Hor.OtTitres.com

Krvožilni krize i njihovi simptomi

čovjek pati od glavobolje

Vaskularne krize - patološko stanje karakterizira nagle promjene u opskrbi krvnim žilama u vezi s povredom perifernog i središnjeg cirkulaciju.

pojam „kriza” i sama predstavlja dramatičan manifestacija bolesti, tako da uvijek razviti akutni, u obliku napada ili napada.

Uzroci vaskularne krize

Glavni uzrok krize je poremećaj krvožilnog tonusa. U tom slučaju postoji povreda živčanog i humoralnog regulacije. Takvo stanje se može pojaviti kada se masa bolesti, što uključuje:

  • hipertenzija;
  • patologija središnjeg živčanog sustava;
  • periferne vaskularne bolesti;
  • promjena u sustavu vaskularnog receptor (upala zidove, ozebline, ateroskleroza);
  • hemodinamski nestabilnost (prirođene malformacije srca i velikih žila, kao što coarctation aorte);
  • patologija povezanih s neravnotežom vazoaktivnih tvari (adrenalin, aldosterona, serotonina i dr.).

klasifikacija

Kao prevalencije hemodinamskih poremećaja vaskularne krize dijele se na:

  • sustav (hipertonične, hipotonične, vegetativni krize);
  • regionalne (migrena, angioedem, angiotrofonevroz).

Sustav krize nastaju kada je ukupan kapacitet slomljena ili modificirane periferne venske otpora perifernog krvnog protoka. To se može dogoditi pad ili povećanje krvnog tlaka. Osim toga, pod tim uvjetima postoji dokaz srčanih poremećaja sekundarne znakova. Uz povećanje oštrog pritiska će doći do hipertenzivne krize, kada tlak - vaskularni kolaps ili hypotonic kriza.mjerenje krvnog tlaka

Regionalni krize nastaju pri povredi dotok krvi u tkivu ili organu. Ovdje je značajno smanjenje protoka krvi može biti na visokim tlakom u tijelu ili u cjelini njegova prestanka. Ako hipotenzija Nasuprot tome, protok krvi u organ premašen. Pod sniženim tlakom u vene i suprotno njihovom vaskularnog tonusa poremećen protok krvi u organe i tkiva. Tako postoji stagnacija krvi u venama i kapilarama. Uz protok krvi regionalne poremećaja izravno povezanih bolesti kao što je Raynaud-ova bolest (ima ishemija prsta), glavobolja (oštra bol u bilo kojem dijelu glave), hipertenzija (moždani krize).

Sljedeća pogled na najčešće vaskularne krize i njihovih simptoma.

Cerebralne vaskularne krize

U pravilu, cerebralne vaskularne kriza se javlja u bolesnika s hipertenzijom ili hipertenzija, tako da su češće ga prati više općeg koncepta - hipertenzivne krize. Osim toga, oni se mogu pojaviti na pozadini ateroskleroze moždanih arterija. Pritužbe se mogu razlikovati od iznenadne glavobolje koja se brzo intenzivirati. Često se u kombinaciji s buke u ušima ili glavi. Osim toga, česte vrtoglavice, treperi „leti” pred očima, oslabljen koordinaciju, mučnina i povraćanje. Kada mjerenje krvnog tlaka otkriti visoke stope. Broj pacijenata može imati simptome žarišne moždane lezije u obliku osjetilnih smetnji, prolazne paralize udova, neravnomjerno izrazio tetiva reflekse, i drugi. Rijetko u ovoj vrsti krize javlja pospanost, dezorijentiranost u vremenu i prostoru, napadaji, uznemirenost, poremećaja pamćenja.

migrena

Migrena je jedna od regionalnih varijanti vaskularne krize. Obično počinje smetati mlade u dobi od 20 22 godina i pogađa 20% stanovništva. Pojavljuje se glup, opresivne glavobolje, često u kombinaciji s mučninu i slabost. Također, tu su lupanje glavobolje u jednoj polovici ili četvrtine glave. Tijekom napada migrene razlikovati prvu fazu, koja se širi od 15-45 minuta, na kojoj još uvijek ne boli, ali cerebralni vazospazam već prisutni. Druga faza je karakterizirana abnormalnom atonija i širenje krvnih žila, koja se očituje lupanje glavobolju. U trećoj fazi krize postoji perivaskularnu edem i bol u glavi istovremeno je već dosadno i tlači karakter.

migrena

Vegetativno-vaskularna krize

Vegetativno-vaskularne krize razvija pri povišenim koncentracijama u krvi adrenalina, noradrenalin, acetilkolin, steroide i druge biološki aktivne tvari. Vegetativne krize dijele se na sljedeće vrste.

Sympaticoadrenal krize. Javljaju u bolesnika u prevalenciji funkcije simpatičkog autonomnog živčanog sustava parasimpatički. U isto vrijeme to manifestira uzbuđenje, nemir, tjeskoba, osjećaj straha (napad panike), zimice, hladne ruke i noge, neugodan osjećaj u glavi i srcu, ubrzanog rada srca, povišen krvni tlak.

vagoinsulyarnye krize. Javljaju u bolesnika s prevlasti parasimpatičkog komponente autonomni živčani sustav. Ova patološka stanja početi s vrtoglavica, slabost, mučnina, osjećaj nedostatka zraka i blijedi u mom srcu. Krvni tlak padne, postoji snažan znoj i ubrzava crijeva motilitet. Na vrhuncu krize može doći do povraćanja, ne donosi olakšanje. stanje pacijenta s nekoliko poboljšati dajući tijelu vodoravni položaj.

hiperventilacija krize. Glavni prigovor u ovom obliku bolesti akutne kratkoća daha (brzinu respiracije na više od 30 po minuti). Tako dispneje tijelo gubi ugljični dioksid, što dovodi do hipertenzije, tahikardije, znojenje. Osim toga, to može biti hiperventilacija tetany - napon četke mišiće, podlaktice, noge i stopala.

Vegetativno-vestibularni krize. U ovom obliku simptoma napada javljaju kao što su mučnina, povraćanje, vrtoglavica. Također postoje epizode pada krvnog tlaka. Ovaj oblik krize može izazvati dramatične promjene položaja tijela, oštar zaokret glave.

liječenje

Da biste uklonili vaskularne krize zahtijevaju hitno liječenje. Pri odabiru lijekova vođeni vrsti patologije. U nekim slučajevima, pacijent zahtijeva hitnu hospitalizaciju, a ako pokuša ga odbiti, tada bi trebao znati da posljedice mogu biti vrlo neugodni. Ako simptomi vaskularne krize ometaju pacijenta u više navrata, on bi trebao odnositi na nadležnom stručnjaka. Dijagnoza se obično nije teško, važno je utvrditi uzrok patološkog stanja i prilagoditi liječenje osnovne bolesti. Ako liječnik će moći podići lijekove i njihovu dozu individualno, u skladu s medicinskim preporukama kriza može izbjeći u cjelini, i živjeti normalan život.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prva pomoć za hipertenzivne krizePrva pomoć za hipertenzivne krize
Raynaudov sindromRaynaudov sindrom
Hipertenzivna kriza: uzroci, vrste, simptomi, prva pomoć, rehabilitacija, prevencijaHipertenzivna kriza: uzroci, vrste, simptomi, prva pomoć, rehabilitacija, prevencija
Sve hipertenzivne krizeSve hipertenzivne krize
VSD na hipotoničnoj tipuVSD na hipotoničnoj tipu
Simptomi cerebralna ishemijaSimptomi cerebralna ishemija
Kalcifikaciju aortalni ventilKalcifikaciju aortalni ventil
Adrenalin upute za uporabuAdrenalin upute za uporabu
Pre-bolnica skrbi za hipertenzivne krizePre-bolnica skrbi za hipertenzivne krize
Simptomi i znakovi feokromocitomaSimptomi i znakovi feokromocitoma
» » Krvožilni krize i njihovi simptomi

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea