Hor.OtTitres.com

Razgovarajte o De Quervain tireoiditis

Subakutni tiroiditis (njegov drugi naslov De Quervain tiroiditis), - on je patološke promjene upalne prirode, koji se sastoji u oštećenja štitnjače i uništavanje njegovih stanica.

Patogeneza (nukleacija mehanizam) bolesti

Ovaj oblik tireoiditis razvija kao posljedica uvođenja virusa u stanice štitnjače i formiranje njih stranih proteina. Kao odgovor, tijelo reagira na upale i autoimune prekidačem mehanizme s naknadnom uništavanju stanica raka.

Subakutni tireoiditis često uobičajena kod žena nakon 30 i 60 godina.

Glavni simptomi ove bolesti

Foto pacijent s subakutni tireoiditis de Quervain

Simptomi u početku su često slični virusne infekcije

Često u povijesti pacijenta u slučaju bolesti prisutnih simptoma virusne infekcije. Interval između pojavljivanja virusnih bolesti i razvoj subakutne tiroiditis je otprilike oko 3 tjedna.

Početak bolesti je popraćena simptomima slabosti, groznice, lupanja srca, bolova u projekciji štitnjače, povećava palpacijom.

Karakteristično tiroiditis kao što je pojava znakovi hipertireoze. Simptomatično manifestiraju u obliku mršavljenja, razdražljivost, tearfulness. Tu je i često znojenje i otežano disanje.Palpacija štitnjače takvih pacijenata djelomično ili potpuno povećana zbog bubrenja, što rezultira od upale. Ponekad nelagoda može zračiti na čeljusti ili uši, praveći time otitisa ili zubni bol.

Primarni simptomi subakutnog štitnjače upalnim procesima slične Gravesove bolesti. No, s Gravesova bolest od hipertireoze uzrokovane povećanom proizvodnjom hormona, a taj proces se događa postupno, a uništavanje subakutni tireoiditis tkiva javlja se u prinosu od T4 i T3 u krvi, a zatim znakovi hipertireoze testirani.

Kao odgovor na oslobađanje hormona štitnjače od strane povratne funkcije hipotalamusa počinje usporavati. Dakle, thyrotropin smanjena proizvoda. Ostatak vremena štitnjače počinje usporiti njegov rad i dolazi hipotireoza, u pratnji svojih karakterističnih simptoma. Međutim, to ne traje dugo i regulatorne mehanizme, uključujući i razine povratak hormona unutar fizioloških granica.

Subakutni tireoiditis obično traju od dva do šest mjeseci.

stadij bolesti

  1. Akutna ili početno. Karakteriziran pojavom temperatura, bol u štitnjači, simptoma hipertireoze.
  2. Eutiroidne. Ona počinje kad dionica Gomonov iz oštećenih stanica je potrošen, a znakovi hipertireoze zamjenjuju normalne količine hormona. Ako de Quervain tireoiditis može biti pohranjen za dugo vremena manje ozljede u ovoj fazi, ali je uključenje velikog dijela procesa raka mogu razviti sljedeći.
  3. Hypothyroid. Često u pratnji biokemijskih osobina, a ponekad i simptomi smanjenom funkcijom štitnjače. Kao oporavak i obnovu strukture tog tijela, sve se vraća u normalu.

Ponekad, kada je vrlo teška subakutni tireoiditis, funkcija štitnjače ne može se vratiti, ali, na sreću, to se događa vrlo rijetko.

dijagnostika

Foto ultrozvukovogo studija štitnjače

Ultrazvučni studije štitnjače

Subakutni tireoiditis smještena u prisutnosti tipičnih simptoma, laboratorijskih podataka i ultrazvuka. Akutni stadij bolesti karakteriziran povećanjem brzine sedimentacije eritrocita u krvi i C-reaktivnog proteina. Visoka razina leukocita, leukocita formula s pomakom lijevo.

Obilježje prisutnosti takve dijagnoze kao de Quervain tireoiditis je ultrazvuk Poslovi pretraživanja shchitovidki tamna područja s nepravilnim i oštrim rubovima.

Nedostatak redukcije hipertireoze simptomi u roku od tri dana u pripremama imenovanje sadrže glukokortikoidi mogu ukazivati ​​nepravilnog dijagnozu.

liječenje

U nekim slučajevima, možete vidjeti učinak liječenja subakutni tireoiditis pomoću nesteroidnih protuupalnih lijekova. No, njihova uporaba može izazvati recidiv Naravno de Quervain tiroiditis nakon kratkotrajne znakove poboljšanja. Stoga, glavna liječenja ove bolesti je lijek glukokortikoid, obično liječnici prednizolon.

Foto endokrinolog i strpljiv

Potrebni su tretirani pod liječničkim nadzorom

Subakutni tiroiditis pomiješa s njom, ako se samo točna doza, koja bi trebala biti barem 20 mg (ponekad i do 40 mg) dnevno podijeljen u dvije doze. Ovaj lijek smanjuje upalu, uklanja bol i oticanje.

Ako je dijagnoza de Quervain tireoiditis ispravno postavljen, onda na treći dan mora doći veliko olakšanje nakon početka liječenja.

Ponekad liječnici koriste u liječenju steroidima metode lijekovi alternativne. On je dodijeliti dvostruko maksimalnu dnevnu dozu odjednom s pauze u jednom danu. To omogućuje liječenje kako bi se izbjeglo smanjenje nadbubrežne funkciju.

Nakon početka znakove remisije subakutne tireoiditis, a važno je da se postupno smanjivanje doze do potpunog ukidanja. Takav režim provodi se najmanje mjesec dana, a po potrebi i više. Ako dođe relaps tijekom liječenja subakutne tireoiditis, liječnik se vratio u istu dozu, a zatim ponovno počinje smanjivati.

Treba napomenuti da je tretman s antitireoidnih agenata u to tiroiditis neučinkovit, jer nije popraćena povećanom funkcionalan rad shchitovidki.

Video subakutni tireoiditis de Quervain. Pogledajte - zanimljivo!

Ako subakutni tireoiditis slijedi hipotireoza, tretman se provodi uz sudjelovanje tiroksina. Ovo imenovanje je namijenjen za normalizaciju razine TSH. Ovaj tretman je privremeno, jer ovaj oblik tireoiditis, hipotireoza nije obično dugotrajan i otkazana nakon vraćanja funkcije štitnjače.

To ima smisla koristiti imunomodulacijskoq terapiju za dugotrajnu i tešku tijeku bolesti. Ulazak anaerobnih infekcija zaustavila imenovanje metronidazol. Dobar učinak se također daje primjenu anti-upalne masti i Dimexidum.

Prognoza za takvu dijagnozu, kao subakutni tiroiditis, obično povoljniji. Uz pravodobno liječenje bolesti je potpuno izliječen, nije opaženo u ovoj patologiji, tiroiditis tranzicije u kroničnih stanja.

Nedostatak djelotvornosti konzervativnu terapiju, sumnja degeneracija tkiva, velike veličine gušavost sa sindromom kompresije traheje i jednjaka su indikacija za kirurško liječenje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenjeHashimotov tireoiditis ishodom hipotireoza: Simptomi i liječenje
Značajke manifestacije i tretmani Hashimoto bolestZnačajke manifestacije i tretmani Hashimoto bolest
Sve subakutni tireoiditisSve subakutni tireoiditis
Najčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditisNajčešća bolest štitnjače - kronična autoimuni tiroiditis
Biljni tretman autoimuni tiroiditis štitnjačeBiljni tretman autoimuni tiroiditis štitnjače
Značajke štitnjača u muškaracaZnačajke štitnjača u muškaraca
Hashimotov tireoiditisHashimotov tireoiditis
Kodeks autoimuni tiroiditis u ICD 10Kodeks autoimuni tiroiditis u ICD 10
Dokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kućiDokazana tradicionalne metode liječenja autoimuni tiroiditis u kući
Što ako boli štitnjačaŠto ako boli štitnjača
» » Razgovarajte o De Quervain tireoiditis

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea