Hor.OtTitres.com

Glavobolja i pritisak na oku. Uzroci boli

Video: Zašto imati glavobolju. 3 razloga

Glavobolja i stavlja pritisak na oči

Pojava glavobolje često u pratnji drugih simptoma, među najčešćim - bol u očima. Ponekad ovaj fenomen je potpuno bezopasna, a uzrokovana zamarati. Prenaponska povezana s mnogo sati rada, stresa, teških tereta, a manifestira se u obliku bilateralne pritiskom osjeta. U ovom slučaju, razlog zašto je glavobolja i pritisak na oči je kršenje dotok krvi u tkiva i akumulacije histamina - proizvodima upale. Glavobolja može učiniti život nepodnošljivim, točan uzrok ovog fenomena može odrediti osteopathic liječnika ili neurolog, oftalmolog i liječnika. Često ti simptomi su užasni znak ozbiljne bolesti.

Video: Tretman za napetost glavobolje

Razlozi zbog kojih se glavobolja i pritisak na oku

  1. Mentalni stres se očituje u pritiskom osjećaj da je u pratnji tjeskobe, depresije, a može dovesti do gubitka koordinacije i mučninu. Posebnost glavobolju tenzijskog tipa je činjenica da to nije odmah prođe nakon uklanjanja uzroka, tako da proces može biti u tijeku.
  2. Migrena - jedan od najraširenijih bolesti na planeti. Bol je lokaliziran u hramu ili čelo. Bič uglavnom pogađa žene u grupu do dobi do 40 godina. Glasnici početka bolesti je ukočenost, akutni odgovor na svjetlo, i strah od vode. Unatoč činjenici da je bolest „Aura” je poznat od davnih vremena, lijek za to još nije pronađena i uvredljivih napada ne može se predvidjeti. Takvi ljudi su propisani odmor, opuštanje, dobru hranu.
  3. Povišenog intrakranijalnog tlaka kao što je određeno pomoću tomograms ili leđne punkcija. Kada se bolest razlikuje vaskularne uzorak na fundus koji može dijagnosticirati oftalmologa. Da biste uklonili bolesti treba izbjegavati kavu, alkohol, energije i korištenje diuretika. Bol različitog intenziteta mogu se pojaviti prilikom promjene klime ili za vrijeme stresa.
  4. Intrakranijalni hematom, što ukazuje potres mozga uslijed traume. Prepoznajte ga uz pomoć računalnih studija ili MRI. Eliminirati stvaranje može samo brz način. Pacijent je propisano potpuni odmor, dubok san i suspenziju od vježbanja.
  5. Pre-taktni uvjeti, javlja često u starijih osoba s visokim krvnim tlakom.
  6. Vaskularne aneurizme očituje lupanje jednostrano karakter, poboljšane pokretom glave. Pacijent potrebno kirurško liječenje.
  7. Meningitis ili encefalitis je u pratnji raste glavobolju, ne prestaju za minutu, a ne što je moguće da se usredotočite na. Infektivni proces koji uši, vrat i oči.
  8. tumor na mozgu. Proces je u pratnji vrtoglavice, mučnine i povećanjem snage.
  9. Sinusitis karakterizira suzenje, gubitak njuha, lučenje sluzi, groznica, bol u vremenskom području i teško disanje kroz nosnu šupljinu.
  10. Ovi simptomi se javljaju kada zubnih bolesti, alergije ili upale trigeminalnog živca.

Video: Ako često imate glavobolje, potrebno je ...Uzrok patološko stanje može utvrditi samo iskusni tehničar, au težim slučajevima zahtijeva konzultacije zubar Audiolog i neuropatolog.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zašto je krvarenje iz nosa?Zašto je krvarenje iz nosa?
Glavobolja. Uzroci i simptomi, vrste. Glavobolja u čelo, stražnjem dijelu glave, na sljepoočnicama.…Glavobolja. Uzroci i simptomi, vrste. Glavobolja u čelo, stražnjem dijelu glave, na sljepoočnicama.…
Glavobolja liječenjeGlavobolja liječenje
Jaka glavobolja: liječenje, uzrokuje, prevencije glavoboljeJaka glavobolja: liječenje, uzrokuje, prevencije glavobolje
Glavobolja, zatezanje mišićaGlavobolja, zatezanje mišića
Glavobolja tableteGlavobolja tablete
Glavobolja u trudnoćiGlavobolja u trudnoći
Jaka glavobolja, što učinitiJaka glavobolja, što učiniti
Officinalis (abuzusnaya) glavoboljaOfficinalis (abuzusnaya) glavobolja
Uzroci česte glavobolje mogu biti različitiUzroci česte glavobolje mogu biti različiti
» » Glavobolja i pritisak na oku. Uzroci boli

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea