Hor.OtTitres.com

Pogled tibetanskog medicine u bolesti zglobova

Glavni velikih zglobovaU tibetanskoj medicini, bolesti zglobova su dio sustava ukupnog uništenja ljudskog tijela, zbog narušavanja ustava žučnih, vjetra i sluzi.

Glavni uzroci bolesti zglobova kroz perturbacije sluzi ustav ( „hladno” bolest) odnosi hlađenje tijela i vanjske i unutarnje. U tom slučaju, najčešće pogađa velike zglobove - to je gležanj, koljeno, kuk i rame.

Bolesti kao što su reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus, reumatske groznice, utjecati ne samo zglobove, mišiće i tetive, ali i unutarnje organe, kao što su pluća, srce, jetru, bubrege. Određeni vremenski period, bolest se može pojaviti u latentnom obliku, onda se bolest manifestira akutno i razvojem, bilježi sve najviše zahvaćena područja. Pojavljuju se oteklina, bol, crvenilo zglobova, bol bol u kostima, slabost u cijelom tijelu, tetive postati krut, privezan, bolan, suha i gubi elastičnost. , Bol pri hodanju, više ograničen pokret zbog ukočenosti zglobova, tu je jutarnja ukočenost u zglobovima, te postupno interartikularnom hrskavice tekućina u razvoju.

Video: Tibetanska medicina - Liječenje zglobovaLiječenje se daje lokalno ograničena regija zglobova može dovesti do kratkoročno olakšanje stanja. A bolest može napredovati od akutne na pogoršanje, a oni su najčešće povezani s hlađenjem tijela ili infekcije. Pogoršanje svaki put počinje s akutnim bolnog oticanja zglobova, te napreduje njihovoj deformaciji ga.

U tibetanskoj medicini se vjeruje da je bolest sustavne prirode i stoga je potrebno djelovati na cijelo tijelo. U tibetanskoj medicini, tretman je usmjeren na uklanjanje uzroka bolesti - kršenje ustava i Ustava Sluz žuči. Utvrđeno je da zajednički učinak na organizam u tibetanskom medicini, takve metode kao vanjskog zagrijavanja pelina cigare, moksoterapiya, stounterapija (zagrijavanje kamenja) akupresura, akupunktura, kao i domaće utjecaj biljnih lijekova usmjerenih na normalizaciju kršenje Ustava sluzi i žuči.

Video: Tradicionalna medicina. zglobovi

bolesti kralježnice

Jedna od posljedica poremećaja ustav Slime ima prekomjernu tjelesnu težinu, pri čemu zbog dodatnog opterećenja na kralježnicu, pojavljuje se u sacrum edem buja slabina i oticanje intervertebralnog zglobova, energija ometa normalnu cirkulaciju i perfuzije kralježnice. Pogođene intervertebral zglobovi dovesti do boli, i pod određenim okolnostima (stres, dizanje utega i tako dalje. D.) mogu nastati veznih kila.

Video: Centar za kineski i tibetanskog medicine na Novom Rigi

Formiranje hernija diska

Osteoartritis rukama i nogama

Perturbacija Žučne ustav rezultira prekomjernom proizvodnjom jetra žuč stagnacije pojavljuje i njen hit u krvi. Krvlju žuč širi po cijelom tijelu i utječe, uključujući i zglobove. U ovom slučaju prvenstveno utjecati na male zglobove razviti bolesti kao što su artritis rukama i nogama.

bolesti ruke
Osim jetre žuč proizvodi više i kolagen. Kolagen je tvar proteina prirode, koji određuje elastičnost zglobova, ligamenata, kože, pojas. Prijelaz iz pobuđenog Yang jetre -state, u stanju yin pad, što je rezultiralo smanjenjem performansi značajke koje, među ostalim, dovodi do razvoja tenosinovitis. Tenosinovitis događa kada kontrakcija i zadebljanje tetive na prstima i rukama, upaljene tetive na nogama.

giht

Kada žuč dobiva u bubrezima i njihova funkcija je narušena. Konkretno, smanjuje njegovu sposobnost izlučivanje mokraćne kiseline, koja kristalizira u obliku depozita. Sedimenti se akumuliraju u zglobovima i uzrokuje tešku upalu i bol - gihta. Karakteristično mjesto lokalizaciju nadut artritisa uključuju područje metakarpoflangealnih zglob u nožni palac pete. Napad se odlikuje jakim pritiskom bolova u otečenim zglobovima, koža nad njim okreće ljubičasta. Svako kretanje nogu i povećava bol. giht, kao što je reumatoidni artritis je bolest sistemski i njeno liječenje zahtijeva složen utjecaj na organizam.

Značajke razvoja gihta u tibetanskom medicinu

Kao iu slučaju „hladno”, te u slučaju „topline” su dodijeljene biljni jetra, žuč usklađivanje ustava, čišćenje krvi i jetre.

Video: Tibetanski medicina Tehnike iz dr Sherab Barma

U svakom slučaju, medicinski tretmani i lijekovi postaviti phytopreparations ovisi o tome što je uzrok bolesti. U tibetanskoj medicini, općenito, bolesti liječenju zglobova je sveobuhvatna i ima za cilj da ga vrati u normalu tri regulatorne sustave u tijelu - ustavima sluzi, žuči i vjetra.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ustav vjetarUstav vjetar
Sluz UstavSluz Ustav
Ustav osoba na tibetanskoj mediciniUstav osoba na tibetanskoj medicini
Artritis zglobova prstijuArtritis zglobova prstiju
Pravilna prehrana tibetanskog medicinePravilna prehrana tibetanskog medicine
Sistemski eritemski lupusSistemski eritemski lupus
PoliartritisPoliartritis
Hladno liječenje zglobova - je li to opasno?Hladno liječenje zglobova - je li to opasno?
Liječenje zglobova narodnih lijekova - kako pomoći, nije ozlijeđenLiječenje zglobova narodnih lijekova - kako pomoći, nije ozlijeđen
Reumatoidni artritis. Liječenje narodnih lijekovaReumatoidni artritis. Liječenje narodnih lijekova
» » Pogled tibetanskog medicine u bolesti zglobova

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea