Hor.OtTitres.com

Stranci među njegovim ili gdje su autoantitijela na tkivo štitnjače

Protutijela na štitnjače peroksidaze - krvni uzorak fotorasprostranjenost bolesti štitnjače

užasno visoka, što, naravno, zahtijeva više pozornosti na ovaj problem i razviti niz mjera usmjerenih na rješavanju. Zato medicinski znanstvenici iz cijelog svijeta troše stotine studija s tisućama volontera kako bi pronašli najbolje metode otkrivanja i liječenja raznih štitnjače bolesti. Jedna od tih studija, koja je postala poznata ne tako davno, ali već je zaradio počasno mjesto među „zlatni standard” metoda za dijagnosticiranje autoimuni tiroiditis je definicija takvog pokazatelja, antitijela štitnjače peroksidaze.

Pričajmo o štitnjači

Kao što je poznato da uzrokuju štitnjače čimbenike bolesti poput lošeg okruženja, nedostatak izloženosti radijaciji i unosa mikronutrijenata, uglavnom govori o joda, ali i izrazio stavove važan utjecaj na selena tkivo štitnjače. Štitnjača i njegov položaj - shematski crtežS obzirom na činjenicu da je štitnjača proizvodi više hormona, učinak koji je izravno vezan uz regulaciju velikog broja metaboličkih procesa, značajno smanjenje ili povećanje svog djelovanja to je dosta lako prepoznati. Kada je riječ o manjim izmjenama povećati ili, obrnuto, spuštanje gormonoproduktsii, onda je pitanje identifikacije i diferencijacije dijagnoze mora se pristupiti mnogo pažljivo i sustavno.

To je zabavno!

Dimenzije ljudskog štitnjače približno jednake veličine nokta kost palca na objema rukama.

Štitnjače proizvodi nekoliko hormona, ali najvažniji su tiroksin i trijodtironin.Zbog jedinstvenog strukture tkiva stanica štitne žlijezde imunološkog sustava s njima „ne znam”, što znači da u slučaju kvara bilo kojeg struktura bijelih krvnih stanica žljezdanog organ doživljavaju tkivo štitnjače kao strano. Ova interakcija dovodi do aktivacije proizvodnju antitijela koja će napadaju štitnjača, uzrokujući kronične upale svoj parenhim. Ovaj proces se naziva autoimuni tireoiditis, au stranoj medicinskoj literaturi, to je poznato kao Hashimotov tireoiditis.

Uloga protutijela na TPO

Antitijela na štitnjače peroksidaze - to je samo jedna vrsta od nekoliko drugih, koji se proizvode tijekom razvoja vlastite agresije u odnosu na štitnjača. U ovom slučaju je svrha da napadne određenu enzim - peroksidaze, štitnjače, također poznat kao štitnjače peroksidaze. Ovaj materijal se obično uključeni u proizvodnju sadrže jod Hormoni štitnjače procesa, pa kad se ona pojavi nedostatak vezanja protutijela koje proizvode i rast takvih promjena u tkivu štitnjače razviti simptome u bolesnika od autoimuni tiroiditis.

To je zabavno!

Među pacijentima s bolestima štitnjače u klizišta dominiraju žene.

Vrijeme je za testove

Odluka da se provede analiza na antitijela štitnjače peroksidaze, naravno, treba uzeti iskusnog endocrinologist ili obiteljskog liječnika. Svrha ovog istraživanja nema smisla za svaku osobu, a može dovesti do overdiagnosis, odnosno u „izmišljanje” problem tamo gdje je nema.

Foto: istraživanja na antitijela štitnjače peroksidaze (ATPO)Stvar je u tome da je taj lik je jedan lik: Antitijela protiv peroksidaze štitnjače (ATPO) može se otkriti u potpuno zdrave osobe i to će biti normalna opcija. To je, unatoč činjenici da je prisutnost antitijela - znak self-agresije, ako pored njih podizanje ne detektira druge promjene, onda je taj pacijent ne može se liječiti.

U drugim stvarima, to je napomenuti da, u idealnom slučaju, on bi trebao barem jednom godišnje provesti mali check-up, od kojih će se na više.

Dakle, u nekim slučajevima, liječnik smatra da je potrebno provjeriti razinu antitijela štitnjače peroksidaze?

  1. Prije svega, spadaju u ovu kategoriju ljudi koji su proširene štitnjača je definirana kao jedan od razloga za njegov rast u volumenu može biti Hashimotov tireoiditis.
  2. Potreba za analizu koncentracije antitijela na peroksidazu štitnjače imaju pacijenata u stanju prividni ili latentne hipotireozu (nedostatak hormona štitnjače).
  3. Ponekad ova analiza je propisan prije tretmana neke lijekove, kao što su kordaronom.

To je zabavno!

U nekim slučajevima, studija za antitijela na štitnjače peroksidaze imenovan trudni ili ako su podigli, je kriterij potrebe za nadomjesne terapije sa levotiroksin.

Kako pravilno predati na analizu? Lijepo je stvar o ovom istraživanju je da je priprema za nju ne zahtijeva puno truda - krv daje se u jutro na prazan želudac, a pola sata prije uzimanja uzorka krvi prestati pušiti. Zaključci analize, koju će dobiti drugi ili treći dan, i njihovo tumačenje mora baviti liječnika.

Što ATPO?

Kao što je spomenuto u ovom članku, samo postojanje podizanje antitijela na strukture štitnjače nije odgovor - zdravi ili bolesni ljudi. endokrinolog Odluka u tom smislu će se temeljiti na drugim dijagnostičkim metodama podataka: štitnjače ultrazvukom, razine hormona štitnjače i stimulirajući hormon štitnjače. Ako prema ovim istraživanjima, štitnjača je normalno, a antitijela TPO i dalje povišen, pacijent je pospremanje jednom godišnje ponoviti ultrazvuk tijela i hormona.

To je zabavno!

Ponovite analizu na ATPO godine nema smisla, ako je početna procjena, oni su već podigli. Kao kriterij učinkovitosti liječenja, ova studija je također informativan.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Najčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditisNajčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditis
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Prehrana kod bolesti štitnjačePrehrana kod bolesti štitnjače
Antitijela na tiroglobulin. Norma i povredeAntitijela na tiroglobulin. Norma i povrede
Selen se pojavi odgovoran za bolesti štitnjačeSelen se pojavi odgovoran za bolesti štitnjače
Protutijela na TPOProtutijela na TPO
Hashimotov tireoiditisHashimotov tireoiditis
Dokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kućiDokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kući
Kako se pripremiti za ultrazvuk štitnjačeKako se pripremiti za ultrazvuk štitnjače
Simptomi hipertireoze i uzrokuSimptomi hipertireoze i uzroku
» » Stranci među njegovim ili gdje su autoantitijela na tkivo štitnjače

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea