Hor.OtTitres.com

Subclinical (skriven) hipotireoza

supklinička hipotireoza

Supklinička hipotireoza na vrhu ne očituje

Štitnjača je jedna od najvažnijih endokrinih žlijezda. Vrlo je važno da se sintetiziraju ljudske hormone - tiroksina (T3) i trijodtironin (T4). Ti hormoni reguliraju metabolizam, ubrzati i poboljšati him- toga, oni utječu na rad gotovo svih organa i sustava. Uz nedostatak tih hormona razvija po život opasno stanje - hipotireoza, koja je gotovo odmah vidljivi određene specifične simptome.

Međutim, druga situacija: hipotireoza, ali klinika je karakteristika ove bolesti je odsutan. Stoga, često pacijent nije ni svjestan prisutnosti na tako ozbiljne bolesti. Ova vrsta se zove supklinička hipotireoza.

Što je i gdje

Pojam „subclinical” doslovno znači „simptoma”. To jest, da je bolest već razvila i napreduje, ali je karakteristična klinika i nije pokazao na njega.
Antagonist supkliničkom hipotireoze u odnosu na razvoj kliničkih simptoma je javan hipotireoza, koja počinje naglo i brzo dijagnosticira, ne samo na temelju laboratorijskih testova, ali nakon vanjskog pregleda pacijenta.Uzroci supkliničkom hipotireoze su sve iste bolesti i predisponirajući faktori koji uzrokuju i klasični simptomatske hipotireozu:

 • nedostatak joda u prehrani i vode (to je posebno karakteristična endemskim područjima);
 • abnormalnost tijela tijekom embrionalnog razdoblja
 • uklanjanje prostate (sve ili samo dio) (na pr u liječenju raka štitnjače);
 • Liječenje patoloških stanja štitnjače radioaktivni jod;
 • produžena primjena za neke indikacije thyreostatics (lijekovi koji suprimiraju aktivnost štitnjače);
 • zračenje žlijezde ili organa susjedne na njega;
 • upalna bolest dojke (tiroiditis različite prirode) sa supstitucijom njegovog vezivnog tkiva.

Također treba napomenuti ozbiljnu bolest kao Hashimotov tireoiditis. Koji mogu biti u pratnji supkliničkom hipotireoze. Suština ove bolesti leži u činjenici da je ljudsko tijelo proizvodi antitijela - im posebne komponente imunološkog sustava koji doživljavaju stanice štitnjače kao strane, i postupno uništiti. Autoimune bolesti štitnjače obično se nasljeđuje ili razvili kao posljedica ozbiljnih bakterijskih i virusnih infekcija.

Važno je napomenuti da je autoimuni tireoiditis je najčešći uzrok supkliničkom hipotireoze, kao razvijena polako i ne daju karakteristične simptome nedostatka hormona štitnjače.

klinika

Manifestacije supkliničkom hipotireoze je vrlo nespetsifichny- se lako može previdjeti ili pomiješati s bolesti, pa čak i lošeg raspoloženja:

 • pospanost, tromost, nespremnost da se ništa učiniti;
 • smanjeni libido;
 • dobitak na težini (razvija se postupno za razliku od otvorenog hipotireoza).

Kasnije, već s povećanjem hipotireoza, tu su karakteristični znakovi tome:

 • suhu kožu, njihova žutilo;
 • gubitak, krhki kose;
 • konstipacija, bol u trbuhu, žgaravica;
 • pretilost, koja se ne može ispraviti kroz prehranu i vježbe;
 • Tijelo oticanje i unutarnje organe (myxedema);
 • menstrualnih poremećaja, reduciran potentnost.

Osobitost supkliničkom hipotireoza se sumnja da to može biti samo vrlo osjetljivi pozornost na svoje zdravlje, bilo slučajno tijekom rutinskog pregleda.

dijagnostika

Dijagnoza supkliničkom hipotireoze

Za postavljanje dijagnoze potreban je sveobuhvatan pregled

Kako bi se otkriti osobu supkliničkog hipotireozu potrebno je provesti analize koje se koriste i očitu hipotireozu:

 1. Test krvi za štitnjače hormoni štitnjače. Obično je koncentracija 2,6-5,7 mmol / l i 9,0-22,0 mmol / l za trijodtironin i tiroksina, respektivno. Posebnost supkliničkom hipotireoza je činjenica da je razina tih hormona se smanjuje postupno, a nakon što je proveo dijagnozu samo na ovoj analizi, liječnik neće moći isporučiti pouzdanu dijagnozu.
 2. Test krvi za tiroid-stimulirajući hormon (TSH) hipofize. U zdrave osobe u koncentraciji u krvi od 0.4-4.0 mU / l. To je definicija razine TSH je presudno u dijagnostici supklinička hipotireoza: hipofiza je vrlo osjetljiv na bilo kakve promjene u tijelu. Ako štitnjača počne niže sintetizirati svoje hormone, razina TSH je dramatično povećana, o čemu svjedoče podaci o krvi.
 3. Određivanje protutijela u krvi tiroglobulin (TG-AT), i tireoperkosidaze (TPO). U zdrave osobe, oni su ili odsutni ili cirkuliraju u krvi u slijedećim koncentracijama: .. 0-18 U / ml i 0-5,6 U / ml, respektivno. Ako antitijela podaci uvelike premašuju stopu, možete suditi prirodu autoimune hipotireoza.
 4. Postupak obvezno dijagnostički scintigrafija je: identificiranje sposobnost štitnjaču da hvatanje krv joda i hormona sintetizirani od njih. U bilo kojem obliku hipotireoza, uključujući subclinical, bolesna štitnjača imat će dosta joda je mnogo gore nego zdravlje i pravilno funkcioniranje.
 5. Ako je sve od gore navedenih dijagnostičkih metoda je dao pozitivan odgovor, koji je, bio je s hipotireoza dijagnosticirana, važno je provesti niz dodatnih metodama pregleda za otkrivanje patologije koja je uzrok nedostatka hormona štitnjače. To ultrazvuk (SAD), računalo, magnetska rezonancija, X-zraka, štitnjača, palpacija njezina endokrinologa.

liječenje

Liječenje supkliničkom hipotireoze nema karakteristične značajke i uključuje sve osnovne principe koji se koriste u liječenju bilo kojeg nedostatka hormona štitnjače:

 1. Hormonska terapija. To uključuje uzimanje isključivo na liječnički recept hormona štitnjače (tiroksina levotiroksin). Ova metoda liječenja treba biti učinjeno tek nakon potpunog pregleda pacijenta i točne dijagnoze. Self-lijekove s hormonima nije dopušteno.
 2. Liječenje bolesti, što je uzrok hipotireoze.
 3. Snaga na subclinical (skriveno) hipotireoza

  Pravilna prehrana - ključ za uspješno liječenje

  Normalizacija dijeta. Činjenica je da je u hipotireoze, što god to bilo, promijenio metabolizam: usporava, razvoj stagnacije procese u tijelu. Za prevenciju i eliminaciju komplikacija je važno, ali primarni tretman, jelo pravo:
 4. eliminirati masne meso, kože, konzervirane proizvode i poluproizvode, brašna i pečenje;
 5. ograničiti slatkiše, biljno ulje i maslac, masne ribe;
 6. jesti vlakna, voća, bjelančevina, niske masnoće mlijeka i mliječnih proizvoda;
 7. ograničiti količinu soli koja se konzumira u dan zbog razvoja edema u tijelu;
 8. smanjuju količinu tekućine pijan dnevno (do 500-600 ml dnevno).
 9. Također je potrebno svaki dan za mjesec dana da se posebne hipotireoza vitamina mineralnih kompleksa. Takvi tečajevi trebaju se provoditi nekoliko puta godišnje.

Kao što znate, skrivena u tom stanju ne znači da ne postoji ništa brinuti. Posljedice su iste kao u manifestu (eksplicitne) hipotireoze. Pristup liječenju je potrebno ne manje pažljivo.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kada smo otkrili hipotireozu u trudnoćiKada smo otkrili hipotireozu u trudnoći
Sve supkliničkom hipotireozeSve supkliničkom hipotireoze
Supklinička hipotireoza je štitnjača u trudnoćiSupklinička hipotireoza je štitnjača u trudnoći
Opasnost od umora pod maskomOpasnost od umora pod maskom
Razvoj hipotireoze u djeceRazvoj hipotireoze u djece
Povišen TSH normalan T3 i T4: koliko je opasnoPovišen TSH normalan T3 i T4: koliko je opasno
Primarna hipotireozaPrimarna hipotireoza
Simptomi, uzroci i liječenje hipotireoze u djeceSimptomi, uzroci i liječenje hipotireoze u djece
7 Gipotireoza- Glavni razlozi njegovih simptoma i liječenje7 Gipotireoza- Glavni razlozi njegovih simptoma i liječenje
Hipotireoza - sve važno o toj bolestiHipotireoza - sve važno o toj bolesti
» » Subclinical (skriven) hipotireoza

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea