Hor.OtTitres.com

Protutijela na TPO

antitijelaŠtitnjača - najvažniji organ endokrinog sustava, sudjeluje u većini procesa koji su tako važni za pravilno funkcioniranje organizma i zdravlja. U današnje vrijeme, nažalost, tijelo od bolesti smatraju prilično čest i utjecati na obje odrasle i mlade ljude.

Kako bi se identificirali bolesti u ranoj fazi i provoditi odgovarajuće tretman pacijenata kojima je dat pregled u kojem je vrlo važno za mjerenje anti-TPO. Ovaj standard definira antitijela na štitnjače peroksidaze i ukazuje na autoimunog razaranja štitnjače.

sadržaj

Antitijela štitnjače peroksidaze u krvi

tiroidniTiroidni peroksidaza - enzim koji se nalazi u stanicama štitnjače. Ona obavlja osnovnu funkciju u formiranju hormona, sudjeluju u formiranju aktivnog oblika joda, bez kojih normalno funkcioniranje tijela nemoguće. Kada se krv pojavi antitijela uzrujan TPO proizvodnje, a time poremećen proizvodnje hormona, što dovodi do razvoja patološke organa. Anti TPO - mjera agresije imunološkog sustava na vlastite stanice kao TPO je svjetionik koji imunološke stanice reagiraju.U slučaju kontakta s krvlju pod utjecajem određenih patoloških stanja i drugih čimbenika koji utječu na štitnjaču, tijelo počinje reagirati i proizvesti atktpo. Kako bi se pravovremeno otkrije takvo stanje treba testirati na antitijela za TPO. Test krvi za antitijela protiv štitnjače peroksidaze je vrlo informativan i točan test, koji pomaže prepoznati autoimune bolesti štitnjače.

Glavne indikacije za određivanje anti-TPO

Test krviAnaliza je često prikazana u sljedećim slučajevima:

 • Sumnja za razvoj Hashimotov tireoiditis.
 • Dijagnoza povišene razine hormona, hipotireoze.
 • Istraživanje u Gravesove bolesti i gušavosti.
 • Maligne neoplazme štitnjače.
 • Pretibial myxedema.
 • Tijekom trudnoće, na povišenoj štitnjače-stimulirajući hormon.
 • Problemi začeća i nosi dijete.

Jer nakon rođenja više od 10% žena ima rizik od razvoja postporođajne tireoiditis, također je potrebno kontrolirati atpo.

rađanjePrije nego što provesti anketu, vjeruje se da slijedite nekoliko pravila. Mjesec dana da odbije prihvatiti hormonska sredstva i lijekove koje sadrže jod.

Na dan prije isporuke analize se isključila teške fizički i emocionalni stres preopterećenje, ne piti alkoholna pića. To je najbolje da doniraju krv na prazan želudac.

Kada bilo kakve naznake povećati antitijela na TPO

Podizanje sati na tereoperoksidaze najčešće promatrana u ovim autoimune bolesti štitnjače:

 • Hashimotov tireoiditis. Ova bolest je karakterizirana upalom prostate, koji je uzrokovan autoimunih uzroka. U tijelu se razvija rezultat povrede, a to je povećana proizvodnja antitijela.
 • Hashimotov tireoiditisGravesova bolest (difuzna toksičan gušavost). Tipično, bolest uzrokovana kvarom imunološkog sustava. Ona počinje da antitijela na stanice štitnjače, a time uzrokujući da aktivno rade, proizvode velike količine hormona. U tom slučaju, stopa dijagnoza anti TPO uvijek povišen.
 • Postporođajna tireoiditis. Ovaj sindrom javlja u žena u prvoj godini nakon rođenja, kada je mogućnost imunoloških promjena. Uz ovu vrstu antitijela TPO bolesti gotovo uvijek prelazi specifikacije.
 • Neke druge abnormalnosti u štitnjače.

Osim ovih bolesti, anti TPO može se povećati i zdrava osoba pod dužeg izlaganja suncu, prekomjerne unos joda ili proizvoda koje sadrže jod nakon prijašnjih virusnih bolesti za vrat masaža. U rijetkim slučajevima, velik broj atoma može nositi nasljedne.

Liječenje i posljedice povećanja razine AT za TPO

Upotreba jodaAko se analiza anti TPO prelazi normu, potrebno je provesti temeljit pregled koji uključuje test krvi za hormona, ultrazvuk štitnjače i druge napredne tehnike. Općenito, liječenje se sastoji od hormonske nadomjesne terapije i drugih lijekova.

U slučaju patologije bolesnika može doći živčani, kardiovaskularni sustav, kosti i probavni sustav. Isto to stanje ima negativan utjecaj na reproduktivne funkcije kod žena.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što znači, ako povišen antitijela TPO?Što znači, ako povišen antitijela TPO?
Što su antitijela TPO i što učiniti kada podizanjeŠto su antitijela TPO i što učiniti kada podizanje
Što ako atpo hormona povećanaŠto ako atpo hormona povećana
Trebam li se brinuti ako antitijela na tiroglobulin povećati?Trebam li se brinuti ako antitijela na tiroglobulin povećati?
Normalne razine hormona štitnjačeNormalne razine hormona štitnjače
Antitijela na tiroglobulin. Norma i povredeAntitijela na tiroglobulin. Norma i povrede
Kako se pripremiti za ultrazvuk štitnjačeKako se pripremiti za ultrazvuk štitnjače
Protutijela na štitnjače peroksidaze povećana - uzroci i moguće bolesti štitnjačeProtutijela na štitnjače peroksidaze povećana - uzroci i moguće bolesti štitnjače
Zdravlje štitne žlijezde, a stopa anti-TPO kod ženaZdravlje štitne žlijezde, a stopa anti-TPO kod žena
AT za TPO (štitnjače peroksidaze) uvelike povećao. Što to znači?AT za TPO (štitnjače peroksidaze) uvelike povećao. Što to znači?
» » Protutijela na TPO

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea