Hor.OtTitres.com

Kada se detektirala antitijela receptora TTG?

Funkcija štitnjače podložne regulaciji centralnih tijela (hipotalamus i hipofize). Princip povratne informacije - osnovna tehnika i interakcija u hipofizi.

Kako se to manifestira

Producent hormona štitnjače štitnjače (tiroksina i trijodtironin) ulaze u krvotok i proširiti po cijelom tijelu, što pokazuje njegovu snagu. Postupajući u hipofizi, utječu na proizvodnju tiroidni stimulirajući hormon (TSH). Više hormoni štitnjače, što je manji TSH proizvodi. S druge strane, manje hormona štitnjače, više TSH proizvodi.

Slično tome, učinci na hipofizi štitnjače. Povećanje proizvodnje TSH, to uzrokuje željezo da proizvode više hormona. Smanjenje emisije TSH hipofize jasno štitnjača da tijelo zahtijeva manju količinu hormona štitnjače.

tireotoksikoza

Receptor protutijela, Slika 1.



Postoji mnogo bolesnih stanja koja se krše taj odnos. Thyrotoxicosis veliki broj hormona štitnjače djeluje na hipofizi, smanjenje ispuštanja TSH.

Uzroci ovog poremećaja može biti puno

 • toksični adenom
 • adenokarcinom
 • Difuzno toksični gušavost (Gravesove bolesti, Gušavost, Perry bolest, Flajani bolest)
 • Jodom induciranu hipertiroidizmom
 • Hormonski aktivni adenom hipofize koja proizvodi pretjeranu količinu TSH
 • trofoblast hipertireoza
 • Hipertireozom faza AIT
 • subakutni tireoiditis

Sve ove bolesti imaju kliničku sliku tipičnu hipertireoze. Prije nego što je liječnik dobiva vrlo ozbiljan problem difdiagnostiki između tih bolesti, jer su taktike postupanja u svim slučajevima će biti drugačiji.

Gravesova bolest - autoimuna bolest

Difuzne otrovne gušavost (DTG) - jedan od najčešćih uzroka koji su doveli do razvoja hipertireoze. To je autoimuna bolest u kojoj se javlja imunološki sustav neuspjeh.

Normalno, antitijelo (antitijela) proizvodi organizam kada su podvrgnuti na strane antigene (Ag), kao što su virusi, bakterije i gljivice. NA aktivno komunicirati s hipertenzijom, uništavaju strane stanice. Nakon što osoba oporavi, na primjer, od gripe ili SARS, kako bi zaštitili tijelo antitijela više nisu potrebni. Oni se uklanjaju iz tijela.

U patologiji imunološkog sustava neuspjeh događa i antitijela zadržavaju u tijelu. No, oni su teško hodati po organa i tkiva. AT - zalaže se i borci, oni su u potrazi za neprijateljem. I smatraju stanice, vrlo slične virusu uništenog AG. Oni uskladiti se s ovim „neprijatelja” i već na početku povrijediti svoje tijelo.

Antitijelo na receptor TSH

Tako da je jadan ubacio protutijela na TSH receptora (AT-rhTSH). Ova klasa imunoglobulina G. su ciljni organ su receptori vezani na površinu thyrocytes TTG molekula.

Regulacija hormoni štitnjače provodi putem tog receptora. Receptora pridružio TTG pomaže prodrijeti u stanicu i posljednji zaustaviti proizvodnju prekomjerne količine hormona.

AT-rhTSH prilogu ove receptore i ne daju TTG djelovati na thyrocytes. Budući da ne postoje ograničenja na njihove aktivnosti, thyrocytes početi proizvoditi hormone štitnjače u velikim količinama. razina TSH je sve manje i manje, ali aktivnost štitne žlijezde se ne smanjuje.

Receptor protutijela, Slika 2.

Da bi se utvrdilo što je razina protutijela na TSH receptor

 1. Dijagnoza - je utvrditi stupanj AT-rhTSH je potrebno za dijagnozu. Ako je indeks iznad normalne, dijagnoza difuznog toksične gušavosti je neupitna.
 2. Određivanje taktike tretmana - DTZ liječenje započinje s primjenom anti-štitnjače droge, štitnjače blokira funkciju. AT-rhTSH smanjen - liječenje tim lijekovima i dalje.
 3. Prognoza i vjerojatnost recidiva - ako se nakon određenog razdoblja liječenja postiže euthyrosis stanje, ali razina AT-rhTSH ostaje visoka kao prije tretmana, vjerojatnost ponovne pojave Gravesove bolesti je vrlo visoka. U tom slučaju, operativni tretman se preporučuje.

AT-rhTSH i trudnoće

Određivanje pokazatelja prikazane u trudnoći, u slučaju kada je otkrivena niska razina TSH, koji mogu biti norma za to. Ako indikator ne postavlja - nemiri ne bi trebalo biti. Trudnoća napreduje normalno.

tumačenje rezultata

 • Negativan rezultat - manje od 1.5 IU / l
 • Intermedijer rezultat - 1,5-1,75 IU / l
 • Pozitivan rezultat - više od 1.75 IU / l
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjačeHormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjače
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Normalne razine hormona štitnjačeNormalne razine hormona štitnjače
Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4
Što je stopa hormona TSHŠto je stopa hormona TSH
7 Gipotireoza- Glavni razlozi njegovih simptoma i liječenje7 Gipotireoza- Glavni razlozi njegovih simptoma i liječenje
Hipotalamusa hormoniHipotalamusa hormoni
Kako se pripremiti za ultrazvuk štitnjačeKako se pripremiti za ultrazvuk štitnjače
TSH povećan: razlozi i glavni simptomi bolestiTSH povećan: razlozi i glavni simptomi bolesti
Tiroidni hormon stimulirajuće (TSH): normalna brzina kod muškaracaTiroidni hormon stimulirajuće (TSH): normalna brzina kod muškaraca
» » Kada se detektirala antitijela receptora TTG?

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea