Hor.OtTitres.com

Sos! L-tiroksina ne radi! TSH se ne smanjuje!

eslittgpovysh01

Tiroksina - sadrže jod hormon proizveden štitnjače, pod utjecajem hipofize tiroidni stimulirajući hormon. Postoje mnoge bolesti, razvoj koji dovodi do kvara štitne žlijezde, a kao rezultat smanjenja razine cirkulirajućih hormona štitnjače. Pokušava uravnotežiti stvara neravnotežu, hipofiza „potiče” povećanje štitnjače tireotropina (TSH), ali ona nije uvijek u mogućnosti da rade produktivno. Bilo je tada pomoći tijelu i dolazi endokrinolog sa „čarobnu” tabletu L-tiroksina. Baš kao u bajci: simptomi su polako, ali sigurno dolazi, a liječnik uzima pacijentove oči auru svetosti i genija. Mislite li da je to - sretan kraj? Često je gotovo istina, ali ponekad, za vrijeme ispitivanja kontrole ubrzo nakon početka liječenja, pacijent dobiva na rukama rezultat testa krvi, koji je još uvijek povišen TSH. Zašto se to događa, tko je kriv i što učiniti, a mi ćemo raspravljati kasnije u ovoj situaciji.

Za više informacija:

 • Štitnjača proizvodi hormone koji kontroliraju gotovo sve vrste metabolizma u tijelu.
 • L-tiroksina - proizvesti sintetički, apsolutni prirodni hormon analoga tetrajodotironin (također poznat kao tiroksina ili T4).
 • T4 poluraspada od gotovo dva tjedna, isti pokazatelj za TTG - 2 mjeseca.
 • Žene pate od bolesti štitnjače su nekoliko puta veću vjerojatnost od muškog pola stanovništva.

Kako početi liječenje

Terapija L-tiroksinom je dizajniran za kompenzaciju deficita tiroidnih hormona u ljudskom tijelu. Međutim, svatko je drugačiji, a ova izjava je savršeno pogodna za hormonske nadomjesne terapije. Za odabir željene doze za određenu pacijenta endokrinologa procjenjuje niz različitih faktora: Rezultati analiza, visina, težina, dob, spol i tako dalje. Međutim, čak i sa sadašnjim razvojem medicine, doza ovog lijeka zahtijeva dugo odabir i profinjenost, a ponekad i taj proces je odgođen za nekoliko mjeseci.S obzirom na činjenicu da je TSH sporo reagira na protok hormona izvana, liječnika, imenovanje nadomjesnu terapiju, dodjeljuje sljedeću metodu za pacijenta nakon 2-3 mjeseci. Do tog vremena, klinička slika je dovoljno jasno razumjeti da ako osoba odgovara dozu, ili postoji potreba za podizanje ili spuštanje ga. Jedan od kriterija za vrednovanje učinkovitosti tretmana je razina TSH, koji je izvorno podignute, a trebao bi se smanjiti nakon terapije.

Povratak posjet specijalista endokrinologa

Dakle, prije tri mjeseca, pacijent je primio preporuke liječenja, a sada će imati novi sastanak s liječnikom.

Prije ponovnog uzimanja endokrinologa potrebu da se ponovno doniraju krv za hormone štitnjače i tiroidni stimulirajući hormon (ako je povišen, tada liječnik će razumjeti, ali više o tome u nastavku), a ovisno o vrsti bolesti štitnjača vas dovodi do liječnika, i drugi pokazatelji mogu biti dodijeljena krv (tiroglobulin, štitnjače peroksidaze antitijela, i drugi.).

Ako dobiveni rezultati TSH iznad normalne, onda ne paničarite ispred vremena. To je samo pokazati svom liječniku, koji će razumjeti razlog problema.

Zašto ne smanjen TSH?

Razlozi za TSH povećan, a ne smanjen u bolesnika koji su primali L-tiroksina, mogu se podijeliti u dvije skupine:

 1. Kriv pacijenta.
 2. Kriv lijeka.

U međuvremenu, označite sam proces odabira doze, u kojem TSH iznad normale može biti u nekoliko slučajeva:

 1. Dodijeljeno premalo doziranje levotiroksina.
 2. Tijelo je potreba za hormonima štitnjače je povećan zbog progresije osnovne bolesti štitnjače.

Piti lijek pravo!

Često, kao što je već spomenuto, TSH povišena, unatoč liječenju, greške pacijenta. Levotiroksin kao i svaka druga ljekovita tvar ima posebnu primjenu. Ignoriranje uputa za uporabu dovodi do činjenice da nema utjecaj na puni. Idemo raspravljati najčešćih pogrešaka bolesnika, smanjuju učinkovitost liječenja.

 1. Pripravci koji sadrže tiroksina uzeti ujutro, a odjednom! Ne na ručak, a posebno ne pred njima da se ne mogu spavati. Zamjena liječenje treba oponašaju biološke ritmove lučenje hormona u ljudskom tijelu, te je obično najveći broj njegovih listova u krvi je u jutarnjim satima.
 2. Levotiroksin ne treba uzeti s hranom ili nakon njega. samo 30 minuta prije planiranog obroka! On ne može dobro apsorbira u crijevu kada gastrointestinalnog trakta u ovom trenutku zauzet probavljanje samo jede odrezak. Gotovo polovica nije prihvaćena će se stečena, što znači da je stvarni broj lijekova koji će dobiti svoje tijelo da bude pola od one koja se očekuje u endokrinologa.
 3. Tablete treba piti svaki dan. Svaki propust smanjuje razinu hormona u krvi, što je rezultat ne dopušta liječniku, čak i nakon 3 mjeseca na odgovarajući način procijeniti kvalitetu odabranog doziranje, kao što je već spomenuto, TSH brzo raste, ali sporije izlučuje. Kao rezultat toga, analiza će biti TSH je povišen, a vi i vaš liječnik će biti još više za odabir ispravnog dozu koja je prikladna za vas.
 4. Hormonska nadomjesna terapija kod bolesti štitne žlijezde ne provodi tečajeve. tj nije dovoljno potrošiti na lijekove tjedan ili mjesec dana, to se mora uzeti kontinuirano. Na kraju, kada štitnjača radi ispravno, ona proizvodi hormone dnevno, odnosno, ako to ne radi, onda je djelo učinjeno sami, uzimajući jutarnju tabletu.

Za više informacija:

 • Prihvatiti ili promijeniti dozu levotiroksin može proizvesti samo endokrinologa. Apsolutno neprihvatljivo promjena u broju self-lijekove.
 • Povišen TSH u žena koje su uzimale ovaj lijek može biti otkriven tijekom trudnoće.

Kada je lijek kriv?

Odmah pojasniti: nije problem u medicini, a njegov proizvođač. Nažalost, na našem farmaceutskom tržištu nije rijetkost falsifikat. Ovdje su neke od njih i govori. Lažni lijekovi su uglavnom samo lutka, tako da ne donose željeni učinak. TSH je povišen kao i dalje, čak i ako se pije pripremu kao što je ranije opisano. U ovoj neugodnoj situaciji postoji samo jedan način rješavanja: kupnja novog pakiranja droge. Bolje je ako kupite analogni primila lijek u drugoj ljekarni. Postoji nekoliko identičnih verzije levotiroksin, proizveden od strane raznih farmaceutskih tvrtki: Eutiroks, Bagotiroks, L-tiroksin levotiroksin natrij Eferoks.

Kako ćete znati da je doza pokupila pravo?

Kao prvo, na smislu samouprave. Drugo, tvoj endokrinolog će vidjeti karakteristične promjene u obavljanju laboratorijskih testova. Ako je u početku bio povišen TSH i T4 se smanjuje, to je sada obje omjeri bi trebao biti u granicama normale, s malim dopuštenim varijacijama. Međutim, čak i dobro odabrana doza ne otkazati planirane izlete u endokrinologa, najmanje jednom u šest mjeseci.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjačeHormon TSH i normalno nakon uklanjanja štitnjače
Besplatno tiroksinaBesplatno tiroksina
Hormoni štitnjače: povrede i povredeHormoni štitnjače: povrede i povrede
Normalne razine hormona štitnjačeNormalne razine hormona štitnjače
Norme hormoni štitnjače TSH, T3 i T4Norme hormoni štitnjače TSH, T3 i T4
Norma TSH i njegov ispravakNorma TSH i njegov ispravak
Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4Što znači nisku razinu TSH uz normalnu T3 i T4
Što je stopa hormona TSHŠto je stopa hormona TSH
Tirotropin (TSH) odnosno priprema za isporuku analize tumačenje rezultataTirotropin (TSH) odnosno priprema za isporuku analize tumačenje rezultata
Ako je TSH povišen, što to znači?Ako je TSH povišen, što to znači?
» » Sos! L-tiroksina ne radi! TSH se ne smanjuje!

Hor.OtTitres.com
Bolest Analize Dijagnostika Medicina Pripravci Oprema Zdravlje Trudnoća i porođaj Ethnoscience Odgovori na pitanja Miscelanea