Hor.OtTitres.com

AT za TPO (štitnjače peroksidaze) uvelike povećao. Što to znači?

autoimuna bolest

štitnjače - čest problem kod žena i djece. Budući da antitijela često nosači su zdravi ljudi, znanstvenici su formulirani osnovne uvjete za dijagnozu: visoka koncentracija hormona štitnjače, subklinički ili vidljive hipotireoze, snažan porast antitijela na peroksidazu štitnjače (TPO). Razmotrimo što to znači.
Autoimuna bolest štitnjače

sadržaj

faktori rizika

razlozi povećanje koncentracije antitijela za TPO:

  • Hashimotov tireoiditis;
  • Basedow bolest;
  • Hipertireoza (hipertireoza);
  • Kronični tiroiditis,
  • Tijekom rađanja.

Indikacije za dijagnostičke istraživanje djela autoimune bolesti štitnjače, diferencijalna dijagnoza myxedema, guše. Materijal za analizu - krvi.

To pokazuje definiciju autoimune bolesti?Popis bolesnika koji su pokazali razinu detekciju antitijela na TPO:

  • bolesnici s dijagnoza hipotireoze (Subklinička ili vidljive) odrediti njene uzroke.
  • Osobe s proširenoj štitnjače.
  • Žene koje Amiodaronum tijekom liječenja. Test krvi provodi se prije njihovog prijema, kako nositelji AT za TPO imaju visok rizik od abnormalnosti štitnjače o pozadini njihove uporabe.
  • Trudnice koji imaju povišene razine štitnjače stimulirajućeg hormona (više od 2,5 mU / L). Nakon otkrivanja visoke razine antitijela na TPO, imenovani zamjensku terapiju.

Test krviAko je razina štitnjače peroksidaze antitijela iznad normalne, Stručnjaci ne procijeniti dinamiku pokazatelja, jer je utvrđeno da instalirate ili opovrgnuti dijagnozu, ali ne i za procjenu rezultata liječenja.

Posljedice sindroma

Poznato je da su hormoni štitnjače proizvodi T3 i T4 promicanje normalan metabolizam. TSH vam omogućuje kontrolu razine njihov sadržaj. Hipofiza izlučuje hormone neophodne za ljudsku aktivnost. Ako tijekom krvnih testova otkriva sve veću važnost AT za TPO, razlog je obično leži u nizu patoloških:

gušavostHipotireoza. Pacijenti prolaze dramatične debljanje, gušavost, suhu kožu, gubitak kose i često zatvor. Među glavnim simptomima prehlade intolerancije djela.

Simptomi hipertireozeHipertireoza. Bolest je u pratnji lupanje srca, tjeskobe i iscrpljenosti. Takvo stanje se javlja češće u žena koji su se žalili na tremor ekstremiteta, nedostatak sna i gubitak težine. Kako bi spriječili ovu bolest, preporuča se konzultirati stručnjaka za krvne testove na AT do TPO.

TPO je uključen u proizvodnju hormona štitnjače. Bez nemoguće je sinteza hormona. Ako se formiraju antitijela, negativan utjecaj na tog enzima u krvi, što utječe na formiranje poremećaja u razvoju T3 i T4.

Kvantitativna analiza krvi na AT do TPO maksimizira točno dijagnosticirati autoimunu bolest štitnjače.

Uz veliko odstupanje od norme postavljena dijagnoza autoimuni tiroiditis i difuzno toksični gušavost.

trudnicaAutoimuna napad se promatra u dijagnostici zloćudnih tumora ili idiopatske hipotireozom reumatoidni artritis, dijabetes i slično. Bolesti. Mnogi medicinski preparati vire glavni razlog za stvaranje antitijela.

U trudnica, podizanje protutijela na peroksidaze štitnjače u pratnji rizika njihove penetracije kroz posteljicu na dijete.

klinička terapija

Liječenje se temelji na hormonske nadomjesne terapije. Određivanje doze provodi se u specijalistu pojedinačno. Povišena razina antitijela mogu se otkriti u zdravih žena.

Provjerite rad štitnjače temelji se na krvi. Za točne dijagnoze, krv proći ujutro na prazan želudac, preporučljivo je da se izbjegne fizičkog rada, stres, stres, alkohol i pušenje. Razine antitijela stopa 0-30 jedinica. do 1 ml.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Upoznajte analizu prijepis hormona štitnjače. Ono što je važno znati?Upoznajte analizu prijepis hormona štitnjače. Ono što je važno znati?
Hashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenjeHashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenje
Što znači, ako povišen antitijela TPO?Što znači, ako povišen antitijela TPO?
Što su antitijela TPO i što učiniti kada podizanjeŠto su antitijela TPO i što učiniti kada podizanje
Najčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditisNajčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditis
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Trebam li se brinuti ako antitijela na tiroglobulin povećati?Trebam li se brinuti ako antitijela na tiroglobulin povećati?
Antitijela na tiroglobulin. Norma i povredeAntitijela na tiroglobulin. Norma i povrede
Autoimuna bolest štitnjačeAutoimuna bolest štitnjače
Protutijela na TPOProtutijela na TPO
» » AT za TPO (štitnjače peroksidaze) uvelike povećao. Što to znači?

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea