Hor.OtTitres.com

Uzroci i faktori dijabetesa u tibetanskoj medicini

Video: Na najvažnijem: Bol u prsima, dijabetes tipa II, Parkinsonova bolest, voće dugovječnosti

Potisak dijabetesa inzulinDijabetes - bolest endokrinog sustava (ustav Sluzavo) povezanih s nedostatkom hormona gušterače - inzulin. Bolest je karakterizirana povećanim šećera u krvi, pojava šećera u urinu, općenito metabolički poremećaji (ugljikohidrata, proteina, masti, vode i soli, itd).

Video: Liječenje dijabetesa

Uzroci dijabetesa prema kanonima tibetanske medicine - to je ogorčenje sluz i žuč ustav, zbog nepravilne prehrane i načina života sa dodatkom perturbacija Vjetar Ustava (živčani sustav), ili vanjski infekcija.

Kada prekomjerno pijenje i hrana korištenje slatkog i slanog okusa prevlast Yin proizvoda ( „hladno”) prirode, kao i sočan, masne hrane, hipotermija mogu dovesti do simptoma šećerne bolesti. Simptomi su promatrane kao što su učestalo mokrenje, urina nejasna, peckanje u mokraćnoj cijevi, povećana potražnja za hranom i vodom, gorak i sladak okus u ustima. Također, na istom suhom jezika i grla, svrbež u međice i na drugim mjestima, tu je i znojenje i slabost.

Video: Šećerna bolest. Uzroci i prevencija dijabetesa. centar specijalist Lamifaren

Dijabetes najčešće pogađa žene, i tako su svi simptomi i prvi znak bolesti svaka žena mora znati sve detalje o simptomima, pogledajte ovdje ovdje.

Kada ogorčeni ustav sluzi u tijelu počinje akumulirati masnoće, a ne samo potkožno tkivo, ali i na unutarnje organe (lipomatoza ili masnim). I gušterača nije iznimka, a to dovodi do smanjenja njenih funkcija. Langerhansovi otočići - a stanice pankreasa prestaje proizvoditi inzulin, a to dovodi do razarajućih posljedica za organizam. Inzulin je potrebna tijelu za apsorpciju i iskorištenje glukoze.Narušene ravnoteže vode sol i dovodi do dehidracije, što potvrđuje stalnu žeđ. Lipida dovodi do taloženja masnih tvari u stijenki krvnih žila i ateroskleroza. Ateroskleroza se razvija u ovom relativno ranoj dobi, a ima 30-35 godina može doći do malih krvnih žila hrani živce razvijati polineuropatije. Što uzrokuje razvoj obamrlost u rukama i nogama, sve veća slabost u njima, teško hodanje u isto vrijeme pacijent ne može držati predmete, zapali šibicu, učvrstite tipke.

Ateroskleroza donjih ekstremiteta pojavljuje nepodnošljivu bol u tele mišiće, zaustaviti, rijetko u kuku, bol splasne kada prestati, simptom povremenog šepanja. Potpuna blokada krvnih žila dovodi do atrofije ekstremiteta i gangrene. Parcela je pod utjecajem je crna, te u većini slučajeva to je neizbježno amputacija.

Dijabetična retinopatija - komplikacija dijabetesa, naznačen time, da su utisnuta posudice koje se hrane mrežnicu. Žile su transparentni i krhki, što može dovesti do sljepoće.

Posljedice i komplikacije dijabetesa

Dijabetesa melitusa se odnosi na nasljedne bolesti. No, govoreći o nasljednim faktorima ne zaboravi da roditelji nisu prenose bolest na svoju djecu i predispozicija za bolesti. A za razvoj potrebnih čimbenika koji pridonose za tu bolest. Ti čimbenici uključuju prirodu moći i način života koji se uzgaja u obitelji.

Kada je obitelj odlučila jesti puno, a prehrana uključuje vrlo yin ( „hladno”) proizvode, to je jednako biti uzrok povrede Ustava Slime djecu i odrasle s rizikom da s dodatkom perturbacija Ustava vjetra ( živčani stres) može dovesti do razvoja dijabetesa. Živčani šok, iskusni dijete, može dovesti do oštećenja gušterače, potiskuju svoju funkciju i atrofije stanica koje proizvode inzulin. Teškog virusnih infekcija ili influenca prenose neodgovarajuće tretiranje može dovesti do oštećenja pankreasa.

U takvom slučaju razvija dijabetes prvog tipa, agresivnog postupak s akutnim nastupom i zahtijevaju hitno djelovanje inzulina (davanje).

Isti scenarij (poremećaj ustav u obliku jakog vjetra stres na pozadini postojećih perturbacija sluzi ustava) može biti u starijoj, starosnu u odnosu na ljude koji pate od pretilosti, prekomjerne težine. U takvim slučajevima razvoj dijabetesa drugog tipa, koji napreduje polako i tromo teče.

U ranim fazama bolesti može preokrenuti proces razvoja bolesti. U tom slučaju, smanjenje težine dovodi do činjenice da je razina šećera u pitanju normalnih kontrola.

Bile ustav s perturbacija dogodi kvar jetre i bilijarnog trakta. Zastoj i zatim spazmi žučnog mjehura dovodi do nepravilnog izbacivanje žuči u 12-duodenum. U tom slučaju, neki od žuči ulazi u gušterače kanal i dovodi do oštećenja, što može dovesti do kroničnog pankreatitisa jet. To redovna štete s vremenom mogu značajno doprinijeti razvoju dijabetesa.

gušteračaVide prve simptome dijabetesa mogu pojaviti bolne u kutovima očiju, crvenilo i svrbež na perineum, u potkoljeni gužva a lakat, znojenje i slabost, glavobolje. Oni su vjesnici dijabetesa - čmičak, ali ne jedan-off, a drugi, ili čireva na tijelu koji se javljaju opet i opet i ukazuju na poremećaj metabolizma. drugi mogući prvi znakovi dijabetesa: Noćna žeđ, isušivanje usana, višak urina.

Općenito, simptomi dijabetesa je vrlo raznolika. U nekim se manifestira u obliku lupanja srca, poremećaja kardiovaskularnog sustava, otežano disanje, oticanje u drugim zglobovima, gubitak apetita, žgaravica i mučnina, kršenje stolicu, treći - smanjenjem učinkovitosti, opće stanje letargije, poremećaja spavanja.

U svakom slučaju, bolest simptomi dijabetesa su ovisni o specifičnim scenariju razvoja bolesti. To također određuje i izbor liječenja i odabira biljnih lijekova. Od velike važnosti je pravi izbor hrane u skladu s ustavom čovjeka, kvaliteti okusa hrane, raznih začina u normalizaciji unutarnjih organa, posebno gušterače. To je ključno za početak liječenje dijabetesa tipa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ustav vjetarUstav vjetar
Tibetanska medicina liječenje nesaniceTibetanska medicina liječenje nesanice
Sluz UstavSluz Ustav
Hrana u dijabetes: kako jesti ispravno i da možete jestiHrana u dijabetes: kako jesti ispravno i da možete jesti
Ustav osoba na tibetanskoj mediciniUstav osoba na tibetanskoj medicini
Lezije probavnog trakta, u tibetanskoj mediciniLezije probavnog trakta, u tibetanskoj medicini
Dijabetes mellitusDijabetes mellitus
Pogled na tibetanskoj medicini u muškom bolešćuPogled na tibetanskoj medicini u muškom bolešću
Pravilna prehrana tibetanskog medicinePravilna prehrana tibetanskog medicine
Vrste dijabetesa, klasifikacija šećerne bolestiVrste dijabetesa, klasifikacija šećerne bolesti
» » Uzroci i faktori dijabetesa u tibetanskoj medicini

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea