Hor.OtTitres.com

Zabrinut za oticanje? Možda greška štitnjače

Gotovo svi stanovnici su upoznati s konceptima srčanih i bubrežnih edema, često u mogućnosti da ih razlikovati jedna od druge, ali malo ljudi zna da je i endokrinološke patologija može dovesti do oticanja tkiva u ljudskom tijelu. Najčešće to nije dovoljno aktivna sekrecija hormona štitne žlijezde, koja se može pojaviti kod nekih bolesti u tijelu, izaziva takvu patološki status kao myxedema.

Ova bolest ne štedi nikoga i mogu razvijati kao novorođenih mrvice, pa neovozemaljski i starijih. Da bismo razumjeli slučajeve u kojima se ona pojavi, što su simptomi i kada potražiti liječničku pomoć, budite sigurni da pročitate ovaj članak.

Gdje se oteklina?

Štitnjača je mini-tvornica na proizvodnju, kao što je važno za ljudsko tijelo hormona kao što su tiroksina i trijodtironin u svojim medicinskim zapisima također se navode kao T4 i T3, respektivno. Oni sudjeluju u velikom broju reakcija koje nastaju u ljudskom tijelu, ali je povreda njihova koncentracija dovodi do mnogih neugodnih simptoma.

Simptomi slike myxedemaPrvi i najvažniji od njih - to je myxedema, drugim riječima to se također naziva sluznice edem. Pojava nedostatka hormona (hipotireoza) u bolesti štitnjače dovodi do značajnog promjenom postupka obnavljanja i proizvodnji proteinskih spojeva, što je rezultiralo u tkivo počinje akumulirati velike količine tvari (albumin, mucin, hijaluronska kiselina, itd), koji su sposobni za privlačenje vode iz žile u međustanična prostor i držati ga tamo. Ovi procesi izvana očituje simptomima poput guste pojavom edema dodirom na licu, udovima, torzo, pa čak i na unutarnje organe, za najveći dio te uzrokuje kliničke manifestacije myxedema. Razvoj takvog edem uzrokuje povredu dostavu hranjivih tvari u kožu, kosu i nokte, kao i pogoršanje snagom unutarnjih organa stanica.

Obratite pozornost!

U medicini postoji koncept pretibial myxedema, ova patologija pojavljuje na pozadini funkcionalno značajnim povećanjem razine hormona štitnjače, a ne njihove deficite kao i obično myxedema.U nekim slučajevima, utvrditi uzrok oticanje sluznice ne podliježe napredak u modernoj znanosti, i takve varijante bolesti koja se naziva idiopatski myxedema.

Koji su znakovi upućuju na myxedema?

Myxedema ima prilično nejasan opis, kao što je oticanje tkiva u tijelu i uz puno drugačiji, ali ne previše originalni simptome, a to su:

  1. Elastična oteklina se pojavljuje na licu, trupu i ekstremitetima;
  2. Promjena sluha i / ili glas;
  3. Problemi s kosom (jesen), suha i ljuskava koža;
  4. Povreda probavnog trakta, očituje zatvor, debljanje, a apetit je gotovo uvijek u ovih bolesnika je smanjen.

Često na čelu pritužbi pacijenata izlaz znakova nije povezan s sluznice edema, nego s disfunkcijom drugih metaboličkih reakcija:

  • Depresivna stanja na pozadini općeg pada mentalnih funkcija (pažnje, radne sposobnosti i aktivnosti, memorije, itd);
  • Usporavanje srčane aktivnosti i smanjenje tjelesne temperature;
  • Seksualni problemi koji se javljaju u žena i muškaraca.
Fotografije - oteklina sa myxedema

Sljedeća na pritisak na natečene ud jednostavno ne prolazi

Trebamo reći nekoliko riječi o nasljednom myxedema, a kada se to patologija javlja u ranom djetinjstvu. Djeca, ovisno o težini simptoma hipotireoze razvijati odgođeno psiho-somatske i spolni razvoj, kao i znakove oslabljen trofizmu kože i njezinih dodataka zbog razvoja edema myxedema.

Pretibial myxedema pojavljuje na razvoj potkoljenice spotova, strši iznad kože i obojana u žuto ili crvenkasto-smeđe boje. Ova vrsta oticanje sluznice dovode do distrofije kože: to ljušti, sjajna dlaka na to se ne događa. Osim toga, pacijenti koji su pronašli pretibial myxedema, dominiraju pritužbe specifične za tireotoksična status.

Kada je vrijeme za ići liječniku?

Kontaktirajte liječnike potrebnih u slučaju da je otkrio barem neke od simptoma je gore opisano. Što je posebno u vezi s pritužbama izgled štitnjače ili bilo što drugo liječnik sazna vizualnim pregledom i primjeni brojnih dijagnostičkih postupaka (ultrazvuk, analiza krvi, scintigrafija ili tkiva štitnjače biopsija tankom iglom). Nakon što je primio potrebne informacije, liječnik će propisati tretman koji obično uključuje uzimanje pripravaka koji sadrže levotiroksin.

Obratite pozornost!

Levotiroksin - tvar identična ljudskoj hormon, tiroksina, a dobiveni sintetički.

Nema analozi hormona štitnjače u biljkama ili bilo koje druge homeopatske tvari nije, tako da alternativna medicina može koristiti samo kao dodatak liječenju u dogovoru s liječnikom.

Video (TV-prijenos) od myxedema

Liječenje pretibial myxedema je bitno razlikuje od klasične sheme, kao uzrok svoje vlastite dijametralno različit od Hypothyroid myxedema. Ovdje, u taktici liječnika dolazi do izražaja potreba da se smanji razina hormona štitnjače, koje se koriste za lijekove, kao što su merkazolila i Tyrosola.

S obzirom na takav zanimljiv patologije kao idiopatska myxedema, tretman obično uključuje imenovanje svojih lijekova koje sadrže jod i nadomjesnu terapiju sa levotiroksin.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Simptomi bolesti štitnjače od simptoma bolestiSimptomi bolesti štitnjače od simptoma bolesti
Uzroci gubitka kose u žena s bolestima štitnjačeUzroci gubitka kose u žena s bolestima štitnjače
Myxedema bolest se očituje i tretiraMyxedema bolest se očituje i tretira
Besplatno tiroksinaBesplatno tiroksina
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Simptomi i uzroci myxedema štitnjačeSimptomi i uzroci myxedema štitnjače
Nedostatak lučenja hormona štitnjačeNedostatak lučenja hormona štitnjače
Subclinical (skriven) hipotireozaSubclinical (skriven) hipotireoza
Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4
Myxedema štitnjačeMyxedema štitnjače
» » Zabrinut za oticanje? Možda greška štitnjače

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea