Hor.OtTitres.com

Puštanje krvi u tibetanskog medicine

Video: Geshe Tenzin Rinchen Tibetanski lijek. Prehrana i ponašanje.

Liječenje u tibetanskoj medicini se odlikuje sveobuhvatnom pristupu. Volume 3 u „Chzhud-shi” „Manag-chzhudzhe” u poglavlju 92, detaljno opisanih u uglavnom onih bolesti koje su tretirane s kompleksnim terapije. U liječenju teške bolesti su sastavni dio metoda fizikalne terapije. Te tehnike uključuju puštanja krvi, akupunktura, moxibustion, masaža, hidroterapija, kirurške metode.

Liječenje bolesti u puštanju krvi tibetanskog medicini

Kompleks terapija je dosljedan zadatak prehrane, načina, droge, tehnike fizikalna terapija s promjenama u njihovom toku tretmana ovisno o stadiju i tijeku bolesti. U svojoj raspravi „Chzhud Chi” je izražen u riječima:„Liječnik je brzo pretekao bolesti,
imenovanja stil života i prehrane,
medicina, nož i riječ, što je korisno,
takvi susreti na stijeni s neprijateljem,
će se primijeniti punu snagu što je moguće. "

Jedan od više fizičkih metoda liječenja u tibetanskom medicini odnosi krvoprolića. 20 Poglavlje 4 volumen rasprava „Chzhud-shi” posvećen je ovu metodu liječenja, to objašnjeno u detalje o pitanjima 5: indikacije i kontraindikacije, potreban alat, performansi opreme, očekivane rezultate i komplikacije. Ova metoda se uglavnom primjenjuje nakon lijekova za bolesti povezane s promjenama u sustavima krvi i mkhris. To su zarazne bolesti, groznicu raznih vrsta, upalni procesi, bolesti limfnog sustava, kožne bolesti, i tako pyosepticemia. D.

Video: Cupping - Medicinska metoda cupping Poslanika

Među kontraindikacije navedene kardiovaskularnih poremećaja, mentalne bolesti, trudnoća, rak iscrpljivanja tijela i oštar pad u kratko, puno bolesti povezanih s disfunkcijom vjetra sustava rlung i sluz, loše-kan. Kontraindikacija za krvoprolića odnosi dobi. Ne preporučuje se za uporabu u starosti, kod djece do 16 godina, s dugoročnim krvarenja, poremećaji krvarenja, često se promatra u „gustih tijela” bolesti. Terapijski učinak krvoprolića tibetanski liječnici pripisati prvenstveno funkcionalne „poboljšanje krvi” u febrilna stanja, kao i kršenje mkhris sustava, koji je odgovoran za humoralni mehanizmi.

Pravila i detalji ove metode nema potrebe da se posveti i nije prikladno. Treba napomenuti da je u raspravama tibetanskog medicine su dati imena i topografiju vene i arterije i srodnih oboljenja u kojima pokazuje krvoprolića. Količina proizvedene mjerena je ozbiljnost bolesti u krvi. Pozitivan učinak ove terapije medicini poznat od davnih vremena u različitim zemljama. Hipokrat je također skrenuo pozornost na pozitivne učinke krvarenja u teškim uvjetima. Aulus Cornelius Celsus je pisao o protuupalnom učinku ovog tretmana.

Video: Terapeutski flebotomija (bez cupping)

U naše vrijeme, fiziološki učinak ove metode još se proučava. Utvrđeno je da su ljudska donatori uglavnom potiče proizvodnju normalnih antitijela, pružajući na obranu tijela, imunološki sustav. Pa slijedi da puštanje krvi u strukturi kompleksa liječenje tibetanskog lijeka za kroničnih i akutnih upalnih procesa kao što je djelovao povećava nespecifične liječenje otpornosti organizma.

U poglavlju 4. Volume 2 „Chzhud-shi” je proučavanje krvnih žila. Razlikovati uvjetno 4 rod plovila. Jedan tip se zove „slika” može se nazvati embrionalne, kao što je pisano, da su brodovi polaze iz pupčane vrpce (pupčana arterija). 4 obuhvaća sljedeće oblik velikog plovila „savršenstva” od tih posuda grane pet stotina mali. Tu je grupa „veziva”, opisuje venske i arterijske mreže.

Od plovila koja obavljaju puštanja krvi pod nazivom „jasno vidljiva.” Krv je proizveden od 77 do venskih žila. Treba napomenuti da kada se određena vrsta bolesti puštanja krvi provedena od određenih krvnih žila. Na primjer, za jetru puštanja krvi izvedena iz krvnih žila koje se nalaze na vanjskoj površini lakta krivulje, a kada je „krv prelijevanje iz rlung” (stajaćica hepatitis) - nekoliko posuda nalazi na glavi, itd krvožilnog sustava osobe grafički prikazan u atlasa tibetanskog lijek .. ,

Puštanje krvi u tibetanskoj medicini, u naše vrijeme, ova metoda liječenja koristi se za određene vrste bolesti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
O plućne tuberkuloze u tibetanskoj mediciniO plućne tuberkuloze u tibetanskoj medicini
Ustav osoba na tibetanskoj mediciniUstav osoba na tibetanskoj medicini
Lezije probavnog trakta, u tibetanskoj mediciniLezije probavnog trakta, u tibetanskoj medicini
Atlas tibetanskog medicineAtlas tibetanskog medicine
Goji bobice kupiti u Samara i kako oni pomažu u stvarnosti?Goji bobice kupiti u Samara i kako oni pomažu u stvarnosti?
Pogled na tibetanskoj medicini u muškom bolešćuPogled na tibetanskoj medicini u muškom bolešću
Tibetanska medicina biljniTibetanska medicina biljni
Pravilna prehrana tibetanskog medicinePravilna prehrana tibetanskog medicine
Kineska medicinaKineska medicina
Ljekarna Tibetanska medicinaLjekarna Tibetanska medicina
» » Puštanje krvi u tibetanskog medicine

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea