Hor.OtTitres.com

Sistemski eritemski lupus

Sistemski eritemski lupusBolest je sistemski eritematozni lupus ili lupus - autoimune bolesti, tijelo „uči” vlastite stanice i počinje da ih uništiti. Uzroci bolesti još uvijek nije dobro ustrojen, najčešće pogađa mlade žene i mlade ljude, kao što je često početak bolesti se javljaju u razdoblju puberteta.

Sistemski eritemski lupus - ozbiljna bolest poznata od davnina, a naziv je to bilo zbog karakterističnog osipa, slično ugriza vuka.

Što se događa u tijelu

Sistemski eritemski lupus - kronična autoimuna bolest koja dovodi do uništenja veznog tkiva i krvnih žila. Početak bolesti uzrokuje poremećaj u sustavu imunitet, štiti krvne stanice - limfociti, oni su smatrali stranih proteina, a tijelo počinje da ih uništiti.Limfociti - zaštitne stanice prisutne u krvi u velikim količinama, osim toga, stalno proizvodi nove stanice za zamjenu uništene. Tvari koje uzrokuju smrt limfocita, također oštetiti krvne žile i vezivno tkivo unutarnjih organa - bubrega, srca i jetre.

razlozi

Točan uzrok bolesti nije poznat bilo tko, znanstvenici su otkrili da su faktori rizika su:

 • Virusna infekcija - često se bolest pojavljuje nakon patnje SARS, rubeola, vodene kozice ili herpes.
 • Hormonalne promjene - podudara se s početkom puberteta u adolescenata, trudnoće i porođaja.
 • Psihološki i emocionalni ozljede - teški stres, jake emocije, depresija može pogoršati lupus.
 • Stalna izloženost suncu - rizik od bolesti je nekoliko puta veća u ljudi čija je profesionalna djelatnost povezana s prisutnošću izravnoj sunčevoj svjetlosti.
 • Genetska predispozicija - lupus nisu nasljedna bolest, ali genetska predispozicija zbog pojave. Alergijske reakcije na hranu i lijekove.

simptomi

 1. Jedan od prvih simptoma bolesti su upala zglobova, što uzrokuje jaku bol, oteklina i ograničena pokretljivost;
 2. Simptomi trovanja - groznica, glavobolja, opća slabost;
 3. Osip - karakteristična simptom bolesti je pojava „leptira” na licu - crvena plakova zaobljena, podigao iznad kože, onda oni mogu proširiti po cijelom tijelu (vidi sliku 1, 2);
 4. Povećana osjetljivost oka - nalazi nepodnošljivosti jakom sunčevom svjetlu,
 5. Oštar pad tjelesne težine pacijenta;
 6. Visceralna - glomerulonefritis, bolesti gastrointestinalnog trakta, Povećanje i otečene limfne čvorove, karditis.

Izgleda da je sistemski eritemski lupus na licu

3 izolirani oblici bolesti:

 1. Diskoidni lupus - najviše blagi oblik bolesti. Na kožu pacijenta postoji nekoliko džepovi osip, često na licu, u obliku „leptira” Osip može biti lokaliziran iza ušiju, na vratu, prsima ili leđima. Nema druge simptome nije primijetio nakon nekog vremena plakova prekrivene ljuskama, a kad uklonjen, koža može ostati ožiljci.
 2. Diseminirani eritemski lupus - razlikuje se od prethodnog oblika broja lezija - oni se javljaju po cijelom tijelu. Prijelaz u sistematskom obliku i poraz unutarnjih organa.
 3. Erozivni-ulcerozni oblik - na sluznici usana i usta upale žarišta nastaju, koje dovode do pucanja, duboke erozija i ulkusa. Bolesnici s ovim oblikom iskustvo bolesti jake boli kad se treba otvoriti usta da jede obrok ili razgovor.
 4. Sustavna oblik - najteži, bolest počinje izrazito, tu je nalet na 39-40 ° C, zatim glavobolja, slabost u cijelom tijelu, bol u zglobovima i oštećenih organa. Za ovaj oblik bolesti koju karakterizira osip na koži ruku, lica i nokta.

Dijagnoza sistemski eritemski lupus je izložena na skupnim 3 kliničkih znakova - nastanak „leptira” na licu, oštećenja zglobova i upala membrane unutarnjih organa. Dijagnoza postaje pouzdanu detekciju kriterij specifičnih stanica - ili antinuklearnih le - stanica.

Najčešći mjesta lupus osip

liječenje

Za početak je liječenje bolesti potrebno na prvi znak:

 1. Glavni lijekovi izbora su kortikosteroidi - oni potiskuju imunološki odgovor, a imaju izraženu protuupalno djelovanje;
 2. Nesteroidni protuupalni agensi;
 3. Imunosupresivni lijekovi - mogu zaustaviti proizvodnju autoimunih protutijela;
 4. Osip liječiti hormonalne kreme i masti;
 5. Korištenje lijekova za liječenje bolesti unutarnjih organa - diuretik, nadomjestke kalija, disaggregants.

Liječenje lupus eritematodes mora biti složen, intenzivna, a pravovremeno pravovremeno početka liječenja, šanse za oporavak pacijenata ili da se stabilizira stanje mnogo veći.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
AgranulocytesAgranulocytes
Lupus antikoagulans: jedan je pronađen, što je opasno, a stopa odbijanja, liječenjeLupus antikoagulans: jedan je pronađen, što je opasno, a stopa odbijanja, liječenje
Zašto smanjene limfocita u krviZašto smanjene limfocita u krvi
Procainamid upute za uporabuProcainamid upute za uporabu
Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?Što bijelih krvnih stanica, a što je uzrokovalo promjenu u njihove razine u krvi?
Norma monocita u krvi u djece i svojih poremećajaNorma monocita u krvi u djece i svojih poremećaja
Povećana monociti odraslih. Koji je razlog?Povećana monociti odraslih. Koji je razlog?
Glavni uzroci anemijeGlavni uzroci anemije
Autoimune bolesti, što može naštetiti zdravlju kožeAutoimune bolesti, što može naštetiti zdravlju kože
Mogući uzroci visokog krvnog limfocitaMogući uzroci visokog krvnog limfocita
» » Sistemski eritemski lupus

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea