydromeningitis je bezbojna i prozirna, pomalo povećava broj leukocita, koji su prikazani limfociti.

bakterijski meningitis

Bolest je vrlo opasno, za razliku od seroznog meningitisa. Infekcija može prodrijeti moždanih ovojnica u sljedećim slučajevima:

  • u upalnim procesima u glavi - otitis, upala sinusa;
  • krvlju iz udaljenog septička žarišta (upala pluća, čir, osteomijelitis);
  • pri traume lubanje području.

Predispoziciju za bolest, od nedostataka imunološkog sustava, prije infekcije, traume.

Uzrok bakterijski meningitis su Staphylococcus, pneumokoka, Meningococcus, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella. Bakterijska upala gnojni uzrokuje oštećenje moždanih ovojnica, svi znakovi su vrlo jasno izražene. Često razviti konvulzije, promjene u svijesti (iznenadan, letargija), neurološki simptomi, nedostatak fiziološkog refleksa u djece, respiratorni poremećaj. Na tijelu su hemoragijski osip, mišićni tonus se smanjuje, drhtanje udova uočene.

Oko strabizam, midrijaza.

Bolest može biti komplicirano moždanog edema, bubrežnih bolesti, upale pluća, parezija ili paralize.

Cerebrospinalna tekućina postane mliječno, mutna, ima mnogo bijelih krvnih stanica i proteina.

Uz odgovarajuće liječenje, pravovremeno, znakovi meningitisa su 2 tjedna. Stoga ne oklijevajte obratiti se kvalificiranom medicinsku pomoć.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
HydromeningitisHydromeningitis
Početni znakovi meningitisaPočetni znakovi meningitisa
Meningitis kod odraslihMeningitis kod odraslih
Haemophilus influenzaeHaemophilus influenzae
Reaktivni meningitisaReaktivni meningitisa
Meningitis kod djeceMeningitis kod djece
Koji su simptomi meningitisa u djece? Što znaci da obratite pozornost?Koji su simptomi meningitisa u djece? Što znaci da obratite pozornost?
Enterovirus infekcijaEnterovirus infekcija
Mozak CNSMozak CNS
HydromeningitisHydromeningitis
» » Tipični simptomi meningitisa u djece

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea