Hor.OtTitres.com

Selen se pojavi odgovoran za bolesti štitnjače

bolesti štitnjače

su različite prirode podrijetla. Nedostatak elemenata u tragovima, uključujući i selena, može dovesti do neke bolesti štitnjače. Želim ti vrijeme u danu! Nakon čitanje ovaj članak, vi ćete naučiti o glavnim bolesti štitne žlijezde, kao i više detalja o patologiji uzrokovane nedostatkom selena u tijelu. Osim toga, naučit ćete o elementima u tragovima i utjecaj ima na tijelu kao cjelini.

bolesti štitnjače

Te različite bolesti štitnjače

Štitnjača - endokrini organ vršiti svoj specifičan učinak na tijelo. Kada je izložen patoloških faktora rad štitnjače može varirati i u dolje i prema gore funkcije. Postoje bolesti kod kojih je funkcija štitnjača ne mijenja, na primjer, nodularnog gušavost ili raka štitnjače. Određene bolesti imaju valovitu tijek, koji kombinira fazu povećane i smanjene funkcije. Ova bolest se može smatrati subakutni tireoiditis.

Osim toga, može se razlikovati skupinu autoimunih bolesti, koji uključuju Hashimotov tiroiditis, Gravesovu bolest, postporođajne tiroiditis, tiha tiroiditis. Svi ti poremećaji su karakterizirani padom u radu, osim difuzni otrovne gušavost, što uzrokuje povećanje proizvodnje hormona štitnjače.Također, tu je skupina bolesti uzrokovanih nedostatkom mikroelemenata poput joda, selena i cinka. Takve bolesti mogu se sigurno pripisati endemska gušavost, od kojih je drugi naziva difuzno netoksične gušavosti i struma čvora multinode.

Nije tajna da je jod je važan supstrat na kojem su izgrađeni hormona štitnjače. Svatko je dugo poznato da je jod nedostatak endemska gušavost razvija. Pa neću ovdje ponavljati opet isto. Umjesto toga, preporučujem da pročitate članak

Više selena dio antioksidanta zaštite stanica štitnjače, koja ih štiti od razgradnje slobodnih radikala i vodikovog peroksida. Srećom, Rusija je područje s blagim nedostatkom selena, za razliku od nekih dijelova Afrike, Indonezije, gdje je vrlo visoka stopa detekcije kongenitalne kretenizma.

Afričke zemlje Zair - u najnepovoljnijem položaju regije u smislu joda i nedostatak selena. Po pravilu, gdje se nalazi i nedostatak joda i ima manjak selena i stoga endemska gušavost prevencija treba provodi obje ove droge.

Kako bi se za nedostatak selena?

Kako bi se spriječilo bolesti štitnjače može se koristiti farmakoloških tvari koje uključuju selena, a moguće je da bi se na korištenje proizvoda koji sadrže deficit maksimalnu količinu elementa trag.

Dopustite mi da vam kažem o takvim proizvodima. Dovoljna količina selena prisutan u proizvodu, potrebno je da podloga je narasla na ovaj element obogaćen tla. Nažalost, u Rusiji su tla siromašna selenom, pa nadomještanje hranu je teško moguće u potpunosti. Osim toga, selen nestaje nakon oplodnje, onečišćenje teškim metalima, kao rezultat „kisele kiše”.

No, osim biljaka, selen također je pronađena u Brazilu orasi, mliječni proizvodi, masti, u morskim plodovima, kokosa, grah i teletina. Kralj selena češnjak biljka se smatra (to je miris dolazi od čovjeka za trovanje selena) Queen mislim brokulu i princeza - trava duschitsu.

Ruski znanstvenici su otkrili da je 80% ljudi u našoj zemlji pati od nedostatka selena. Prirodni izvori selena u našoj zemlji su more, planine Urala, mineralne vode Kavkaza.

Sada je vrijeme da vam kažem o tvarima koje sadrže selen. Postoje dvije generacije tih lijekova. Prva generacija lijekova uključuje one oblike selena što su natrij selenatu i natrijev selenit, selena sulfida. Ovaj oblik selena slabo apsorbira, osim što uzrokuje neugodne nuspojave kao što su mučnina, nemir i težine u želucu.

Druga generacija lijekova obuhvaća poboljšani selen spojevi su povezani s organskim tvarima (aminokiseline), - selena cistein, selen-metionina. Takvi lijekovi su učinkovitiji i sigurniji od svojih prethodnika.

U pravilu, selen nije dostupan kao monoterapija. On uvijek ide zajedno s drugim vitaminima i mineralima. Dovoljno je široko širenje droge „Oksilik”, koji osim selena (50 mcg) su vitamini E, C i beta-karoten i likopen. Lijek se dobro dokazano na ruskom tržištu. 1 kapsula na dan za odrasle i djecu stariju od 14 godina.

Osim toga, lijek ima više selen-imovine selena-forte, oligo selen i sl. Također, selen je često uključen u sastav vitamina kompleksa. Pažljivo pročitati sastav ovih pripravaka izabrati one u kojima je doza selen obično ne prelazi 50 mg / dan.

A na to imam sve. Nadam se da je članak bio koristan za vas, a vi ćete napraviti odgovarajuće zaključke, kako bi se spriječilo Neke bolesti štitnjače.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Upoznajte analizu prijepis hormona štitnjače. Ono što je važno znati?Upoznajte analizu prijepis hormona štitnjače. Ono što je važno znati?
Hashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenjeHashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenje
Najčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditisNajčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditis
Besplatno tiroksinaBesplatno tiroksina
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Prehrana kod bolesti štitnjačePrehrana kod bolesti štitnjače
Antitijela na tiroglobulin. Norma i povredeAntitijela na tiroglobulin. Norma i povrede
Kako ćete znati ako ste povećali štitnjačaKako ćete znati ako ste povećali štitnjača
Simptomi hipertireoze i uzrokuSimptomi hipertireoze i uzroku
Difuzno žarišne promjene sa štitnjačom HayitDifuzno žarišne promjene sa štitnjačom Hayit
» » Selen se pojavi odgovoran za bolesti štitnjače

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea